Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Plejada

chyba stalam sie troche naiwna

Polecane posty

Otworz jest to moj pierwszy post na jakim kolwiek forum i po raz pierwszy chce sie poradzic obcych osob. Wraz ze swoim chlopakiem jestesmy ze soba od 4 lat, znamy sie 5, a razem mieszkamy o 1.5 roku. Niestety przez ten czas ja utrzymywalam dom, poniewaz on twierdzil, ze nie ma pracy dla niego. 2 miesiace temu bardzo sie zdenerwowalam i postawilam sprawe jasno, albo pojdzie do pracy albo sie wyprowadzamy i wracamy do rodzicow. Troche odnioslo to sukces, o rzeczywiscie zaczal szukac pracy, ale wiecej szukalam ja. Czuje, ze on mi zazdrosci mojej, bo jestem bardzo mloda osoba, a pracuje w firmie informatycznej, a on od 2 tyg. siedzi na kasie w sklepie sportowym (czyli tez ma szanse na awanas, lecz widamo to nie jest szczyt mozliwosci). Wczesniej mielismy problemy w lozku, on twierdzil, ze ja jest asexualna, wiec wysluchalam co mial mi do powiedzenia i postaralam sie to zmienic. Poniewaz, ze stosuje tabletek, bo on powiedzial, ze sa szkodliwe, ze to hormony i moze sie to zle dla mnie zkonczyc (rak, bezplodnosc), niestety prezerwatyw tez stwoswac nie mozemy, bo jakby to powiedziec, jeszcze nie wyprodukowali rozmiaru, ktory by na niego pasowal. W takiej sytuacji stosujemy stosunek przerywany, ktory nie jest zbyt przyjemny dla nas obojga, wiec kochamy sie bardzoooooo zadko. Mnie tego bardzo brakuje i proponowalam, ze spowrotem zaczne brac tabsy, ale on sie nie zgodzil. Jednak nie w tym problem. Moj mezczyzna w ogole nie panuje nad emocjami. Nie powiem, bo ja tez czasem krzyczy, ale nie zucam sie na niego z piesiami. Bylo mnostwo roznych sytuacji, w ktorych zostalam przez niego udezona. Raz nawet rzucil we mnie koszem na smieci, chodzilam przez 2 iechy z rozwalonym okiem. Oczywiscie za kazdem razem mowi, ze to takze moja wina i ja rzeczywiscie czuje sie winna, on potem zaczyna przepraszac i plakac. Wczoraj wynikla sytuacja, ktora dala mi cos do myslenia i to calkiem powaznie. Otorz, moj facet o 21.50 stwierdzil, ze nie ma co jutro zalozyc do pracy i mam mu recznie wyprac koszule, wczesniej sam przez ponad 4 godziny siedzial przed koputerem. Poiwedzilam, ze nie wypiore, bo sam tez ma rece, a dzisiaj oboje szlismy do pracy, wiec ja o 22 bylam juz w lozku. Prosil mnie jeszcze przez 15 minut, po czym sam sie polozyl. Ja probowalam zasnac, wtedy on wstal udezyl mnie piescia pod zebra i sam poszedl prac, potem polozyl sie w wannie i slyszlam jak placze. Nie zareagowalam. Nie rozmawiamy ze soba, znaczy to ja sie nie odzywam, tylko jakies pol-odpowiedzi na pytania. Wiem, ze bede musiala dzisiaj wrocic do domu po pracy i sie z nim widziec... Szczerze mowiac nie wiem czy tam wracac, co mu powiedziec... Dodam jeszcze, ze juz dlugo mieszkamy razem, a ja nie moge od niego nawet wyprosic, ze sprzatnal po sobie, wyniosl brudne skarpety do kosza, umyl po sobie wanne. On powie nie i niestety ja musze to wsyztsko robic. Stalam sie oschla i zimna i moze rzeczywiscie asexulana, ale powiedzilam, ze ta sytuacja sie zmieni jezeli zacznie dbac o dom. Wiec ostatnio jak mieli przyjsc jego rodzice zwinal posciel w klebek i wrzucil do wersalki, a potem chwalil sie mamie, jak on mi pomaga. Tylko, ze to ja wszytsko zrobilam, a on jedynie wrzucil ta posciel. Eh, moglabym tak bez konca wymieniac zdazenia, keidy zostalam udezona, kiedy ja go o cos porosilam i tego nie robic, a jak ja nie wykonam jego prosby, to sie domyslcie jak to sie konczy.

