Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JaNieMamNicku

makijaż

Polecane posty

dziewczyny jak sie malujecie duzo kosmtykow uzywacie..ciekawi mnie tez bo jak ogladam tutoriale z makijazami czasmi widze ze niekotre dziewczyny najkladaja podklad i korektor po zrbieniu makijazu oka..ale myslalam ze najpierw uzywa sie podkladu itp a pozniej oczy sie maluje ;p

Gość ja robie tak
1 krem pod oczy 2 krem na reszte twarzy 3 korektor 4 podklad (niby powinno sie robic odwrotnie, tzn najpierw podklad, pozniej korektor) 5 puder sypki 6 oko (najpierw cien, nast. tusz, lub tylko sam tusz) 7 blyszczyk

ja uzywam krem ,korektor cien na powieki w kremie,tusz i pomadka bronzer na policzki, zrezygnowalam wlasnie z podkladu bo strszna cera mi sie po nim zrobila:(

Krem ziaja nuno, puder, rzadko używam korektora w sztyfcie, żeby zamaskować jakieś tam pojedyncze niedoskonałości. No i na końcu używam tuszu i czasem kredkę.

czyli bazienka uzywasz podklad i korektor na sam koniec? wlasnie nie wiem jak z tym korektorem w sumie czy sie powinno przed czy po cieniach nakladac?

Gość tak mysle
cienie i tusz...czasem jakis blyszczyk czy pomadka.... puder starsznie "maskuje" twarz...robi ja nie naturlana...

1. krem 2. podkład w płynie 3. korektor w płynie 4. puder sypki 5. cienie do oczu 6. tusz do rzęs

Gość ja robie tak
jaki jest sens nakladania korektora/podklau na cienie? :O

nie na cienie ;p korektor przeciez sie naklada pod oko..chodzi o kolejnos..czasami wlasnie na tutuorialach widze ze nie raz nakaldaja najpierw cienei na powieki tusz itd, a pozniej korektor

Gość ja robie tak
aaa, to sorki :) zle zrozumialam a co do kolejnosci- to nie ma znaczenia raczej czy najpierw cienie na powieke, czy korektor pod oko :) Ja robie "po swojemu" bo tak juz sie przyzwyczailam- wszystko robie juz tak jakby automatycznie .No chyba, ze jakies poprawki robie :D a swoja droga-wiele razy juz slyszalam/widzialam, ze korektor nakladany jest na podklad. Ma to niby zapobiec rozmazaniu korektora, a co za tym idzie, ma to dac lepszy efekt krycia niedoskonalosci. Ja jednak jakos nie moge sie przekonac do tego- wydaje mi sie , ze korektor jest wtedy bardziej widoczny- w koncu jest o ton jasniejszy od podkladu. A wy jak robicie?

ja wlasnie jak jeszcze stosowalam podklad uzwalam na podklad korektor bo to w zaleznosci od tego jak bylo z moimi cieniami pod oczami;p jak nie trzeba juz bylo to poprostu juz nie stosowalam :)

Gość Klara2103
A jakich kolorów użyć jeśli jestem brunetką ? Chodzi mi o kolor cienia do powiek, szminki. :)

Gość Klara2103
A jakich kolorów użyć jeśli jestem brunetką ? Chodzi mi o kolor cienia do powiek, szminki.

a ja używam kosmetyki mineralne i jak dla mnie są super, na twarz wystarczy mi tylko podkład mineralny a na oczy cień mineralny, na usta używam pomadki ochronnej