Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ink 696

większosć kobiet nie nadaje sie do związków

Polecane posty

Gość ink 696

i są same lub w toksycznych związkach

Gość Typowy
Dlatego przeciętny facet żeni się z jedną a dyma kilkanaście :D

Gość ink 696
dlatego nie będą się nawet bronić i nic nie napiszą siedzą cicho jak się pisze prawdę

Gość LNCNŻ
Nie wiem, czy wiekszosc sie nie nadaje, ale ja na pewno. Wole luzniejsze zwiazki, nie zamierzam sie hajtac i nie planuje dzieci. Jest mi dobrze jak jest ;)

w jakim sensie sie nie nadaja, rozwin wypowiedz? a uwazasz, ze mezczyzni sie nadaja? to chyba nie zalezy od plci, tylko od dojrzalosci i odpowiedniego dobrania sie

Gość kobieta sie nadaje do zwiazku
dziewczynka nie...

Gość black_swan
A ja się przyznaję, nie nadaję się do związku gdyż boję się zdrady, cierpienia i załamania emocjonalnego. Wiem że gdybym miała faceta najpierw zagłaskałabym go na śmierć a przy tym kontrolowała na każdym kroku... więc postanowiłam nikogo nie krzywdzić i być sama.

do powaznego zwiazku sie dojrzewa z czasem, poprzez doswiadczenia. pierwszy zwiazek jest zazwyczaj miloscia taka "na oslep", dopiero sie wszystkiego uczymy. dopiero pozniej widzimy swoje bledy , wyciagamy wnioski i mozemy stworzyc dojrzaly zwiazek.

Gość black_swan
ja wolę zapobiegać związkom niż potem je leczyć...

BLACK SWAN czyli wolisz isc na latwizne:D Tylko ciezko byc caly czas w zyciu samemu

Gość black_swan
hmm dla mnie to żadna łatwizna bo będę sama... ale nie popsuje życia komuś innemu (heh cóż za heroizm - ktoś powie) ale ja wiem że nigdy nie będę w stanie normalnie funkcjonować w związku.

czyli wolisz isc na latwizne- chodzilo mi o to, ze najtrudniej jest w sobie cos zmienic i popracowac nad charakterem (mowie tu o twojej potrzebie kontroli i zaglaskania kogos na smierc). wiec to jest pojscie na latwizne, bo nie chcesz w sobie nic zmienic

Gość ja się nie nadaję i dlatego
nie wchodzę w żadne związki, ani poważne ani luźne

Gość black_swan
Ja bym bardzo chciała! nawet nie wiesz jak! ale nie jestem w stanie uwierzyć że po pierwsze ktoś w ogóle mógłby mnie pokochać... byłam, jestem i będę sama... wierzę w predescynację i wiem że moim przeznaczeniem jest być samej.

a dlaczego nie jestes w stanie uwierzyc? los sie odmienia, czasem zupelnie niespodziewanie:D

Gość black_swan
amarant!

Gość black_swan
Nie sądzę żeby mój los kiedykolwiek się zmienił, gdyż moja osobowość szwankuję i nawet rodzina ciężko znosi moją obecność... i mimo że mam 20 lat mieszkam sama, jestem jedynaczką i ja bardzo lubię być sama. A jak pojawia się jakiś facet na horyzoncie to najpierw jestem dla niego słodka, wręcz do obrzydzenia... a po paru tygodniach jak widzę że mu zaczyna zależeć to urywam całkowicie kontakt bo i nienawidzę go i potrzebuje nagle tak z tydzień całkowitej samotności... potem mi przechodzi, ale wtedy jest już za późno. coś się kafe zpsuła... a amarantowi dziękuje za poprawkę i przepraszam za literówkę

DZIwne, skad sie te lęki przed bliskoscia u ciebie biora?

Gość black_swan
nie wiem, dlatego nie chcę nikogo obarczać swoimi problemami...