Gość kotka łaskotka
Co on zrobił? Uderzył Cię? No wiesz co! Jak by mnie tak potraktował to sorry - nie znamy się już...

Najgorsze jest to, ze to nie byl pierwszy raz i za kazdym razem bierze mnie na litosc, zaczyna plakac i mowic, ze to ostani raz, ale tak nie jest... Jest moja pierwsza, powazna miloscia. Ale u mnie w domu tez byla agresja ze stronny ojca do matki i u niego w domu bylo dokladnie to samo, wiec on twierdzi, ze w kazdym domu, mezyczyna bije zona. A bo on nie ma zadnych kolegow, tylko caly czas spedza ze mna.

Gość Karinaaaaaaaaaaa
nie naiwna a głupia.....dziewczyno...mam nadzieje, że to prowokacja..bo nie chce mi się wierzyć, że młode dziewczyny są aż tak głupie

Gość gratuluję wyboru faceta
nie dość że nierób, to leń i damski bokser. Z takim facetem chcesz przeżyć życie???

Gość krmg
my też tak mamy

Gość nie może wejść
Ale z Ciebie ofiara... Dajesz sobą pomiatać. On decyduje o tym czy masz brać tabsy? On jest lekarzem, który się zna i wyrocznią żeby mówił Ci co masz robić? Jakby mój nie pracował 2 miesiące, to by już była jazda, a nie, że ty go przez 2,5 roku utrzymujesz. Pobił Cię tyle razy... Męczennica... Nawet seksu dobrego z tego nie masz.

Gość Karinaaaaaaaaaaa
nie naiwna a głupia.....dziewczyno...mam nadzieje, że to prowokacja..bo nie chce mi się wierzyć, że młode dziewczyny są aż tak głupie

Gość nie może wejść
Ale z Ciebie ofiara... Dajesz sobą pomiatać. On decyduje o tym czy masz brać tabsy? On jest lekarzem, który się zna i wyrocznią żeby mówił Ci co masz robić? Jakby mój nie pracował 2 miesiące, to by już była jazda, a nie, że ty go przez 2,5 roku utrzymujesz. Pobił Cię tyle razy... Męczennica... Nawet seksu dobrego z tego nie masz.

Mysliscie, ze mam to skonczyc. Bardzo mi jest zal tego wszytskiego co razem zbudowalismy. Boja sie, ze zostane calkime sama.

Gość nie może wejść

On jest zwykla ciota bo Cie bije a pozniej jak dzieciak sie rozplakuje, a ty jestes glupia bo to znosisz! To jego ojciec powinien lac a nie matke, wychowal potwora.

Gość zatancz ze mną
uciekaj z tego związku, będziesz workiem treningowym, a on zawsze po tym ładnie przeprosi. Znam z autopsji, dobrze że w porę się opamiętałam.

Gość nie może wejść

Gość zatancz ze mną
uciekaj z tego związku, będziesz workiem treningowym, a on zawsze po tym ładnie przeprosi. Znam z autopsji, dobrze że w porę się opamiętałam.

Gość fatamorganablaaaaalaaaaaaa
Won z nim na powietrze!!! Co za psychol??? Uderzy a potem w wannie siedzi i wyje....K.....a wlaczona suszarke do wlosow bym mu tak do tej wanny wrzocila by mnie musial uderzyc tylko jeden jedyny raz taki sko....l !!! A jak ty sobie dajesz to prosze bardzo, taka sama psycholka jestes ! Mi raz jeden facet w.....l to od razu na policje i karany jest s......n!

Gość Karinaaaaaaaaaaa

Kochana wróć do domu spakuj walizki i uciekaj od niego. To jakiś toksyczny związek. Nie warto.

Mysliscie, ze mam to skonczyc. Bardzo mi jest zal tego wszytskiego co razem zbudowalismy. Boja sie, ze zostane calkime sama.

