Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamka010101011

Poronienie zagrożone

Polecane posty

Gość Mamka010101011

Hej. Dzień przed wigilią byłam u gina. Na poprzedniej wizycie zapisał mi Buscopan - silne leki rozkurczające. Nie pomogło. Ciągle mam twardy brzuch. No i właśnie w przeddzień wigilii, powiedziałam lekarzowi jak jest, że nic nie pomogło, czuje ciążenie u dołu brzucha - to dał mi skierowanie do szpitala. Jako przyczynę podał *Abortus imminens*. Jest to poronienie zagrażające. I chciałąbym się was zapytać jak wygląda później leczenie, czy wy też miałyście taki przypadek i czy jest duża szansa na uratowanie dziecka ?

Gość w którym jestes tyg

Gość Mamka010101011
20 tydzień

ja poronilam w 112 tygodniu mozliwe ze dostaniesz duphaston plus nospa i bedziesz musiala lezec i moga zostawic cie w szpitalu bo lezalam z podobnym przyopadkiem na sali

mi od 18 tygodnia twardniał brzuch. i dostalam fenoterol doczekałam do 36 tygodnia. do końca ciąży łykałam ten lek. tak samo groził mi przedwczesny poród

W 25 tc stwierdzono u mnie poronienie zagrażające. Zabroniono mi dźwigania nawet 2 kg na dłuższy dystans, potnoszenia, gorących kąpieli, stresów, długich spacerów a także zbytniego forsowania w domu (kazano zrzucić obowiązki typu wieszanie prania, zmywanie - na męża). Zalecenia: no-spa 3 x 1, magnez w ilości maksymalnej podanej na opakowaniu, odpoczywać, odpoczywać, odpoczywać.I to tyle :-)A urodziłam po terminie w 42 tc przez cc bo przez to nic_nie_robienie szyjka nie miała okazji skrócić się jeszcze bardziej i tyle było z tego ;)

Mamko, poronienie zagraające tylko z nazwy jest tak strasznie straszne :-) w praktyce oznacza to oczywiście pewne ryzyko ale jest to raczej ostrzeżenie niż nieuniknione. Oszczędzaj się, po prostu. Przede wszystkim dużo leż, dobrze się odywiaj i śpij odpowiednią ilośc godzin aby organim był silny.Ja była osłabiona, bo do 20 tc rzygałam do 7 razy dziennie, w związku z czym mój organizm najprawdopodobniej próbował pozbyć się ciąży.

Gość to i ja
ja mam 3x nospa forte, 3x duphaston i 3 x cyklonamine.... z tym ze ja mam krwiak, kilka krwawien ze soba, ciagle plamie.l..jestem w 17 tc .... z sama szyjka jest ok

Gość fasola1
mało nie poroniłam swojej córki 2 razy w 12 i 14 tygodniu mialam duphaston i cos tam jeszcze nie pamiętam bo to bylo 5 lat temu...ale podobno do 20 tygodnia najciężej..potem lepeij..ale oszczędzaj sie i uważaj i praca ? hmm jak ciężka to na zwolnienie śmigaj dziecko najważniejsze..u mnie lekarz po 2 krwawieniu i leżeniu w szpitalu spytał co chce ; prace czy dziecko ? wybór byl jasny..a dzisiaj jest i praca i dziecko wiec ..powodzenia..tylko dziewczyny dbacie o siebie ja do końca ciąży leżałam...przytyłam 32 kg ale moja Ania zdrowa kobitka...

Gość to i ja
ja na L4 jestem od 7 tygodnia... miałam krwawienie, zrobil sie krwiak... potem powtórzylo sie to 2 razy..teraz opróznia się ale nie maleje..nocami leci brązowa krew, w dzien plamię .... oczywiscie za kazdym razem jechalam do szpitala... generalnie osz zędzac sie trzeba, nie piorę, nie wieszam prania, nie sprzatam, nie podnoszę 20miesięcznej córki.... boję się o dziecko bardzo, jedno poronienie mam juz za sobą, ale wtedy to był 7 tc....

Gość Mamka010101011
Wiem, nazwa jest straszna, ale jednak niepokoję się bardzo, cały czas mam przeczucie, że już coś złego sie stało. Będe się lepiej czuła pod opieką medyczną w szpitalu. Dodam, że Buscopan to taletki na receptęponieważ są dosyć silne, a mi nie pomogły. Po każdej dawce czułam ulgę tylko na kilka chwil a później znów brzuch robił mi się twardy jak kamień ;/ Masakra. A i chciałabym się jeszcze dowiedzieć, czy bez problemu zostane przyjęta do szpitala, jak na skierowaniu do niego jest data poprzedzająca o jeden dzień święta, w sensie chodzi mi o takie gadanie, że np.a czemu nie przyszłaś wcześniej, czego teraz tu szukasz i wgl ? Przedtem nie przyszłam do szpitala bo wiadomo - na nastepny dzień wigilia to chciałam ją spędzić z rodziną, ale bardzo uważałam na siebie

Gość to i ja
moim zdaniem nie powinno byc takiego problemu... zresztą nawet jeśli nie miałabys skierowania to idziesz na izbę przyjęć , mówisz co ci dolega i ze chcesz zeby zbadal cię lekarz ..... ja jeżdzę tam bez zadnego skierowania i nikt mi nie robi problemów ... a naprawdę kilka takich wizyt mam juz w tej ciązy za sobą