Gość sun6 bo to co sie dzieje
dzisiaj nie nastraja pozytywnie do wiazania sie... kazdy sie boi, a chcialby raz a porzadnie kogos znalezc i cieszyc sie zyciem i miloscia:(

Gość LNCNŻ
A ja nie potrafie byc w zwiazku wlasnie po... zwiazku. 4 lata razem, oddana calkowicie, pewna, ze to juz do konca zycia. Los Nas rozdzieli, kazdy kolejny facet to krotki romans, jeden zwiazek polroczny - na sile tyle przeciagany. Nie potrafie juz, nie lubie, nie nadaje sie. Jestem chora i ciezko byloby komus ze mna. Dobrze mi samej, potrzebuje bliskosci, dlatego lubie zwiazki luzniejsze, bez nakazow i zakazow, ale nie mam w planie na zycie slubu, dzieci itd. Nie kazdy musi chciec zakladac rodzine - to Nasz wybor, a nie kolej rzeczy :)

jasne ze nie kazdy musi zakladac rodzine, nie kazdy chce i musi miec dzieci. jednak ciezko jest zyc samemu, nie uwazacie? przyjaciele przyjaciolmi, ale i tak kazdy ma swoje zycie tak to wlasnie wyglada sun6 bo to co sie dzieje- wiem, ale strach nie moze przekreslic naszych dążen do szczescia prawda? bo co by wtedy bylo warte zycie?

Gość ale zwiazek to nie zakazy i
nakazy, wiec nie uciekajcie w te "luzne zwiazki", tylko szukajcie doroslych , porzadnych, kochajacych osob.

Gość sun6 ale dazenie do szczescia
to nie tylko zwiazek z druga osoba... czasami tak musi byc:(

Gość LNCNŻ
sun - moze i ciezko, ale nie dla kazdego. Jest sporo ludzi lubiacych samotnosc, wlasne towarzystwo. Ja mam wielu przyjaciol, sami faceci ;) Dobrze mi z tym, choc wiem, ze kiedys i oni zaloza rodziny, a wtedy ja bede na co dzien sama. Po co mam sie tym teraz zamartwiac? Bede zastanawiac sie pozniej czego mi trzeba i jak zyc ;) Co do szukania madrych, dojrzalych. Hehehe... W kazdym zwiazku jakies nakazy i zakazy sa, bo kazdy czegos innego w zwiazkach nie toleruje. Oczywiscie to jest normalne, sa granice, ale jak ktos na kazdym kroku widzi zagrozenie, zdrady i zachowuje sie jak gestapo to sorry. Dla mnie to jest chore. A dojrzalych facetow jak na lekarstwo. Ja wolnych takich nie znam :) Przyjaciol kilku of corse takich mam, ale to sa przyjaciele, ale nie potencjalni partnerzy ;)

ja nie twierdze ze dązenie do szczescia to tylko zwiazek z 2 osoba, nie uwazam, ze od tego powinnismy uzalezniac swoje szczescie. najpierw trzeba sie nauczyc byc samemu i polubic siebie, zeby potem miec cos wspanialego od siebie komus do zaoferowania. LŻC- ja jednak mysle o tym, bo czesto jest tak, ze zyje sie z dnia na dzien, umyka nam to co wazne, a potem nagle budzimy sie i zostajemy sami.

Gość LNCNŻ
sun - widzisz, a ja bedac po 4 letnim zwiazku myslalam, ze za duzo mi wlasnie ucieklo, ze stracilam najlepsze mlode lata ;) Zyjac z dnia na dzien lubie najbardziej. Troszke choroba mnie zmusza, nie powinnam sie stresowac, powinnam zyc na luzie. Kazdy ma inne myslenie, podejscie.

Gość dgdgdg
kobiety nie wiedzą czego chcą. z jednej strony są strasznymi hipokrytkami i plują jadem na cały ród męski a z drugiej strasznie pragną miłości i czułości.

Gość LNCNŻ
dgdgdg - niestety to dziala w obie strony. Wystarczy spojrzec na kafe ile jest tematow opluwajacych kobiety. To faceci tutaj w wiekszosci pluja jadem, a sami ciagle od kobiet oczekuja tylko przyjemnosci i najlepiej bez zobowiazan. Teraz Ty zachowales sie jak hipokryta, bo faceci sa tacy sami jak kobiety. Czlowiek to tylko czlowiek i jeden patrzy na zycie powaznie, drugi na luzie, a trzeci w ogole nic nie bierze do bani i zyje chwila.