Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibionne

Alimenty kto doradzi

Polecane posty

Gość bibionne

Zona zostawila mnie dla bogatego biznesmena odeszla z dzieckiem wowczas rocznym:( Dlugo sie nie zastanawiala bo wyszla z biedy. Teraz po 10 latach biznes jej i meza nie idzie juz tak dobrze i chca wiecej pieniedzy na alimenty,ja place 400zl,ale mam juz druga zone i male 2 letnie dziecko.Zona ma firme w ktorej razem pracujemy duzo nie mamy ale na zycie (skromne) i oplaty stracza. Byla zona rzada 700zl alimentow a nas nie stac ....

Gość bibionne
Dodam ze w zasadzie wszystko co mamy (dom.firme) to dzieki zonie tylko ona sie tego dorobila przed malzenstwem,mamy intercyze.

Gość ale co 559
wniosla juz pozew czy tak tylko gdybaja? a moge zciekawosci zapytac czy to pierwsze dziecko to syn a malutkie tez synek czy coreczka?

Gość ale co 559
intercyza nijak sie tu ma jesli chodzi o podwyszenie alientow niestety! sady tak beznadziejnie musza wyrokowac, ze oceniaja sytuacje finansowa jaka masz w domu a wiec twoje i nowej zony, nie wazne ze ona zarabia np 30 tys a ty tysiac, plawisz sie w luskusach nawet jesli nie za swoje pieniadze to dziecko tez musi miec podobne warunki, chore al etak jest. A czemu po urodzeniu drugiego dziecka o bnizenie nie wniosles? to byloby rozsadne posuniecie, albo jesli zona jeszcze nie zlsyla to ty wnies o obnizenie,

Gość bibionne
Pierwszza corka drugi syn. Narazie gdyba i dzwoni do mnie ,kontroluje nas co robimy gdzie kupujemy jakie wczasy itp. Mi szkoda nowej zony....

Gość ale co 559
:( a twoja nowa zona marzy o corce? a ile ma syn? naprawde myslisz ze 700zl na jego utrzymanie pojdzie?

Gość bibionne
Nie zlozylismy o obnizenie,stwierdzilismy ze na czyms (na nas) sie zaoszczedzi a na dziecko zaplacimy 400....

Gość ale co 559
ale jak to kontroluje jakie wczasy? czemu ona wogole ma takie informacje co kupujecie i jakie wczasy? opowiadasz sie obcej osobie z tego co robisz?

Gość gvbjnfjm
matka twoje dziecka to nie obca osoba to raz dwa jak cie nie ebdzie stac na palcenie to ci nie zasadza raczej, poza tym ona musi udokumentowac ze wydaje na dzieko 1400zl (zgodnie z tym ze utrzymanie jest po polowie)

Gość ale co 559
gvbjnfjm a mozesz zacytowac ten paragraf gdzie jest zapisane ze rodzice maja lozyc po polowie?

Gość ale co 559
a pozatym ta kobieta jest obca dla niego, wzieli rozwód hellllołłłł

Gość ale co 559
zakladasz temat ja ci pisze a ty nie odpowiadasz? czemu??? jest sens sie pytac o rady jak nie podejmujesz konwersacji??

Gość bibionne
Przepraszam ale wczoraj mnie wywailo z sieci:( Byla zona wie co u nas sie dzieje od dziecka ktore nas odwiedza a dziecko wszystko przekazuje mamusi....

Czyli co jak zona kogos zarabia 30tysiecy a on tysiac to sad moze zarzadzic alimenty wieksze niz ta osoba zarabia?

Gość kawka0444
no wlasnie tez jestem ciekawa - jak nowa zona zarabia duzo a mąż malutko to jak ta nowa zona ma placic za nie swoje dziecko???? bezsensu

Gość 934842
nie --tylko biora zarobki tego kto ma sprawe o alimenty .no bo jak to by bylo zeby nowa zona placila np 3tys na alimenty nie swojego dziecka .

Gość 934842
tak jak to bylo np u Krzysztofa Ibisza-przeniez nie jego nowe zony placily za jego dzieci tylko jego zarobki brali i decydowal sąd ile ma placic- proste jak but

Gość 934842
nie zabiorą calych zarobkow- mam kumpla ktory zarabia 6 tys zł . i zasądzono mu alimenty 2 tys na dwoje dzieci . no to mu zostalo jescze 4 tys.

Gość bibionne
My z zona mamy tez 6 tys. razem ale oplaty,ZUSY i zeby nasza firma funkcjonowala musze kupowac materialy ok.2 tys. Nasze dziecko z nowa zona jest male czyli pampersy itp, Czyli zostaje nam gdzies 2 tys.na 3 osoby ..

Gość wojtek 0474
a ja mam taką sytuacje -- wychowuje syna samego juz 3 lata ,zona odeszla ode mnie ,ale nie interesuje sie synem nie daje na niego zadnych pieniedzy i go w ogole nie odwiedza-teraz dowiedziallem sie ze jest w ciazy z nowym partnerem i wniosla sprawe o rozwod -jakie jej mogą przyznac alimenty skoro nie pracuje i bedzie miala male dziecko z kims innym????

Gość l003
dostanie alimenty ,ale pewnie najnizszą z tego względu ze ma drugie dziecko i na dodatek nie pracuje .