Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JFGJFGHJFJFJ

moje 1,5 roczne dziecko je tylko z butelki-CZY TO NORMALNE?

Polecane posty

Gość JFGJFGHJFJFJ

DZIEWCZYNY JAK BYLO U WAS???

Gość JFGJFGHJFJFJ
-CZY TO NORMALNE? Treść: Chcę otrzymywać powiadomienia o nowych wypowiedziach w tym temacie

Gość JFGJFGHJFJFJ
NIE WIEM JAK ZACZAC GO NORMALNIE KARMIC, MACIE JAKIES DOSWIADCZENIA DZIEWCZYNY?

Gość zdzirson orencz
NIE TO NIE JEST NORMALNE WYLACZ CAPS LOCK

Gość JFGJFGHJFJFJ
juz wylaczylam, przepraszam,

Gość JFGJFGHJFJFJ
poprostu nie lubi jesc lyzeczka, krzyczy i placze jak che nakarmic lyzeczka i zawsze konczy sie na butli.

Gość to co ono tylko
mleko je ? moja cora ma 1,5 roku i je już normalnie wszystko

Gość JFGJFGHJFJFJ
je mleko 240ml zageszczam jedna lyzka kaszki, a jak twoja corka je? ja sobie nie wyobrazam zeby on jadl w inny sposob. tzn czasem mu dam kawalek kanapki jak urwe, ale to dwa kawalki wezmie i juz.

Gość JFGJFGHJFJFJ
a jak ma jesc co innego jak poprostu nie lubi? i tylko zesmoka mleko umie wyssac :(

Gość casablanca lider vd
nie to nie jest normalne tak samo jak nie jest normalne to że wyrodne matki w dzisiejszych czasach robią z tych biednych dzieci kaleki jeden sie boi usiąść na kibel bo myśli że go coś w dupe ugryzie ,drugi drze gębe bo boi sie nożyczek u fryzjera ,boją sie myć ,obcinać paznokcie ,wychodzić na dwór , jeść ,spać w łóżeczku , chodzić do lekarza a wszystko to przez dzisiejsze matki które zamiast siedzieć w domu i wychowywać dzieci robią kariere aż sie boje co z tych dzisiejszych dzieci wyrośnie będą chodzić po ulicach i strzelać do ludzi bo muzgi im sie zlasują od tego grania na kompie....:P:P

Gość casablanca lider vd
boże kobieto !!!!!!!!!!! ja sobie nie wyobrażam żeby 1,5 roczne dziecko mleko tylko jadło !!!! czy ty sobie zdajesz sprawe że twoje dziecko będzie miało w przyszłości żle rozwinięty układ pokarmowy ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKIM MATKOM TO POWINO SIE DZIECI ODBIERAĆ!!!!!!!!!!!

Gość JFGJFGHJFJFJ
ihihihi ja nie robie kariery a wlasnie siedze non stop z dzieckiem a efekt widzisz sama jaki. jak on ma jesc inaczej? jakie rady? zeby siedzial w krzeselki i jadl jak mu daje lyzeczka kaszke np???

Gość JFGJFGHJFJFJ
a czemu odbierac? bez przesady, to co majac 3 miesiace powinien juz wszystko jesc? daj spokoj nie przesadzaj :(

Gość JFGJFGHJFJFJ
poradzcie mi te co sie tak mądrzycie i piszecie ze to nie normalne, jak karmicie lub karmilyscie swoje 1,5 roczne dzieci? jak to wygladalo? siedzialy i jadly potulne jak baranki za kazdym razem otwierajac buzie jak podjezdzalyscie z lyzka?

Gość mamuskabezpowolania
casablanca lider vd - co za idiotka... Wiec co radzisz autorce? Zeby na sile wpychala dziecku jedzenie lyzeczka do buzi? Zglupialas. Kazde dziecko jest inne i robi wszystko w innym czasie. Mysle, ze to kwestia czasu, aby twoje dziecko zaczelo samo prosic sie o jedzenie lyzeczka. Nic na sile - kazdy madry czlowiek ci to powie.

Gość JFGJFGHJFJFJ
mamuśko dziekuje za takie pocieszajace slowa, myslalam ze juz cos nie tak ze mna :( ale wokolo tylko moje dziecko tak je, dzieci kolezanek jakos umieja jesc z lyzeczki ahhh :(

Gość mamuskabezpowolania
Mozesz zachecac, rozmawiac, ale nie na sile, bo wtedy zniecheci sie jeszcze bardziej. Moje dziecko ma prawie 3 latka. Dopiero tydz temu zaczelo robic siusiu na nocnik. Wczesniej nikt nie byl w stanie go przeblagac aby usiadl na nocnik. I wiesz tez byli ludzie, ktorzy uwazali, ze to nienormalne. A on tydz temu sam zaczal ochoczo siadac na nocnik. I co? Czy moje dziecko bedzie kiedys przez to jakies inne?

