Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sklep

Sklep spożywczo monopolowy. Jaki typ sklepu preferujecie i co od niego oczekujec

Polecane posty

Gość Sklep

Witam, zaznaczam, że chciałbym przeprowadzić mała ankietę nt. sklepów. Moje pytanie, czy dużą rolę zwracacie na ogólny stan sklepu, wykończenie, podłogę, i ogólny image sklepu? Nie chodzi mi tutaj o sieci sklepów jak np. Piotr i paweł, ale bardziej o osiedlowe sklepy, ewentualnie w mieście przy drodze. Nie mam na myśli dużych marketów, samow itp. , ale również nie mam na myśli monopolowego, pod którym stają grupki pijączkow. Tak jak mówiłem, czy sklep urządzony jak np. Alma - z normalnymi cenami, jakoś wyjątkowo zachęci Was do zakupów, czy raczej odstraszy, bo będzie sprawiał wrażenie drogiego sklepu? Trochę nieskładny tekst, ale pisze z komórki i jest dość późno. Wielkie dzięki za szczere odpowiedzi, zapraszam do dyskusji, czyli jaką uwagę zwracacie na wykończenie sklepu, i takie rzeczy jak np. to, czy sprzedawczyni posługuje się czytnikiem kodów kreskówych, czy jedzie "z metki", czyli jakby nie patrzeć nowoczesność sklepiku. Zaznaczam, że chodzi o małe sklepy, podam przykład - Żabka, takiej wielkości samo obsługowy sklep. Jeszcze raz dzięki . :)

Gość hjhjhjhjh
w pierwszej kolejności wybieram swój ulubiony sklepik w okolicy, jeśli to nowa okolica to idę do tego ładniejszego. jeśli to żabka a obok jest inny to wybieram inny na próbę i zazwyczaj jest milsza obsługa. nie lubię jak śmierdzi ziemniakami (nie wiem dlaczego ale czasem śmierdzi w małych sklepach mimo że nie sprzedają ziemniaków) a smród papierosów jest już dla mnie niedopuszczalny.

Gość Sklep
Nie poruszyłem tego tematu, czy w takim razie zwracacie uwagę na jakość obsługi? Czy lepiej dla Was jest gdy towar taki jak np saszetki z przyprawami są na półkach w otwartych kartonikach, tak jak kupuje je sklep, czy jak są wyciągnięte i rozłożone na półce? Dzięki za odpowiedzi

Gość dla mnie ważne są godziny
otwarcia, czy są dogodne. Wspomniałeś Żabkę - lubię ją bo jest otwarta o stałych godzinach bez względu na to czy jest Sylwester, czy 11 listopada, czy może akurat papież umarł - i wiem, że mogę się tam po coś wybrać nie ryzykując, że z jakiegoś powodu będzie nagle zamknięte. W sklepie monopolowym lubię sama pooglądać np. wina zanim ktoś mnie zaczepi "co podać" dlatego sądzę, że samoobsługa to dobry pomysł.

Gość Sklep
Dzięki. Co jest jeszcze dla Was ważne, na co zwracacie uwagę, co decyduje, że wybieracie właśnie ten sklep, a nie inny. Dodam pytanie od siebie, czy odstraszają Was nazwy sklepów jak np. U małgosi, u moniki, nazwy dropsik itp. czy wolicie bez nazwy - sklep spożywczo monopolowy?

Gość Sklep
Wolicie, aby w sklepie był duży wybór towarów, jak np cukierki od tanich do drogich, jednocześnie tanie cukierki mało znane , tandetne, które mogą odrzucać, czy wolicie mieć prosty wybór, czyli znane cukierki, jak haribo ? Tak samo ma sprawa w innych rzeczach. Wolicie mieć "sterylny' wybór, czy pełno tanich i w normalnej cenie znanych produktów, jak np woda żywiec

Gość hmmm...więc to jednak prawda
ważne żeby obsługa była miła, towar w różnych cenach i tańsze rzeczy i droższe i żeby jakoś sklep wyglądał nie wiem czysto...

Gość hmmm...więc to jednak prawda
nazwa sklepu nie ma dla mnie żadnego znaczenia

Gość Sklep
Dzięki. Macie jeszcze jakieś spostrzeżenia co do sklepów? Co Wam przeszkadza w takich sklepikach? Jakie są Wasze ulubione godziny na odwiedzanie sklepu? Czy waszym zdaniem sklep powinnien być otwarty 24h? Czy zdarza wam się robić zakupy po 22? Czy chodzicie rano po np. pieczywo, tzn. o godzinie np. 6? Jakie są waszym zdaniem najlepsze dla Was godziny otwarcia sklepu? Np. 8-22? Czy to jednak za późno otwarte, gdy jedziecie np do pracy na 8? Wstępujecie rano do sklepu? Dzięki

Gość hjhjhjhjh
nie lubię kafelków na ścianach :P