Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie zlitujee

Pomozcie mi przeinstalowac z linuxa na windowsa

Polecane posty

Gość kto sie zlitujee

Ostatnia instalacja windowsa spowodowala, ze mam 2 linuxy 3 windowsy ,tylko ze nie chodzi na nich net, nie wiem dlaczego? Chce pokasowac te instalacje i zainstalowac 1 dzialajacy dobrze windows. Kto mi w tym pomoze? Nie wiem co mam zrobic z tymi partycjami, mam juz zgrane wszystko z dyskow, czy mozna skasowac wszystkie partycje , co to wlasciwie da?

Gość kto sie zlitujee
na linuxie, nie wiem dlaczego nie chodzi na wind.?

Nie mam pojecia po cholere Ci 3 winy i 2 linuksy , ale widac lubisz miec mnogo :D Pewnie nie masz sterów , albo źle skonfigurowane połaczenie pod windowsem . Sama ilośc partycji nie ma tutaj znaczenia .

Gość IQ50
Zanieś do serwisu, ja sie nie zabieram za pieczenie ciasta, bo wiem ze nikt by tego nie zjadl.

Gość Wiesław 24
format C i jazda :D

Gość IQ50
Obawiam sie ze jej to nie pomoze, bo juz 2 razy probowala :D jak widac nieskutecznie.

Wiesław , po formacie C koledze zostana min 4 partycje systemowei + może jeszcze dodatkowe kilka partycje z danymi , wiec nawet po dokonaniu tej operacji nadal jest na czym poszaleć ;)

Gość Wiesław 24
Skoro dane zgrane na płytki to format wszystkich partycji.Na koniec C i instalacja systemu :D

Gość IQ50
Polska mentalność "ja wszystko sam potrafie" to dla czego qrwa sobie rur w domu nie naprawisz, kibla nie przepchasz, komina nie wyczyścisz :D to mniej skomplikowane od laptopa, pokaz co potrafisz ;p. Zosia samosia.... Aaaaa i koło w samochodzie tez sama sobie zmień :D

Gość trzeba zrobic formata
umiesz?

jeszcze powiedz jaki ten windows

Gość fcbzdn
ech jaki ci proponuje zebys wziela sobi erlinuk i za jego pomoca skasowala wszystkie partycje itp- a potem postaw sobie system jaki bys chciala :)

swoją drogą jak juz jestesmy w temacie ja mam podobne pytanie jak doinstalowac linuxa do kompa z windowsem

trzeba zrobic formata - wystarczy utworzyc partycje z przeznaczeniem pod linuxa (lub wykorzystac jakąs już posiadaną )i do dzieła . W trakcie instalacji pokazesz mu ta partycje i reszte uczyni sam , tak jak mówi kolega wyżej . Jednak lepszą opcja jest - najpierw troche o linuksie poczytać , o podziale obszaru pod lina , o systemie plików , o wymaganiach systemowych i sprzetowych .