Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mieszkankapolski

Trądzik - Dr Wasyłyszyn

Polecane posty

Hej, na pocztątku stycznia idę już na trzecią z kolei wizytę... Narazie stosuję płyn Atredemrm co drugi dzien, i plyn na bazie spirytusu - codziennie. Wczesniej mialam plyn do stosowania z maścią. Efekty widać, również jest się do czego przyczepic, mam podrażnioną twarz, skóra mi się łuszczy.. Wyglądam jakby ciągle mi było gorąco - po prostu mam buraka... Płyny stosuję tylko do granicy szyi - widać ją jak podniose brodę, koleżanka z pracy myślała że to efekkt źle rozsmarowanego fluidu :P (no ok ok, ale to miałabym codziennie źle rozsmarowany? :) uświadomiłam ją i już na mnie tak nie patrzy hehe). Doktor zakazał mi używać fluidów, różnorakich płynów do mycia czy kremów. Zwykłe mydło w kostce (nie szare) i ewentualnie krem Nivea na policzki oraz puder w kamieniu. Czasami mi jest przykro :( Nie mogę nawet się przypudrować bo jest jeszcze gorzej - uwidacznia mi sie "mozaika" na twarzy. Nie wiem co robić... Ehh... Ale skoro już tyle przetrwałam... Lekarz powiedział ze 5 spotkań i daje mi słowo że się tego pozbędę :) Czy ktoś z Was juz przeszedł/przechodzi kuracje u doktora? Jakie są objawy itd?

Gość narka53
A powiedział Tobie o ożywaniu ręczników jednorazowych? Jak nie, to zmień lekarza. Przy cerze trądzikowej nie wolno nic co na spirytusie stosować.Nie wolno doprowadzić do wysuszenia takiej skóry. Więcej porad udzielam tezniasolana@onet.pl