Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość christneeeee

Upławy w ciąży - czy to normalne?

Polecane posty

Gość christneeeee

Od dłuższego czasu z mojej pochwy "wyciekała" większa ilość wydzieliny. W kilku gazetach czytałam, że to upławy ciążowe i są normalne - jeżeli wydzielina jest bezbarwna lub lekko biaława [tak jak u mnie]. Gdy byłam u ginekologa, w trakcie badania trochę mi jej "wyciekło" (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało) i lekarz przepisał mi silne leki, których w ciąży się nie używa, jeżeli nie jest to bezwględnie konieczne. Czy większa ilość wydzieliny zdarzyła Wam się w ciąży, czy raczej było tak jak przed ciążą? Proszę o odpowiedzi!

Gość christneeeee
Czytałam tutaj: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,240,Up%C5%82awy%20u%20ci%C4%99%C5%BCarnej. trochę na ten temat, jednakże: - moja wydzielina jest bezbarwna (lub lekko biaława) - bezwonna - nie mam gorączki - nie mam świadu, pieczenia itp. W dodatku lekarz nawet mnie nie zbadał ;/ Zobaczył tylko ,ze coś pociekło i przepisał leki :(.

Gość a badał cie przez wziernik
ja 2 tyg temu miałam właśnie upławy okazalo sie ze to grzybica, wzięłam leki i juz jest po sprawie

Gość christneeeee
Nie, nie badał mnie... Wsadził mi dwa palce (jak na każdym badaniu) pomacał brzuszek, uznał, że jest wszystko w porządku, no i wtedy poczułam, że coś mi wycieka... On tylko spojrzał, powiedział, że mam upławy i mi leki przepisał.

Gość christneeeee
hmm??

Gość upławy..
.. najpierw warto zrobić badania wydzieliny, bo 'upławy' mogą być zarówno złe jak i dobre. Ale polecam zmienić ginekologa, jeśli zapisał leki nie zbadawszy wydzieliny...

Gość Marcellina00023
a dlaczego nie zapytałaś lekarza, co jest grane ? :O

Gość Ezoons
W ciąży często dokucza grzybica, więc każdą podejrzaną wydzielinę warto sprawdzić. To czas kiedy szczególnie należy dbać o siebie i "dmuchać na zimne" :) Prewencyjnie warto łykać takie środki jak LaciBios femina oraz nosić luźne, bawełniane majtki :)

Gość christneeeee
No wiesz, nie pytałam się, bo trochę głupio mi było szczerze powiedziawszy :P.