Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no doradzcie mi cos

z nimowlakiem na wesele...?

Polecane posty

Gość no doradzcie mi cos

czy ktoś się wybrał?

byłam z 8 miesięczną córą na weselu brata. o 19 stej zawiezlismy ją do domu, poszła spać i została z nią ciocia a my wrócilismy na wesele ;)

nie byłam, musiałabym na głowę upaść. Umęczysz siebie i dziecko. Na weselu z reguły jest głośna muzyka i tłum ludzi - to nie jest super miejsce dla niemowlaka.

Gość no doradzcie mi cos
mam y zaproszenie na wesele/luty/.Mamy 5-o miesięczne dziecko.Ustaliłam,ze nie bedzie mozna wynając pokoju w lokalu gdzie jest wesele.Nie miałabym więc nawet gdzie karmic i przewijac malucha.Wesele jest 200km od naszej miejscowosci.Nie moge małej zostawic z moimi rodzicami bo jest "na piersi".A tesciowie/bo to wesele w rodzine tesciow/ upierają się ze muszę jechać.Zaden moj argument do nich nie trafia.Trudno,najwyzej się obraża..

Gość a co to za argument
że jest na piersi? Odciagnij pokarm, ewentualnie mama poda butelkę. Jak przez 2 dni dziecko nie pomiętoli ;) Ci piersi nic się nie stanie...

no 200km to sporo :( my ostatnio byliśmy na weselu gdzie była 3 dzieciaczków które nie miały roku do godz. 23 wszyscy się zmyli i już nie wrócili faktem było to że mamusie ciągle na rękach nosiły dzieci więc zero zabawy :( a uporu teściów nie rozumiem :( niby gdzie masz położyć dziecko w samochodzie ??? !!! chyba że szukaj jakiegoś hotelu w pobliżu

no w takim razie nie masz warunków. nie jechałabym ja nie karmiłam a przewijałam dziecko na kocu nad jeziorkiem bo był sierpień ;)

Gość no doradzcie mi cos
argument-tu nie chodzi o jedno karmienie.Slub jest o 13ej.Wiec my musimy wyjechac z domu tak ok 10 30.No a wesele trwa wiadomo-całą noc.Bylibysmy uzaleznieni od tesciow/samochód/.No a oni raczej o 20ej z wesela nie wyjda.Nie chce stresowac moich rodzicow.U mnie z odciaganiem pokarmu jest tak,ze jesli odciagne na "zaś" to bedzie mi brakowało mleka na bieżące karmienie...

Gość no niezle-nie da rady
wiec sie nie przejmjj tesciami

My byliśmy z 3 miesięcznym dzieckiem, z tym, że wesele było o 17 mogliśmy być tylko do 20. Po 3 godzinach musieliśmy wrócić do domu położyć dzieci spać. Już nie wróciliśmy. Z dzieckiem TAK o ile będzie się krótko.