Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezimienna55

MOJA MATKA JEST ALKOHOLICZKĄ!

Polecane posty

Nie radze już sobie. odkąd pamietam mama pije dużo alkoholu. nie wiem jak jej pomóc. moi rodzice są po rozwodzie ale nadal mieszkamy razem. gdy zbliza się weekend mama non stop pije. rano piwko czy coś a do wieczora wygląda fatalnie. gdy jest pijana obraża mnie, wyzywa, wypomina mi wszystko, czepia się o nie wiadomo co. nie raz mnie popychała, kopała itd a ja sie tylko broniłam i wynikała z tego bójka ;/ rodzina ze strony mamy chyba nie bardzo chce mi pomóc. mieszkamy właściwie obok siebie i mama czesto wieczorem wychodiz do jednej czy drugiej cioci. wiedzą jaka jest sytuacja, ze mama pije i ze mi z tym ciężko ale mimo to jak do nich przychodzi to jej polewają, mam wrażenie że mają gdzies naszą sytuacje i patrzą tylko na to żeby mieć towarzystwo i z kim pogadac. a ja na tym cierpie bo później mama sie zatacza do domu i potem robi piekło ;/ nie wiem jak jej mam pomóc. kosztuje mnie to wszystko ogromne ilości nerwów ;/ czasami jest okres że nie pije . . . ale zazwyczaj trwa to około tygodnia ;/ i jest naprawdę świetnie. mogę normalnie z mamą porozmawiać, popatrzeć na tv bez żadnych kłótni. mówię jej wtedy że dobrze ze nie pije i że sie z tego ciesze bo w końcu możemy normalnie ze sobą pobyc. ale ona i tak póxniej wraca do tego wszystkiego. tata płaci jej na mnie alimenty, tyle że ja z nich praktycznie nic nie mam. za tydzień kończe 18 lat i alimenty będą wpływały na moje konto . . . nie chce tego robić ale jestem zmuszona bo chciałabym pójśc na prawo jazdy itd a przy mamie nie mam takiej możliwości. mama dobrze zarabia ale wiekszość pieniedzy wydaje na papierosy i alkohol. gdy jej mówie ze jest alkoholiczką i że powinna przestać pić to mówi że mam patrzeć na siebie. i że są gorsi ludzie niż ona . . . jestem załamana. nie wiem co mam zrobić. gdzie się zwrócić . . . ;(

Gość uważam że
ciągle piszesz o Mamie, a czy Twój Tata nie mógłby się tym zainteresować?

Gość to jak bedize potrzebowala
kiedys pomocy to zacytuj jej jej wlasne słowa: że masz patrzeć na siebie:P a tak na powaznie, w pierwszej kolejnosci moze udaj sie do osrodka leczenia uzaleznien? oni sa kompetentni i powinni ci doradzic co mozesz zrobic. Na pewno powiedzą, ze to alkoholik musi chciec sie leczyc by móc mu pomoc no ale ty zapewne jestes wspoluzalezniona wiec i tobie pomoc sie przyda.

tata? moi rodzice są po rozwodzie i się nienawidza. mieszkają w jednym domu ale nie odzywają się od siebie wcale. no chyba że sie kłoca ;/

Gość uuuuuuujuuujjjj
ale Ty jesteś jego córką i Tobie ma pomóc, nie Mamie

ale ja chce pomóc też jej. potem cała rodzina z jej strony zwala wszystko na mnie. że ja ją wykańczam. że chce od niej alimenty moje itd ;/ ze przeze mnie tyle pije itd ;/

Gość oj...nieładnie
Tylko Ci współczuć.