Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żądna opinii.

najlepsze,najgorsze..?

Polecane posty

Gość żądna opinii.

zwyczajny,może głupawy temat: według was:najlepsze i najgorsze na ślubie/weselu dekoracje,stroje,obrączki,fryzury,makijaże,buty-piszemy tylko elementy stroju państwa młodych. czego unikać,a na co się skucić wg,forumowiczów? co wam się na myśl nasunie :) na forum wieje starymi tematami więc może coś nowego się założy.

Gość żądna opinii.
elementy stroju p.młodych bądź gości.

Hmm... Ciekawy temat ale trzeba pamiętać, że gusta są różne i nie da się zrobić jedynie słusznie obowiązującej listy. Dla mnie najlepsze: Dekoracje: - Pasujące do stylu restauracji, nie przesadzone. - Ciekawe połączenia kolorów - Oczywiście żywe kwiaty - W miejscach w których można, to inne dekoracje, np. z owoców, albo jakieś industrialne itd. - Bardzo podobają mi się kule kwiatowe i wysokie wazony, ale to już naprawdę kwestia tego co się komu podoba Najgorsze: - Balony, kiedyś powiedziałabym, że w każdej formie, ale ostatnio znalazłam w jakimś portalu zdjęcia balonów które wyglądały super, niestety w Polsce czegoś takiego jeszcze nie widziałam - Ołtarzyki za PM - Motyw serduszek i gołąbków Obrączki tutaj naprawdę to kwestia gustu, ja powiem, że fajnie jeśli są zrobione według projektu PM, ja np. lubię obrączki oryginalne ale doceniam piękno klasyki. Nie podobają mi się tylko obrączki bardzo przesadzone które mają w sobie jakiś wzór, załamywania a do tego jeszcze milion kamieni. Stroje: Najlepsze: - Dopasowane do urody PM, jeśli Panna Młoda ma delikatną i dziewczęcą urodę niech nie robi z siebie starszej i poważnej niż jest. I na odwrót. - Jeśli chodzi o firmy produkujące suknie to lubię prawie wszystkich hiszpańskich projektantów(od Pronovias, przez Rosa Clara, do Jesusa Peiro) ale też niektórych amerykańskich typu Vera Wang - Co do kroju to podoba mi się prawie każdy, pod warunkiem, że jest dobrze i ciekawie zrobiony. - Jeśli chodzi o męski strój, to jestem fanką garniturów szytych na miarę. - Lubię też fraki(o ile pasują do Pana Młodego) - Akcenty kolorystyczne dopasowane do koloru przewodniego i/lub strojów bądź dodatków Panny Młodej(można też zrobić odwrotnie) Najgorsze: - Wielkie bezy, nie mówię, że wszystkie "księżniczki" są złe, bo i ja jestem ich fanką, ale to jest najbardziej wymagający dla projektanta krój. Nie lubię takich bez w których są tony materiały, tafta, tiul i to wszystko obsypane jakimiś koralikami albo kryształkami. - U mężczyzn strasznie denerwują mnie kamizelki. Jeśli chodzi o dodatki, to popieram najnowsze trendy i podobają mi się kolorowe dodatki do sukni, reszta czyli makijaż i fryzura i Panny Młodej jak i u Pana Młodego powinna być dobrana do stylu ubrania, stylu ślubu i urody PM. No to chyba wszystko o co pytałaś. :) Ciekawi mnie jak to widzą inne PM.

Gość mojakolej
dekoracje: Mi odpowiada każda dekoracja sali samochodów, nawet jest to są 2 balony w remizie przyczepione do ściany to jest ok, nie jestem w tej kwestii wybredna Wybredna jestem w kwestii dekoracji kościoła. Nie lubie jak np jest wesele w okresie świątecznym i jeszcze para zamawia dekorację bo tego jest za wiele, albo jak kościół taki jeden z tych starszych w stylu barokowym akurat u mnie jest i jeszcze do tego jakies dekoracje do przesady. Albo juz szczególnie nie lubię jak w małym kościele jeszcze w stylu barokowym jeszcze jak świąteczne dekoracje wiszą i jeszcze dodatkową dekorację się zamawia, byłam kiedyś na takim slubie i na serio nie wiedziałam gdzie się gapić, czy na choinki czy na kwiatki czy na szarfy. Bram tez nie lubie. Obrączki kwestia gustu, ja akurat lubie białe złoto i jakoś błyskotki w obrączkach mi się źle kojarzą, nie z obraczka a z pierścionkiem i raczej nie chciałabym alby mój mąż nosił obrączkę z brylantem czy innym oczkiem, bez urazy dla wszystkich co takie noszą ale dla mnie to trochę takie babskie. fryzury uwielbiam kręcone loki i tradycyjnie jak na kafeterii nie lubie koków makijaż prosty i delikatny. Ostatnio co widuje to dwudziestoparolatki zrobione na ryczące czterdziestki czemu mówię stanowcze nie. elementy stroju to akurat u panien młodych nie podoba mi sie suknia beza, suknie bez ramion ale to moje osobiste spostrzeżenie, no i jak suknia jest wydziwiana albo jak ma odkryte zbyt wiele w niektórych miejscach typu dekolt po pępek czy mini po szyję, plecy że przedziałek widać itp. U młodego nie lubie muszek i muszników ani tych kamizelek ślubnych w kwiotki

Oj tak kamizelki w kwiatki też mi się nie podobają. Ogólnie umiar jest wskazany wszędzie.

Gość ja już wiem
że nie podobają mi się bardzo takie śmieszne szmatki z świecidełkami na szyję. widziałam taka pannę młoda i dziwne to było. no i jeszcze miała suknię nie pod figurę- duży biust bez żadnego stanika (suknia miała po bokach prześwitujące wstawki) a gdyby go trochę podniosła to wyglądałoby super. wniosek- zabierać na zakupy niekoniecznie najlepszą psiapsiółkę tylko kumpelę szczerą do bólu bo w sklepie panie każdy kit wcisną

Zia zgadzam się nie da się zrobić obowiązującej listy,ale chyba autorka miała na myśli ''co według forumowiczek jest najlepsze i najgorsze'' chyba nie chodzi o stwarzanie listy :P tylko każdy wyraża własne zdanie.

Gość mojakolej
te świecidełka na szyi co panny młode mają to tez mi sie nie podobają, jeszcze jak jakis kwiatek to ujdzie ale jak jest na przykład takie coś co przylega do skóry, no cóż może i ładnie wygląda do pozowanego zdjęcia ale wielokrotnie widziałam jak przy tańcu się nieładnie zwijało.

Możecie mi powiedzieć o czym mówicie? Co to są jakieś święcące ozdoby przy szyi PM?

Gość mojakolej
są takie kwiatki na szyję jak na zdjęciach http://img136.imageshack.us/img136/2897/img7655mv9.jpg http://wylegarnia.com/19/f0a35b44c63b0148938dd763c44d921c/KWIAT-naszyjnik-guziki-inne-rosliny.jpg czasem jest to taka ozdoba zrobiona z kawałka materiału który przylega do skóry ale właśnie ciężko to zrobić tak zeby sie nie przekrzywiło a jak sie przekrzywi czy podwija to już nie ładnie wygląda.

Nie widziałam jeszcze czegoś takiego, wygląda strasznie macie racje.