Kochana wróć do domu spakuj walizki i uciekaj od niego. To jakiś toksyczny związek. Nie warto.

ale niektore baby sa glupie... nie widzisz tego,ze mieszkacie razem tyle czasu,a on na tobie pasozytuje,i cie wykorzystuje?? jestes dla niego sponsorem,sprzataczka,kucharka itd. Nie widzisz tego,malo tego,jeszcze szukasz winy u siebie. To juz jest znak,ze tak cie omotal,ze nawet ze swojej nieudolnosci i kompletnego nieprzystosowania do zycia potrafi zrobic twoja wine. Dajsobie dziewczyno spokoj

Ty głupia istoto !!! Jak możesz z nim dalej być ? ON jest chory, albo ma jakieś zaburzenia ! On potrzebuje pomocy ! Jak można bić kobietę ?? Jak możesz dawać się tak poniżać. Nie rozumiem tego i nie zrozumiem :O Nawet Ci nie współczuję, bo to Twoja wina, że dalej z Nim jesteś. Nie bądź idiotką ! Idź z nim do psychiatry, bo podejrzewam, że On do końca normalny nie jest. Jak się nie poprawi, wiesz co robić.

"nie może wejść Ale z Ciebie ofiara... Dajesz sobą pomiatać. On decyduje o tym czy masz brać tabsy? On jest lekarzem, który się zna i wyrocznią żeby mówił Ci co masz robić? Jakby mój nie pracował 2 miesiące, to by już była jazda, a nie, że ty go przez 2,5 roku utrzymujesz. Pobił Cię tyle razy... Męczennica... Nawet seksu dobrego z tego nie masz. " Sama tez wiem jakie sa konsekwencje brania hormonalnych lekarstw, w tym tablemtek antykoncepcyjnych. Ale masz razcje to nie on powienien o tym decydowac. Nie chce o tym rozmawiac z nikim znajomym, bo jak juz ktos stwierdzil, ze nie tylko jego wezme za pacana, ale jeszcze mnie za idiotke, ze z nim jestem. Bardzo ciezko jest mi podjac ta decyzje, zwlaszcza, ze jest tuz przez sywestrem, chociaz planow i tak nie mamy, bo oczywiscie nie ma kasy. Ja swoja wyplate wydalam na czynsz i sie skonczylam. Mam juz tego dosc. Gdybym miala chociaz szanse tez go skopac, uderzyc, ale nie mam szans, bo ja mam 170 i wazne 55kg, a on mam ponad 2 metry i wazny 120 kg. Macie racje, to nie ma sensu, moze rzeczywiscie sa mezyczyzni ktorzy nie ponizaja swoich kobiet....

"nie może wejść Ale z Ciebie ofiara... Dajesz sobą pomiatać. On decyduje o tym czy masz brać tabsy? On jest lekarzem, który się zna i wyrocznią żeby mówił Ci co masz robić? Jakby mój nie pracował 2 miesiące, to by już była jazda, a nie, że ty go przez 2,5 roku utrzymujesz. Pobił Cię tyle razy... Męczennica... Nawet seksu dobrego z tego nie masz. " Sama tez wiem jakie sa konsekwencje brania hormonalnych lekarstw, w tym tablemtek antykoncepcyjnych. Ale masz razcje to nie on powienien o tym decydowac. Nie chce o tym rozmawiac z nikim znajomym, bo jak juz ktos stwierdzil, ze nie tylko jego wezme za pacana, ale jeszcze mnie za idiotke, ze z nim jestem. Bardzo ciezko jest mi podjac ta decyzje, zwlaszcza, ze jest tuz przez sywestrem, chociaz planow i tak nie mamy, bo oczywiscie nie ma kasy. Ja swoja wyplate wydalam na czynsz i sie skonczylam. Mam juz tego dosc. Gdybym miala chociaz szanse tez go skopac, uderzyc, ale nie mam szans, bo ja mam 170 i wazne 55kg, a on mam ponad 2 metry i wazny 120 kg. Macie racje, to nie ma sensu, moze rzeczywiscie sa mezyczyzni ktorzy nie ponizaja swoich kobiet....