Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia0501

mam problem z trądzikiem, co robić?

Polecane posty

Gość sylwia0501

po porodzie dostalam wysyp trądziku na czole, szyi i brodzie... czy ktoś zna jakiś dobry preparat na to tylko nie piszcie mi ze mam iść do dermatologa... pozdrawiam

Gość nikk27
po porodzie mogą wystąpić problemy hormonalne czego efektem jest trądzik. ( podejrzewam że masz wysoka prolaktynę co jest naturalne u kobiet karmiących piersią orazpo porodzie zmniejszył ci sie poziom estrogenów ) Nie piszesz ile jesteś po porodzie jeżeli nie długo to może się z czasem ustabilizuje jeżeli to trwa od jakiegoś czasu to konieczna będzie wizyta u ginekologa ( badania hormonalne) oraz koniecznie dermatolog sama się nie wyleczysz- a obecnie możesz stosować żel do mycia cery trądzikowej, maść cynkową ( bez recepty ) na wypryski, jakiś krem do cery trądzikowej najlepiej z apteki ( żel też najlepiej z apteki) zrezygnuj z podkładu albo zamień na jakiś mineralny który nie zatyka porów. Polecam również suplement diety salfazin ( do kupienia w aptece ok 30 zł za 100 tab.) w składzie ma wit.C , cynk, wit A i D z z grupy B tylko jeśli karmisz piersią to musisz skonsultować z farmaceutą bo nie wiem czy kobiety karmiące mogą przyjmować