Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika81a

Problemy z pasierbami. Jak dogadac się z nastoletnią rozpieszczona pasierbicą?

Polecane posty

Gość Monika81a

Mam 28 lat, mój mąż ma 41, a jego córka ma 17 lat. Ona cały czas myśli że ja poleciałam na kasę jej ojca, że wcale go nie kocham, i jestem z nimi tylko dlatego że są zamożni, nie mogę jej przegadać że to nie tak, że ja kocham jej tatę i nie zależy mi na pieniądzach, ona tego nie rozumie. Niestety. W ogóle mam dość jej fochów, i ciągłego obrażania. Nie mam zamiaru się bez przerwy poniżać przed ta małolatą, i tłumaczyć jej w koło. Ona jest "aniołkiem" tatusia, przez co robi różne głupie rzeczy, to na co ma ochotę, a przez to że jej tata jest zapracowany i nie ma czasu dla niej, wynagradza jej to w postaci, prezentów i pieniędzy. Wiem jednak że była bardzo związana ze swoją matką, i od jej śmierci zrobiła się mało otwarta dla ludzi, dlatego też nie chce na nią napierać i wymuszać na niej by mnie lubiła... i nie wiem co mam zrobić bo mam dość jej zachowania, jestem w stanie dużo zrozumieć, ale bez przesady. Ja chyba ją lubie tylko wtedy kiedy śpi. Jak już czasem ma okazje być chodź przez pół dnia z ojcem to wtedy wyłazi z niej mała manipulantka która ma niezłe gadane... czyli arogancka, pyskata, dziewczynka która wszystkich ustawia do swojego pionu... co radzicie?

Gość psycholog najlepszy
Myśle że ona jest zagubiona, była związana z matką, którą straciła, jej ojciec nie ma dla niej czas, chodz pewnie tego potrzebuje jescze ty się pojawiłaś.. Myśle że z nia trzeba porozmawiać szczerze, najlepszy będzie psycholog, ona nie ma do kogo się zwrócić, może nikt nie rozmawiał z nią o tym co się stało? Może po śmierci jej matki jej ojciec nie interesowal sie z nia wolil sie zatopic w pracy, a ona sama sobei musiala z tym poradzić?? Moim zdaniem powinniście się z nia udac do psychologa...