to nie jest normalne, ale mozna spróbowac to zmienić jesli jestes w domu, spróbuj urozmaicac posiłki, żeby dziecko chetnie jadło rączką. Moja cóka w tym wieku posługiwala się sama łyżeczką, nieporadnie trochę, ale jadła sama, a jak nie mogła sobie z czyms poradzić to brała do rączki. mysle, że można spróbować robic jakies śmieszne kanapki, albo układać coś ciekawego z jedzenia, żeby dziekoc bawiło się jedzeniem i w ten sposób nauczyło. a jak Twoje dziecko je chrupki, ciasteczka ?

a co je Twoje dzieco poza kaszką? w ogóle nie chce próbować nowych pokarmów? ja osobiście bym dziekco przegłodzila trochę, pospacerowąła przed posiłkiem na świezym powietrzu, żeby nabrało apetytu.

Gość JFGJFGHJFJFJ
krolewno sniezko, wlasnie zjadl butelke i dlatego mnie nie bylo. ale juz odpisuje a wiec ciasteczka je ręka, daje do reki i je, tak samo z wafelkami itd, ale chodzi mi o ta nieszczesna lyzke :( on nie usiedzi w krzeselku ani 5 min, zastanawiam sie po co je wogole kupilismy bo tylko zagraca, jak i tak nie ma pozytku. jak je kawalek kanapki czy cos, to wtedy jak ja jem przy stole a on chodzi obok i ja mu dam i zaraz znow gdzies biegnie a poem po nastenego gryza podchodzi. tak to nieudolnie wyglada . a butelek z kaszka w minute 10 zjada, wiem bo szybko bo dziurka i tylko polyka nie musi sie meczyc z gryzieniem , ale no kurde, ile mozna? mi by zbrzydlo wkolko to mleko :(

Gość JFGJFGHJFJFJ
?

Gość chomiczka2
moje dziecko ma prawie rok i też tylko butla chociaż codziennie ucze łyżeczki!!! I to moje kochane niedoświadczone matki jest problem logopedyczny!!! a nie błąd matki!!! błędem jest to, że matka jeszcze u logopedy sie nie pojawiła!!! jak mało wiecie...

Gość idamadzia
Witam, mam pytanie do JFGJFGHJFJFJ. Jak obecnie je Twoje dziecko? Co zrobiłaś żeby zmienic jego ciągłe zamiłowanie do butli?

Gość roksy bez proxy
jesli ma rok i dziennie uczysz go jesc z lyzeczki to troche sie spoznilas, ja uczylam od 4 miesiaca zycia :-O

corka mojej znajomej jadla do 2 roku tylko z butli..potem tylko papki miksowane ale lyzeczka..i jakos zyje ma 15 i umie jest lyzka i nie ma zadnych zdrowotnych prblemow!!! a tu widze juz do logopedy wysylaja co z wami? przeceiz to male dziecko i na wszystko trzeba czasu..mam powinna niestety dziecko uczyc codziennie jesc lyzka i tyle. daj dziecku do zabawy lyzke i zobaczysz efekty.powodzenia

Witam , mam 16 miesięczną córę która od 2 miesięcy nic innego nie chce jeść tylko mleko z kaszką przez butelkę , czasami skubnie jakieś owoce, a do słodkiego się rwie ( ale nie dostaje słodyczy, czasami jakieś ciastko) . Wcześniej jadła zupki ze słoiczka , kaszki łyżeczką, kotleta, klopsika, teraz nie mogę nawet łyżeczki jej pokazać bo krzyczy i ucieka. Nie wiem co mam robić , na widok butli strasznie się cieszy i je ją 4-5 razy dziennie . Jest bardzo drobnym dzieckiem wazy 8 kg, zapomniałam dodać ze idą jej żeby bo ma ich dopiero 9 ( czy to możliwe że tu tkwi problem?) Pomocy. ;(

droga mamo a Ty myślisz, że to tak hop siup wszystko... jedno dziecko nie ma problemu inne wręcz przeciwnie. Ja zazwyczaj sięgam po drastyczne środki. Jak mój mały nie pochwalił wprowadzania nowych dań, to zwyczajnie go gnębiłam do tego mometu aż zaczął jeść. I tak obiad był jedzony 4 godziny (oczywiście z przerwami, bo ja tylko człowiekiem jestem i do tego niecierpliwym no i nic poza tym... głodzony nie był, bo miał przecież zupę ;).... Tydzień się wymęczyłam, ale się udało... A 1,5 roku to nie jest normale tylko na mleku i co rogsza im dłużej zwlekasz tym będzie gorzej, bo dzieki się przyzwyczaja coraz bardziej.

witam tez mam problem z roczna corka ktora nic nie je lyzka probowalam kilku lyzeczek ,podawalam soiczki ,dania gotowane przeze mnie ,przez mame moja ,lenka nawet czekoladki ani nawet zabawki nie bierze do buzi .proboje tak od 4 miesiaca jej zycia karmic ja ale nic z tego ,probowalam przeglodzenia .nawe jej ulubione kaszki chcialam dawac lyzka i nic .jest to mega problem