Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matrykla1112

NYSTATYNA.. ktoś stosował?

Polecane posty

Gość Matrykla1112

witam mam zapalenie jamy ustnej ,dzis bylam u lekarza pzrepisał mi nystatynę w postaci tabletek i zawiesiny mam brac to i to 3 razy dziennie.. czy ktos z was stosował? juz nieywtrzytmyje z bólu niemgoe nic jeść po jakims czasie leczenia nystatyną choroba przechodzi?

Gość Matrykla1112
haloo

Gość tak ja stosowałam i stosuje
na stan zapalny pochwy.Jest to lek na grzybice.

Gość fmndalkg
ja też stosowałam, do pochwy jako globulki i jako tabletki doustnie,mozesz mieć grzybicze zakażenie gardła i dlatego ci to zapisał; a nie robiłaś nikomu loda przed ta infekcja? pytam powaznie

Gość fmndalkg
bo jesli tak to ten partner mogl cie zarazic chociaz sam nie mial objawow,bo u facetów to najczesciej przebiega bezobjawowo

Gość Matrykla1112
tak na marginesie to mam stalego partnera od kilku lat zbey niebylo.. nie nierobilam:( doktor pwoedziala m iz emam zapalenie jamy ustnej. jednak niewiem po jakim czasie lek ten mi pomoze bo niejadlam nic juz 2 dni!:(

Gość Matrykla1112
nie robilam.. doktor stwiwerdzila ze mam zapalenie jamy ustnej jednak niewiem keidy ten lek zacznie dzialac bo juz neijadlam nic 2 dni:(!

Gość fmndalkg
to nic ze masz stalego partnera,ja tez mialam a i tak zlapalam,jak masz oslabiona bariere ochronna to nawet podcierajac sie papierem toaletowym to mozesz zlapac,potem stosunek,twoj men sie zaraza,ty potem robisz mu tam kiedys loda i kolo sie zamyka,do tego nie trzeba zdrady:D

Gość fmndalkg
jak skończysz kurację nystatyna to kup sobie Lacibios Femina, to jest doustne i odbudujesz bariere ochronna, to sa kapsulki z kwasem mlekowym bez recepty

Gość Matrykla1112
ok dziekuje z aporady wezme sie za leczenie i z utesknieniem bede czekac na poprawe;)

Gość A.S.
tez mampodobne objawy ale powodem na pewno jest lodzik. smarowalam nystatyna w zawiesinie 3x/ przez 3 dni. poczatkowo szczypanie przeszlo wiec przerstalam smarowac. lek ma 7 dni waznosci i wlasnie wtedy szczypanie powrocilo. nie mam juz nystatyny wiec kupilam sachol al jest malo skuteczny.

Gość agula8
nystatyna to antybiotyk działający na grzyby, często przepisywany w przypadku grzybicy pochwy, ale też i jamy ustnej. Dziewczyny go sobie chwalą-dobrze jest stosować z osłoną np.provagiem. Provag można brać jednocześnie z antybiotykiem, ale w odstępie przynajmniej 2h. Grzyby lubią cukier, więc warto zrobić sobie dietę.

Gość gość
tak bo po zapaleniu krtani wystapiła u mnie grzybica jamy ustnej (języka) mam teraz zastosować ostatnia dawkę każdy zareaguje inaczej na ten lek u mnie brak apetytu mdłości jako że i przy chorobie mało jadłam teraz to też mało albo wcale nie jem ale piję zażywam falvit czkam na wyniki na razie jestem załamana pozdrawiam