Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojpies

pies, peoblem pozcie

Polecane posty

Gość mojpies

Zdecydowalam sie na obroze elektryczna dla psa, w ogole sobie z nim nie radze, system nagrod nie dziala, bic go nie bede, jest agresywny w stosunku do ludzi i do zwierzat, rzuca sie. Czy ktos mial do czynienia z taka obroze i co o niej mysli?

Gość żaaaaaaaaaaaal
bić go nie chcesz ale prądem razić to chcesz?! idź się lecz

Gość dlatego kiedy jestes przy mnie
moja sabinia ma cieply nosek, to zle prawda??martwie sie

Gość lolo2112
to bardzo dobrze ze nie chce bic, a zdecydowala sie na oe. Poprzez bicie, pies stanie sie agresywny w stosunku do ciebie, a oe wypracuje odruch bezwarunkowy. Za dobre zachowanie bedzie nagradzany za zle karany. Mialam odczynienia z oe, nie minal tydzien a pies pozbyl sie agresji w stosunku do innych psow. Ja jestem bardzo zadowolona.

Psu trzeba okazac uczucie i milosc a nie stosowac oe. Wejdz na jakas strone gzie wypowiada sie psi psycholog. Kiedys w tv byl taki program...albo poszukaj jakiegos psiego psychologa i umow sie z nim aby wam pomogl. Oe to tez agresja w stosunku do psa, jestem temu przeciwna

na szkolenie z nim idz i ustal prawidlowa hierarchie w domu, bo skoro sie rzuca, tzn ze sie czuje wyzej lub co najmniej na rowni z Toba. poczytaj w necie o sposobach na ustalenie hierarchii, pocwicz. (no niech posilek dostaje jako ostatni z domownikow, niech nie przechodzi pierwszy przez drzwi gdy wychodzisz z nim na spacer itd itp) nie nauczysz go w godzine, skoro zaniechalas tego jak byl mlody to teraz bedziesz sie musialla pomeczyc. ta obroza polega na tym, ze pies szczekajac zostaje porazony dosyc silna dawka pradu, bolesne i zazwyczaj nieskuteczne, bo wystarczy zdjac obroze i problem wraca. NAUCZ go jak ma sie zachowywac a nie karaj ze cos robi, bo sobie stworzysz psa wariata, a nie fajnego, ulozonego towarzysza w domu a, i jest takie madre powiedzenie, ze nie ma zlych psow, sa tylko zli wlasciciele.

Gość mojpies
czy ktos wie czy elektryczna obroza zwalcza agresje u psa?

Gość mojpies
nie ja

Gość krew z szafy
oj, chyba jednak ty :o