Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

co robie nie tak

Polecane posty

Gość niby wiem.

mam maluszka miesiecznego. nie spi... prawie wogole. karmiony butla ale i tak budzi sie co godzine i domaga sie butli;. czasem cala wypije czasem troszke.... w lozeczku niechce byc, niby nic niechce a ciagle poplakuje. co robie nie tak... czemu nie spi dluzej niz 2 godziny.czemu w nocy budzi sie z 5 razy w dzien potrafi od 7 do 14tej nie spac nic

Gość a przepajasz dziecko
przegotowna woda ? codziennie wieczorem kapiesz maluszka - moja po kapieli zawsze dluzej spala . wychodzisz z dzieckiem na spacery badz wystawiasz je na balkon ( oczywiscie odpowiednio ubrane ) zeby sie przewietrzylo ? wietrzysz pokoj codzinnie ? a moze to wina mleka , moze warto zmienic na inne ? napisz cos wiecej

Gość niby wiem.
dziennie sie kapie. uwielbia to.pozniej karmie wyciszam,zasypia i po 15 minutach wrzask. tylko sie go wezmie z lozeczka jest juz dobrze. wkladamy z powrotem krzyk. co do mleka pierwsze 2 tyg mu odpowiadalo i spal 4-5 godzin po nim w nocy.w dzien budzil sie co 2-3 na spacery chodzimy to wtedy sie przespi. ledwo z wozka (fotelika samochodowego) wyciagne go wstaje -krzyk- karmie go mlekiem babilon 1, a dzisiaj kupilam herbatke z kopru zeby nie przekarmiac. ale on jej niechce pic,a ciagle pokazuje ze jest glodny.daje mu mleko wypija 20ml i niby cisza,niechce wiecej. za godzine znow to samo

Może boli je brzuszek, może ma kolki? Dlatego często się budzi i płacze...?

Gość daj mu smoczek
byc moze ma silny odruch ssania

Gość niby wiem.
ale jemu zawsze przechodzi jak biore go na rece wyglada to tak jakby chcial jesc bo wtedy jest na moich rekach a budzil sie jak tylko wyczuje ze jest w lozeczku a nie u mnie wczesniej bylo dobrze, przesypial. liczylam spi ok 12-14 godzin na dobe czasem mniej

Gość niby wiem.
smoczka nie chce wypluwa caly czas, a jak po ssie czasem 5-10 minut to i tak pozniej wypluje i znow to samo

Gość saleminka8
ja bym zacisła zęby i przetrzymała to,miałam to samo ;) mineło synkowi w 5 tygodniu,wcześniej było tak: jadł,spał i płakał a raczej wrzeszczał hehe Mój spał 1,5 godz max w 4 tygodniu hehe a teraz je,śpi,uśmeicha się i robi śliczne minki,coraz mniej płacze w dzień,ma wiele momentów w których leży spokojnie i rozglada się wokół i gaworzy.Myślałam,że jest coś nie tak wcześniej...teraz wiem,że maluch musiał się nauczyć kilku rzeczy hehe Teraz moja znajoma ma to samo i pytała mnie co może zrobić by swojej córce pomóc ;) do 2 wypowiedzi :) Mój maluszek też dłużej śpi po kąpieli,chyba wszystko sprowadza się do tego,że po kąpieli dzieciaki mają większy apetyt,a czym więcej zjedzą to dłużej śpią. zaobserwowałam też u mojego przez święta,gdy byliśmy u rodziców i mały znalazł się w innej sytuacji,dużo ludzi i wolał spać a w nocy nadrabiał swój głód,budził się co 2 godziny,gdy wróciliśmy do domu to w dzień spał tyle co wcześniej u nas spał i jadł tak samo często i nocki były znowu normalne,więc wywnioskowałam że jak w dzień nie będzie się najadał to w nocy bedzie to nadrabiał :P

Gość saleminka8
smoczek wypluwa bo albo nie jest głodny,albo nie etgo potrzebuje,mi to wyglada na potrzebę bliskości,mój tak samo reaguje na wkładanie do łóżeczka,woli z nami spać hehe co do głodu a wypluwania smoczka,to gdy mój jest naprawdę zły to smoczek ma w buzi i za nic nie wypluje,bo ssanie uspokaja go,zawsze butelka go uspokajała,bo dokarmiam go,pierś tak samo działa.Gdy jest głodny np na spacerku to smoczek też chętnie sobie potrzyma w buźce,ale za nic na marudznie nie pomaga smoczek,leci czasami na pół metra do przodu hehe teraz ma 7 tygodni i unormował sobie karmienia itp.