Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozalka take me on 8271

Czy w ciąży można zapinać pasy w samochodzie??

Polecane posty

Gość Rozalka take me on 8271

Bo słyszalam że lepiej tego nie robić, ale co? ryzykować życie lepiej?? jak Wy mamusie zmotoryzowane sobie z tym radzicie?? może lepiej jeździć tylko autobusem i tramwajem ?? (może dopiero pod koniec ciązy nie można zapinać?? ja jestem dopiero w 2 miesiącu, i wstyd się przyznać do tej pory jeździlam cały czas przypięta....bo nie wiedziałam o ciąży!! dopiero tydzień temu poszłam do gina i już wiem 😍 ) :)

Gość samasolka
Ja jestem w końcówce 6 m-ca i cały czas jezdze zapieta w pasach tylko jak czuje ze uciskaja to troszke je luzuje.Głupota jest niezapinanie ich.Jesli doszłoby do wypadku to w momencie smierci matki dziecko tez nie przeżyje.

Gość coś dla Ciebie
Dla bezpieczeństwa matki i dziecka zalecane jest zapięcie pasów, przy użyciu specjalnego adaptera dla kobiet w ciąży. Prawo mów ,że możesz ale nie musisz , pamiętaj by pas nie przecinał brzuszka tylko biegł pod brzuszkiem :)

Ja jestem w 28 TC i od samego poczatku staram sie pasy zapinać. To znaczy nigdy wcześniej nie zapinałam pasów bo było mi tak najwygodniej( wiem głupota:/ ) no ale tak to już ze mną było. A od kad naczytałam się o poronieniach w trakcie wypadku bo nie było pasów staram się zawsze je zapinać. Słyszałam że można kupić dodatkowe pasy dla kobiet w ciązy taka zapinka, ale w ksiażce któ¶ą czytam o ciąży ciągle powtarzają zeby pasy zapinać tylko zwrócić uwagę zeby nie leżały na brzuszku. i mi się to jakos zawsze udaje zeby było pod brzuszkiem i między piersiami zapiete:)

Gość efekt jo jo
Pomyśl czym bradziej zaszkodzisz dziecku (o sobie już nie wspominając...).. Tym, że w razie wypadku troszkę je przyciśniejsz pasami (tylko troszkę bo jest chronione np wodami płodowymi).. czy tym, jak cię w czasie wypadku wypierdoli z auta przez przednią szybę na odległość kilku metrów? Jest takie jedno bardzo mądre powiedzenie; LUDZIE MYŚLCIE! TO NIE BOLI!

Zapinałam :) Autorko napisłaś: "i wstyd się przyznać do tej pory jeździlam cały czas przypięta....bo nie wiedziałam o ciąży!! dopiero tydzień temu poszłam do gina i już wiem )" Ale czego tu się wstydzić?? tego nie rozumiem... tego, ze dbasz o swoje bezpieczeństwo? Pilnuj aby pas był pod brzuchem i luz

Gość ile jeszcze głupich tematów
założysz? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4327363 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4326259 proponuję jeszcze zapytać: - czy w ciąży można oddychać? - czy w ciąży można jeść? - czy w ciąży można spać? - czy w ciąży można rzuć gumę? - czy w ciąży można nosić korale? - czy w ciąży można nosić sandały? - czy w ciaży można wychodzić z domu? - czy w ciąży można patrzeć przez okno? - czy w ciąży można używac mydła i szamponu? - czy w ciąży można oglądać tv? - czy w ciąży można mieszkac pod jednym dachem z mężczyzną? nie zapomnij przy tym dodać, że słyszałaś że ABSOLUTNIE NIE MOŻNA i nie zapomnij podpisac się jakimś imieniem + take me on + 4 cyfry

w ciazy czy nie, pasy bezpieczenstwa mam zawsze zapiete. w 20 tyg ciazy mialam wypadek, kobieta uderzyla w tyl mojego auta, ja rabnelam w auto przede mna. Dziecie urodzilo sie zdrowe, nawet myslec nie chce co by bylo gdybym nie miala zapietych pasow