Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiziu

GLUPIE PYTANIE - WARSZAWA

Polecane posty

Gość Fiziu

Siema mam glupie pytanie.. bo jestem z malej miejscowosci i jade na 5 miesiecy do warszawy... i boej sie tego miasta troche bo jest ogromne nie wiem jak tam sie połapię a najgorsze jest to ze w zyciu nie jechalem metrem ani tramwajem... jak sie jezdzi metrem? on ma jakies konkretne przystanki zatrzymuje sie na poszczegolnych stacjach jak autobus czy zmierza z punktu A do punktu B bez przystankow? jak kasowac i kupowac bilet ? u kierowcy czy w jakims kiosku ? tak samo z tramwajem nie umiem sie polapac na tych przystankach i czemu pisze " po uslyszeniu sygnalu nie wysiadac" to jak nacisne przycisk stopu to co ? glupie pytania wiem ale dla mnie zmora bo nie wiem jak poruszac sie tą komunikacja warszawską ;/ prosze o powazne podejscie do tematu

Gość uppppppppppppppppppppp

Gość czartoryska
metro ma tylko jedną inię, więc się nie zgubisz :D Kabaty jadą na południe, Młociny na północ. Metro zatrzymuje się na każdym przystanku i zawsze lektor mówi jaki to przystanek. Bilety kupujesz w kiosku albo w automacie, stoją np. w centrum. wystarczy mieć mapę,a się nie zgubisz. a jeśli już, to użyj języka :P

Gość eee tam nie przyjeżdzaj
Warszawa buraków nie potrzebuje :P już dosć ma tych przyjezdnych wsioków

Gość czartoryska
żeby wejść na peron metra musisz przejść przez bramkę, w której się kasuje bilet. to jakby oczywiste jest.

Gość czartoryska
a tramwaje i autobusy to żaden problem. każdy ma swój numer i na każdym przystanku jest wywieszony rozkład konkretnego numeru. autobusy też z reguły staja na każdym przystanku.

podchodze powaznie do tematu ;-) aczkolwiek ja jezdze glownie samochodem "jak sie jezdzi metrem? on ma jakies konkretne przystanki zatrzymuje sie na poszczegolnych stacjach jak autobus czy zmierza z punktu A do punktu B bez przystankow? " - metro ma stacje , chyba 20 - 30 w calej wawie - to oznacza ze nie jest skomplikowana siatka i jedziesz albo na polnoc albo na poludnie;-) "jak kasowac i kupowac bilet ? u kierowcy czy w jakims kiosku ? " z 'kierowca" metra nie masz nic wspolnego i nie probuj wejsc do ich kabuny bo Cie jeszcze aresztuja ;-) kupujesz bilet w kiosku/automacie - przesuwasz przez bramke i wchodzisz;-) "tak samo z tramwajem nie umiem sie polapac na tych przystankach i czemu pisze " po uslyszeniu sygnalu nie wysiadac" to jak nacisne przycisk stopu to co ? " - po uslyszeniu sygnaly zamyka sie drzwi - wiec jak bedzie wowcza wysiadac to Cie przytrzasna ;-) "glupie pytania wiem ale dla mnie zmora bo nie wiem jak poruszac sie tą komunikacja warszawską ;/ prosze o powazne podejscie do tematu" - no prob ;-)

Gość Fiziu
-> czartorystka dziekuje bardzo za odpowiedzi jestem wdzieczny ;))))) --> ROR tak jak powyzej - dziekuje za powazne podejscie do tematu bo jakby nei bylo warszawa mnie naprawde przeraza... ludzie ciagle gdzies pędzą i taki tam tłum i zgiełk ... zastanawia mnei jacy tam są ludzie... chamscy nieuprzejmi czy zyczliwi i pomocni...

Gość fryzjerrecczzka
zyczliwi i pomocni raczej ja nie mieszkam w wawie, ale b.czesto tam bywam i na poczatku nie bylo latwo, ale teraz mam opanowane swoje trasy, do wawy jade autem, odstawiam na parking i poruszam sie komunikacja miejska bo szybcie, poza tym tam jest bardzo duzo opisow ulic, przystanki tez maja dokladne rozklady, dasz rade:) w koncu wszystko jest dla ludzi...