Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLso

Jaki żwirek dla dwóch kotów- tani i wydajny???

Polecane posty

Gość R0XERA
Nie wiem co dokładnie masz na myśli przez tani żwirek. My mamy trzy kociaki i u nich od jakiegoś pół roku używamy żwirku ze słony. Drogi nie jest raczej a jest przy okazji ekologiczny i generalnie fajnie się nam sprawdza. Kotki nie roznoszą go po mieszkaniu, nie przyczepia im się do futerka a to już dużo

Gość kolysankadlanieznajomej
A jak z pochlanianiem zapachow? Macie w ogole jakas konkretna marke tego zwirku czy kupujecie jakikolwiek?

Gość gość
Ja kupuję od zawsze Benek Compact i nie narzekam. Jest drobny, bardzo dobrze i szybko zbryla, nie roznosi się po domu. Dwa duże worki na miesiąc, na dwa koty ras dużych. Nic nie śmierdzi, tylko przez moment jak kot robi kupsko :-)

Gość Patyczak678
a jakie sa kaszty tych żwirków. Wiecie może ile ich schodzi na miesiac?

Gość Kocham Koty 56
Jesli ktoś ma dwa koty (tak jak ktoś pisął w temacie) to z pewnościa więcej. Ja kupisz duże opakowanie to jedno na miesiac powinno wystarczyc. Wiem, ze teraz robia takie okromne okakowania, żeby bylo łatwiej i w gruncie rzeczy ekonomiczniej

Gość gościówaaa
ja za taki duży ten velti płaciła 22 złote

Gość ssssss

Nie wiem jak to możliwe że komuś 40l starcza na 7 miesięcy. Mi cats best 40l starcza na góra 2 miesiące. Jeden kocur, kuwetę sprzątam 3-4 razy dziennie, bo dużo sika i codziennie dwójka. Używam też 5 litrowy bentonitowy z marketu najtańszy za 4zł i starcza na 2-3 tygodnie. Nie widzę większej różnicy w zużywaniu cats best i tego bentonitowego, nie wiem czy mój kot tyle sika czy o co chodzi... Cała kuweta schodzi i myta raz na tydzień. Nie wiem czemu ludzie tak się zachwycają tymi żwirakmi dla mnie każdy jest zły bentonitowe kleją się i robią syf błoto wokół kuwety, typu cats best roznoszą się po całym domu, silikatowe wyglądają strasznie i też się roznoszą. Chyba zależy od kota jak mieliśmy kotkę sikała dużo mniej i miała malutką kuwetę i mało żwirku, ten kocur niby dachowiec a 6,5 kg i ma kuwetę 7cm warstwa żwirku i za jednym sikaniem 1/4 kuwety do wymiany