Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alternativitionation

Czy prostowanie siakaczy boli i czy wymaga wyrywania zdrowych zębów?

Polecane posty

Gość Alternativitionation

Witam! Jestem Paulina i mam 17 lat... Mam straszne kompleksy związane z moimi zębami. Mam wysunięte przednie zęby do przodu i przez to wyglądam jak króliczek. Nie jest to tak strasznie widoczne jak u innych ludzi ale i tak przyprawia mi to dużo wstydu i skrępowania przy uśmiechaniu... Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was miał lub ma podobny przypadek w swojej buzi? Czy zakładanie aparatu boli? Wymaga wyrywania zębów przed zakładaniem? Boję się i zastanawiam się w ogóle nad sensem... Wolę mieć krzywe i je mieć (mieć czym jeść) niż mieć proste ale połowy zdrowych nie mieć... Pomocy...

Hej:) Ja zakładam aparat pod koniec stycznia. Uwierz mi warto zadbać o ząbki i je prostować. Nikt Ci nie doradzi na odległość, musisz wybrać się do ortodonty na konsultacje i dopiero wtedy będziesz mogła podjąć decyzję. Każdy przypadek jest indywidualny... Moja koleżanka nie miała usunietych ząbków a ja już jestem po usunięciu 3 ( 2 ósemki plus dolna 4). Jak widzisz u każdej osoby wygląda to inaczej... Musisz z pewnością zadbać o stan ząbków. Ja wymieniałam stare plomby, to podstawa:)