Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojpies

Pies - problem, pomozcie

Polecane posty

Gość mojpies

Czesc, Od roku mam owczarka niemieckiego (psa). Ma 1,5 roku i od zawsze byl bardzo agresywny. Jest niesamowicie dominujacy i choc widze ze troche mnie slucha to bez rewelacji. Przede wszytskim, lagodny, mily i sklonny do zabawy jest tylko ze mna. Na kazdego innego rzuca sie w trybie natychmiastowym. Tak samo z psami - z innymi owczarkami chce sie bawic, merda ogonem i jest zadowolony, na kazda inna rase rzuca sie. Ja waze 42kg, moj pies 41. Ciezko jest mi go utrzymac, a nawet jak ma kaganiec, przykro mi jak leci z lapami na kogos, bo wiadomo, ze to duzy pies i ludzie sie go po prostu boja. Bylam z nim juz na dwoch szkoleniach - grupowym i indywidualnym, nie wiele to dalo. Wychodze z nim na 4 spacery dziennie, w tym jeden na godzine - poltorej, zeby pies mial ruch. Jestem juz zalamana, a bardzo nie chce oddawac psa, ze mna ma bardzo dobre relacje a ja juz sie strasznie do niego przywiazalam. Dostalam od kolegi w prezencie pod choinke elektyrczna obroze dla psa. Do karania i nagradzania (na dzwiek). Chcialabym zapytac czy ktos korzystal z takiej metody oduczania psa zlych nawykow (rzucanie sie na ludzi i na psy). Troche sie boje mu to zalozyc a tym bardziej uzyc, bo nie chce mu krzywdy zrobic. Bardzo prosze o opinie.

Gość aloha1212
oddaj psa jak sobie z nim nie radzisz

Gość ertfguyjhkjhy
wpierdol mu spuszczac-działa

jesli to obroza z paralizatorem to pomoze!w momecie gdy nie slucha wysylasz impuls elektryczny,psiaka nieco poskreca ale naprawde skuteczna!!!

Gość mojpies
Nie stosuje ani nigdy nie stosowalam bicia psa i raczej tego nie zrobie, bo jak mowilam mam z nim dobry kontakt, jak go zaczne lac to mnie zagryzie i ja mu przyznam racje :/

Gość mojpies
ale sam uzywales? Czy moze to miec jakies negatywne skutki dla psiaka?

Mój był wychowywany nagrodami. U Ciebie to nie działało? A może, jeśli to silna agresja, trzeba pomyśleć o kastracji?

Gość wiolaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
może rozwiązaniem była by kastracja? nie wiem czy to na pewno działa ale warto zapytać specjalistę np. weterynarza. a obroża elektryczna hmm brzmi dziwnie a czy jest bezpieczna? czy to tylko dzwięki czy może paraliżuje?

Gość mojpies
rozmawialam z psychologiem psim i moim weterynarzem o kastracji. Ufam zwlaszcza behawioryscie, poniewaz to moj przyjaciel. Odradzil mi kastracje gdyz uznal, ze pies moze stac sie jeszcze bardziej agresywny po niej i moze oddalic sie ode mnie. Dzwonilam do niego rowniez powiedzial ze obroza to skuteczna metoda, a dopiero kiedy pies bedzie ulozony moge go wykastrowac (pies nie jest reproduktorem, wzielam go bo go ludzie wyrzucili na ulice - podejrzewam, ze wlasnie przez to jest agresywny). Tak probowalam systemu nagrod i jak mowilam on mnie raczej slucha, jak tylko nie ma ludzi wokol nas ani innych psow to wszystkie komendy robi jak ta lala kiedy widzi ze mam dla niego nagrode, jednak jak ma cos ciekawszego to nagrody i mnie ma juz gdzies.

nie opowiadac glupot!!!!!!przed uzyciem obrozy psiak zagryzl 12 kur i 8kaczek,dzis sypia w kurniku i drobiu nie dotyka.

Gość ppl
chryste, żadnej obroży elektrycznej czy lania po dupie. ja taką obrożę sprawiłam swojemu niemcowi i dzisiaj trzymam w domu potwora, który mnie szczerze nienawidzi. z wiekiem poziom agresji mu spadł, ale mi nie ufa, a to chyba najgorsze co może spotkać właściciela psa.

Gość mojpies
no wlasnie mialam nadzieje, ze pies sie nie zorientuje ze to ja mu robie krzywde ta obroza, tylko to wytworzy odruch bezwarunkowy. Nie bije psa, zreszta szczerze powiedziawszy balabym sie go uderzyc :) bo moze mi oddac :)