Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Plejada

chyba stalam sie troche naiwna

Polecane posty

Otworz jest to moj pierwszy post na jakim kolwiek forum i po raz pierwszy chce sie poradzic obcych osob. Wraz ze swoim chlopakiem jestesmy ze soba od 4 lat, znamy sie 5, a razem mieszkamy o 1.5 roku. Niestety przez ten czas ja utrzymywalam dom, poniewaz on twierdzil, ze nie ma pracy dla niego. 2 miesiace temu bardzo sie zdenerwowalam i postawilam sprawe jasno, albo pojdzie do pracy albo sie wyprowadzamy i wracamy do rodzicow. Troche odnioslo to sukces, o rzeczywiscie zaczal szukac pracy, ale wiecej szukalam ja. Czuje, ze on mi zazdrosci mojej, bo jestem bardzo mloda osoba, a pracuje w firmie informatycznej, a on od 2 tyg. siedzi na kasie w sklepie sportowym (czyli tez ma szanse na awanas, lecz widamo to nie jest szczyt mozliwosci). Wczesniej mielismy problemy w lozku, on twierdzil, ze ja jest asexualna, wiec wysluchalam co mial mi do powiedzenia i postaralam sie to zmienic. Poniewaz, ze stosuje tabletek, bo on powiedzial, ze sa szkodliwe, ze to hormony i moze sie to zle dla mnie zkonczyc (rak, bezplodnosc), niestety prezerwatyw tez stwoswac nie mozemy, bo jakby to powiedziec, jeszcze nie wyprodukowali rozmiaru, ktory by na niego pasowal. W takiej sytuacji stosujemy stosunek przerywany, ktory nie jest zbyt przyjemny dla nas obojga, wiec kochamy sie bardzoooooo zadko. Mnie tego bardzo brakuje i proponowalam, ze spowrotem zaczne brac tabsy, ale on sie nie zgodzil. Jednak nie w tym problem. Moj mezczyzna w ogole nie panuje nad emocjami. Nie powiem, bo ja tez czasem krzyczy, ale nie zucam sie na niego z piesiami. Bylo mnostwo roznych sytuacji, w ktorych zostalam przez niego udezona. Raz nawet rzucil we mnie koszem na smieci, chodzilam przez 2 iechy z rozwalonym okiem. Oczywiscie za kazdem razem mowi, ze to takze moja wina i ja rzeczywiscie czuje sie winna, on potem zaczyna przepraszac i plakac. Wczoraj wynikla sytuacja, ktora dala mi cos do myslenia i to calkiem powaznie. Otorz, moj facet o 21.50 stwierdzil, ze nie ma co jutro zalozyc do pracy i mam mu recznie wyprac koszule, wczesniej sam przez ponad 4 godziny siedzial przed koputerem. Poiwedzilam, ze nie wypiore, bo sam tez ma rece, a dzisiaj oboje szlismy do pracy, wiec ja o 22 bylam juz w lozku. Prosil mnie jeszcze przez 15 minut, po czym sam sie polozyl. Ja probowalam zasnac, wtedy on wstal udezyl mnie piescia pod zebra i sam poszedl prac, potem polozyl sie w wannie i slyszlam jak placze. Nie zareagowalam. Nie rozmawiamy ze soba, znaczy to ja sie nie odzywam, tylko jakies pol-odpowiedzi na pytania. Wiem, ze bede musiala dzisiaj wrocic do domu po pracy i sie z nim widziec... Szczerze mowiac nie wiem czy tam wracac, co mu powiedziec... Dodam jeszcze, ze juz dlugo mieszkamy razem, a ja nie moge od niego nawet wyprosic, ze sprzatnal po sobie, wyniosl brudne skarpety do kosza, umyl po sobie wanne. On powie nie i niestety ja musze to wsyztsko robic. Stalam sie oschla i zimna i moze rzeczywiscie asexulana, ale powiedzilam, ze ta sytuacja sie zmieni jezeli zacznie dbac o dom. Wiec ostatnio jak mieli przyjsc jego rodzice zwinal posciel w klebek i wrzucil do wersalki, a potem chwalil sie mamie, jak on mi pomaga. Tylko, ze to ja wszytsko zrobilam, a on jedynie wrzucil ta posciel. Eh, moglabym tak bez konca wymieniac zdazenia, keidy zostalam udezona, kiedy ja go o cos porosilam i tego nie robic, a jak ja nie wykonam jego prosby, to sie domyslcie jak to sie konczy.

Gość wrzuć na luz_
dziewczyno chyba jesteś bardzo młoda albo bardzo naiwna. On jest agresywny, nie widzisz tego? Facet po takiej akcji wylądował by za drzwiami bez możliwości powrotu.