Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani agniesia 24

Jak często powinnam chodzic na solarium żebu utrzymac opaleniznę ?

Polecane posty

Gość pani agniesia 24

Witam :) Przez ok. pół roku chodziłam co tydzień na solarium i w końcu uzyskałam mocniejszą opaleniznę (z natury jestem wręcz bardzo blada) ... Jednak aż taka mocna opalenizna już mi się nie podoba i chciałabym pozostac przy takiej powiedzmy brzoskwiniowej zdrowo wygladającej karnacji ... W związku z tym mam pytanie : jak często powinnam chodzic na solarium i na ile minut żeby utrzymac taką opaleniznę ? Będę wdzięczna za odpowiedzi :) PS. Wszystkim Wam życzę zdrowych, radosnych i pogodnych Świąt oraz do siego roku 🌻

Gość asiulec2311
Ja śmigam raz w tygodniu na 15 min. Do tego używam przyspieszacza opalania Eva SUN. Wychodzi mniej więcej jak bym przebywała w solarium ok 20min. Czysty zysk z takim kosmetykiem!

Gość malenka1994
ja na poczatku chodzilam 3 dni w tygodniu dzien po dniu na 12 !! przez jakies 2 tyg a potem co 2 dzien na 12 bez zadnego kremu nic i wzielo mne zajeb***iscie

Dziewczyny !!! NIe chodźcie na solarium, to bardzo niszczy skórę, promieniowanie, na które jesteście tam narażone jest po stokroć bardziej niebezpieczne niż słoneczne. Tzw. fotostarzenie się skóry pod wpływem niego, powoduje szybszy rozkład włókien kolagenowych, wiotczenie skóry, zmiany barwnikowe, zaburzenia przepływu chłonki, stany przedrakowe, pobudza do nowotworzenia wszelkie pieprzyki, co może skutkować najbardziej złośliwym nowotworem skóry-czerniakiem złośliwymw, w efekcie chwila przyjemności, a później starszy wygląd i problemy zdrowotne !!! Ja odkryłam swój sposób na utrwalenie opalenizny po lecie( nic nowego pod słońcem), wypijam codziennie 500 ml świeżego soku marchewkowego, skóra jest po nim złocisto-brązowa, jak naturalna opalenizna. Każdy mnie chwali za opaleniznę, nawet teraz, zimą .

Gość malenka1994
Hmm tak to powiedz nam jak mamy sie opalac w zime? napszyklad ja jestem barzo bjala !! I jestem jeszcze nastolatka mam tradzik i tylko solarium mi pomaga !! wiec wiesz mam wyj*** w to ze mi skure zniszczy !! ty bys nie mnial ?

Gość mozna jakimis lekami sobie wyg
lad skory poprawic...a niezaraz na solarke!

Gość mozna jakimis lekami sobie wyg
a i naucz sie dziecko pisac po polsku!!!bo od bledow bije po oczach!!!

Gość malenka1994
heh to masz pecha !!

Gość miła jak zawsze
malenka trochę przesadzasz z ta solarką no ale cóż jak się dziecko uprze to nic tego nie zmieni.Z tym że poprawia wygląd skóry to mała ma rację ale jakbyś chodziła raz w tygodniu to by ci wystarczyło:)

Gość koneser_naturalnych_dziewczat
uwielbiam zobaczyc sliczna dziewczyne, promienna, zlocista, usmiechnieta, a potem spojrzec w jej dekolt i zobaczyc skore jak bibula... pomarszczona i luszczaca sie przy dotyku. masakra ! ale, oczywiscie, jak to mowia "autorytety" mlodziezowe: "robta co chceta" (bo wam jeszcze zabronia jak to w brazylii zrobili !)

kiedys chodziłam na solarium bardzo czesto, a teraz mam przebarwienia na skorze i jak tak patrze na swoje "opalone" zdjecia to szczerze mowiac wygladałam starzej niz teraz kiedy nie chodze. Nie wspomnę juz o moich kolezankach które non stop sie opalaja, młodsze o pare lat a zmarszczek wiecej niz ja. Mozna zazywac beta karoten w kapsułkach, pic soczki marchewkowe i smarować sie balsamami brązującymi. Nie mowie o samoopalaczach bo choc zdrowsze daja podobny efekt jak "przepalenie"na solarium... ja ide na solarium kilka razy w roku... przed swietami, przed sylwestrem i z okazji jakichs wazniejszych imprez. mysle ze to az tak nie szkodzi :) ale co dwa dni!!!! MASAKRA!!!!!!!