Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slabe drinki

kobiece drinki

Polecane posty

Gość slabe drinki

Jutro Sylwester - wiec temat aktualny. Ja biore leki przy ktorych moge wypic tylko jednego bardzo slabego drinka wiec wynalzlam sobie takie cos: http://www.female.pl/artykul/5927/0/0.html ale mozecie wklejac tu inne swoje propozycje. Ja bardzo lubie cuba libre (choc slabe nie jest): http://www.e-drink.pl/drinki.php?nr_drinka=138 tylko z limonka, brazowym cukrem, rum bacardi (najlepiej limon) albo havana, podobny Mojito. http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87979,,Mojito_z_rumu_II,,7145136,9497.html Czy nawet Kamikadze http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87979,,Kamikadze,,-3004465,9497.html Moze napiszecie przepisy na tzw. kolorowe babskie drinki - napewno wielu przyda :) Wiem ze to co podalam sa raczej mocne - no oprocz tych z martini Asti.

Gość fasola1
advokat0.5, sprite0.5, sok ananasowy 0,5-1.00 rozkruszony lód ,0.25 wódki

Gość slabe drinki
bardzo fajny... podbijam żeby więcej osób się wpisało :)

Gość Kerla
Biale wytrawne wino albo sekt pol na pol z soda do tego aperol, zeby drink nabral koloru i smaku, ale nie przesadzac z iloscia. Do tego trzy kostki lodu i pol plastra pomaranczy. Inny 4 cal wodki, 2 cal soku z zurawiny, 2 cal soku z limetki, lod kruszony. Wymieszac w shakerze Inny Cytryna pokrojona w czostki, 3 lyzeczki brazowego cukru, 4 cal wodki, lod kruszony. Wszystko w szklance dokladnie wymieszac, gniatac cytryne. Dodac sody. Ozdobic plastrem cytryny. Inny. 4 cal averny, 2 cal soku z cytryny, 2 cal soku z pomaranczy. Wymieszac dokladnie. Dodac kostki lodu. Plasterek pomaranczy. Inny: Pokrojona w czesci limeta, 3 lyzki brazowego cukru, 4 cal rumu Havana club. Wycisnac dobrze limetke wymieszac w szklance dokladnie skladniki. Dodac warstwe kruszonego lodu. Wymieszac raz jeszcze. Dodac kilka galazek miety. Zasypac kruszonym lodem. I do konca zalac soda.

Gość revitaly
Ja uwielbiam drinki kobiece na bazie malibu albo białego rumu. W jedne wakacje, które spędziłam na Jersey byłam "uzależniona" od malibu z sokiem ananasowym :) pyszna sprawa :)

Gość stylonka
faktycznie drinki z malibu są fajną sprawa na wakacyjny wieczór. Ja bardzo lubię jak robią taki koktajl Pink Panter w jednym z krakowskich lokali le scandale. Z tego co się dowiadywałam to jego składzie jest havana blanco, malibu, pomarańczowy i bananowy sok oraz grenadine. mniam:)

Gość gość
Raczej takie połączenie typowe na lato, ale jeśli będziecie mieli te wszystkie produkty, to smakowo powinno wyjść zdecydowanie super. Próbowałyście kiedyś? Świetna jest ta pieprzówka. 40 ml Pepper Gutt Vodka 120 ml zmiksowanych truskawek lub arbuza rozgniecione listki mięty wymieszać w shakerze i nalać na kruszony lód

Gość Doris0
Dziewczyny, a probowalyscie drinkow w parze od vaporti? To jest dopiero alkohol! Wdychasz go i zero kaca na drugi dzien :D

Gość hasana
Czysta Gutt Pure + cola + woda dla rozcieńczenia. Wtedy drink nie jest zbyt słodki, a jednocześnie daje fajny efekt. Oczywiście, że to kwestia klimatów smakowych jakie wam najbardziej odpowiadają, ale taka klasyczna mieszkanka chyba prawie u każdego się sprawdza ;-)

Gość mosna
Również piję najczęściej ich czystą, ale oczywiście w połączeniu z drinem, z jakimiś dodatkami. Całkowicie czysta wódka z kieliszka to zupełnie nie moje klimaty, za dużo mocy. Wiem, że tutaj wódka jest delikatna, nie ma tego posmaku, ale nie zmienia to faktu, że u mnie kilka kieliszków czystej i po zabawie ;-)

Gość gontas
Po prostu czysta Gutt Pure + cola, najprostszy drink, ale chyba jednak zdecydowanie najsmaczniejszy. Kwestia oczywiście taka, jaki klimat najbardziej lubicie. Wiadomo, że proporcje decydują o mocy drinka. Ta wódka jest delikatna, idealnie pasuje do tego połączenia.

Gość jolkakaras
Ja z moimi przyjaciółkami najbardziej lubimy drinki z winem musującym - są lżejsze niż drinki z wódką, ale smak jest świetny! Mój ulubiony o French 75 z rumem, miodem, syropem limonkowym i bąbelkami :) Zazwyczaj jak mamy ochotę na drinki to wychodzimy do baru Bubbles - mają największy wybór i do tego genialne drinki, zawsze jest pysznie :D