Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Vattor

Bóle w płucach? Co to może być za dolegliwość?

Polecane posty

Gość Vattor

Wszystko się zaczęło jakieś 2-3 tygodnie temu będąc w sklepie poczułem bardzo silny i mocny ucisk z tyłu pleców (za płucami). Miałem wrażenie, że zaraz mi coś tam pęknie. Pamiętam, że czekając wtedy w kolejce nie wytrzymam i odłożę zakupy. Bolało mnie bardzo i naprawde ciężko to opisać. Wpierw pomyślałem, że może to od dzwigania bo wtedy dużo mebli i ciężkich przestawiałem ale z drugiej strony w życiu dźwigałem jeszcze cięższe rzeczy. Po powrocie do domu ucisk w plecach ustąpił natomiast nagle przeszło jakby na stronę przednią, czyli tam gdzie mam płuca. Nie boli tak samo oczywiście bo bym z bólu nie wytrzymał i pomyślałem, że widocznie nadwyrężyłem plecy. Posmarowałem Ketanolem (maść) i przeszło po 2 dniach. Niestety po tygodniu równym ból powrócił w płucach w okolicy mostku czuje jakby coś tam uciskało (albo to takie wrażenie). Posmarowałem znów i przez jakieś 3 dni jak dobrze pamiętam czułem ból oraz czasami pobolewało mnie na plecach. Najgorsze to to, że od jakiegoś czasu też odczuwam ostry skurcz nad okolicami serca i od tego momentu z dolegliwością z płucami nasila się i skurcz nad sercem łapie mnie częściej niż w ostatnich miesiącach. Może to zbieg okoliczności. Teraz przed świętami znów zaczęły mnie płuca boleć i na dodatek gardło i czułem, że mam gorączke - prawdopodobnie to przez brata która zachorował na anginę. Dziś już gardło i osłabienie zniknęło ale ból w płucach jest nadal. Boję się i nie wiem co to może być? Zapalenie płuc? oskrzeli jakoś wykluczam bo dbam o zdrowie jeśli mowa o ciepłym ubieraniu się i szalik zawsze noszę. Mam dziwne przeczucie, że akurat te moje wykluczenie zapalenia płuc powoduje właśnie ten ostry ból z tyłu pleców - od którego się właściwie wszystko zaczęło. Szukałem w necie i dowiadywałem się i nic a nic nie ma związanego z moją dolegliwością. Po nowym roku będę zmuszony chyba iść do lekarza ale ja cholera jakoś nie ufam im i boję się, że to może być coś poważnego. Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem jak ja mam? zwłaszcza mam na myśli ten ostry ból w plecach który to wszystko zapoczątkowało. Bolało to tak jakby mi ktoś wsadził rękę do kręgosłupa i go tak ściskał - aż pamiętam, że się odwracałem bo myślałem, że ktoś faktycznie mi to robi. Proszę pilnie o pomoc. Dodatkowo co mogę powiedzieć mam 21 lat i jestem osobą dość otyłą ale nie aż tak bardzo ;).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować