Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kalienne

CHCĘ KUPIĆ KOTA - za i przeciw

Polecane posty

Dziękuję malena WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU DLA CIEBIE I KOTECZKÓW :DDD

malena mam nadzieję że zajrzysz tu i pomożesz, albo ktoś pomoże kto zna się na kocich zwyczajach mój kotek ma już 2 miesiące i troszkę przyznam mam z nim problem. Otóż karmię go whiskasem juniorem dla kociąt (karma mokra i sucha) i niepokoi mnie to że mój kotek po pierwsze często się załatwia (i zazwyczaj ma rozwolnienie, dosłownie mówiąc z rana zazwyczaj twarda kupa a po południu co kilkanaście minut robi w kuwecie rzadką kupę). Po drugie - myślałam że koty to czyste zwierzęta a ten mój kotek ma wiecznie umazaną odchodami pupe, a jak wychodzi w kuwety łapki też ma umazane (bo włazi w odchody) i cała podłoga w kuchni w jego łapkach :( Moje poprzednie koty nie miały takich problemów od małego więc nie wiem jak nauczyć kotka czystości??? No i co podawać mu do jedzenia, zeby nie miał rozwolnienia??? Nie służą mu te głupie whiskasy, w ogóle dziwne bo malutko je a ma problemy, jak mu pomóc???? HELP! :(

Byłam w sklepie zoologicznym, kupiłam specjalną karmę dla kociąt, inny żwirek z pudrem dla kociąt długowłosych, inną większą kuwetę z daszkiem, mam nadzieję że teraz mojemu kotkowi będzie lepiej.

Gość gość
nie kupuj tylko zaadoptuj! wiele zwierząt potrzebuje pomocy. jeśli się zdecydujesz to weź trochę starszego bo młodszemu trzeba cały czas poświęcić na jego uwadze a dorosłemu kotu nie trzeba poświęcać tyle czasu. Więc zaadoptuj 1-5letniego kota.