Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia

Chcę zerwać umowę z Aster. Jest to możliwe bez płacenia kar?

Polecane posty

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia

Podpisałam umowę z Aster na 2 lata na internet i telewizję. Niestety teraz stwierdzam, że to był błąd, bo chce mieć internet bezprzewodowy, a telewizja może zostać. Podpisałam umowę we wrześniu tego roku. Wie może ktoś jak można to załatwić? Jak już mówiłam, telewizja może ewentualnie zostać, ale internetu koniecznie chcę się pozbyć.

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia
Do 3 miesiąca? Nawet jeśli to właśnie mija czwarty...

Gość do wrażliwej skóry polecam
poczytaj ich umowę a najlepiej zadzwoń do ich Biura Obsługi Klienta, wtedy uzyskasz pełną informację, jak by to wyglądało.

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia
Dzięki za rady, chyba faktycznie nieuniknione będzie po prostu zadzwonić do nich.

przypuszczam, że jakaś kara odstępna jest przewidziana... ale być może, jako, że chcesz zostawić TV, to da się jakoś dogadać? albo zmniejszyć karę? nie wiem. wesołych świąt 🌻 :)

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia
Są zmiany programowe, ale niestety w innym pakiecie niż ja mam. W takim razie to mnie nie uprawnia do zerwania umowy?

umowę zawsze można zerwać, ale jeśli robisz to przed czasem, to są zapewne przewidziane jakieś konsekwencje finansowe.

Gość Gloriiiiiiiiiiiiia
Może orientujesz się jaka maksymalna kwota to może być?

Gość ja mam problem
umowy należy czytać podpisując się pod nią zgodziłaś się na warunki umowy . Jeśli masz jakieś wątpliwości to dzwoń

nie mam pojęcia :( wiem, że w sieciach komórkowych kwoty raczej nie przekraczają 2500 zł, i są miarkowane (wraz z upływem umowy zmniejsza się kara), ale jak wygląda to w Aster - nie wiem... pewnie paręset złotych będzie...

Gość sdfgsafs
aster miał zawsze niskie koszty za zerwanie umowy. lepiej ich zapytaj albo na jakimś forum o kablówkach.

Gość Anq25
Z tego co się orientuję to z ta firmą jest afera na szeroką skalę w sprawie zrywania umów, poczytaj na necie jest o tym ogrom informacji...Zanim się z kimś podpisze umowę sprawdza się informacje na temat firmy i czyta dokładnie dokumenty...Z tego co się orientuję...zdecydowanie bardziej opłaca Ci się wytrzymać do końca umowy niż ją zrywać.