Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becikowa

Czy jak dziecko się dużo rusza, to znaczy, że mu niewygodnie?

Polecane posty

Gość becikowa

Mam tak co noc, gdy kładę się na tym niby przepisowym lewym boku. Dziecko mi wtedy chyba disco tańczy ;) A jak położę się na prawym, to trochę się pokręci i chyba potem usypia. Czasem też czuję dużo ruchów jak ubiorę spodnie z ciaśniejszą gumką. Jak to jest z tymi ruchami? Skąd mam wiedzieć, żeby zmienić pozycję, bo dziecku jest niewygodnie?

Gość A w którym jesteś miesiącu
?

Gość A w którym jesteś miesiącu...
Jeśli w ósmym lub w połowie dziewiątego, to dziecko może być już po części lub niemal całkowicie obrócone i może mieć nisko główkę i ramiona usytuowane z jednej ze stron twojego ciała, stąd czasami możesz niechcący ją uciskać lub przygniatać i dlatego maluch interweniuje.

Gość becikowa
Za 1,5 tygodnia zaczynam 7 miesiąc. Tydzień temu byłam na wizycie i dziecko jeszcze nie było główką w dół.

To postaraj się może w takim razie układać w taki sposób jaki pasuje maluchowi i nie noś uciskających brzuch rzeczy.

Gość becikowa
No to akurat staram się robić ;)

Zresztą dzieciaki największą aktywność wykazują właśnie nocą, więc twój przypadek nie jest odosobniony. W dzień śpią i niemal można zapomnieć że jest się w ciąży, za to w nocy nadrabiają jak matka jest zmęczona i śpiąca. :P

Gość penelopa pomponia
Cześć! mam to samo! 7 m-c a mały w nocy dochodzi do wniosku ze teraz skaczemy albo fikamy koziołki i nie ma zmiłuj:)