Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keishaa9999999

bebilon pepti

Polecane posty

Gość Keishaa9999999

witam moj synek ma skaze białkowa i pediatra zalecił mleko bebilon pepti ,mały zaczal robic zielone kupki i cale dnie placze,widac ze go brzuszek boli ,mleko wprowadzalam stopniowo,podaje mu krople bobotic ktore wczesniej skutkowaly teraz jednak nie ,powinnam isc po inne mleko czy poczekac az zoładek sie przyzwyczai?

Gość A od dawna
podajesz? Mój synek też dostaje pepti. Na początku mieszałam z własnym mlekiem, zwiększając ilość pepti stopniowo. Kupki przez jakiś czas były zielonkawe, ale to ustąpiło. Jednak nie płakał. Z tym że zaczął dostawać bebilon w 4 miesiącu. Młodsze dzieci mogą ponoć reagować gorzej.

Gość Vietta1000
dopiero tydzien ,nadal mu mieszam jeszcze ze swoim mlekiem,maly ma 2,5 miesiaca

Gość ahtk
Zapraszamy do nowego forum!!! www.dzieciaczki.wxv.pl

Gość A od dawna
Ja bym jeszcze z tydzień poczekała, jak sie nie poprawi to pewnie będziesz musiała przejść na Nutranigen (czy jak mu tam :-)) Ponoć lepiej dzieci tolerują. Córa koleżanki też miała podobne objawy po pepti - łącznie z biegunką, ale stopniowo ustąpiły. Właśnie w przeciągu 2 tygodni.

Mój mały też na bebilonie pepti od 6 tygodnia zycia.Zielone kupy były dosć długo.Zaczęło się to zmieniać jak coraz cześciej dostawał inne jedzenie niż mleko.Tez płakał,skończyło się przed 4 miesiacem.Pediatra radziła czekac,bo to mleko jest też właśnie dla dzieci z kolką.Trzeba to przeczekac choć wiem,że ciężko.

Gość my mamy nutramigen
i wszystko w porządku, tylko, ze niesmaczne

moja córka od 3 miesiąca życia pije pepti. Wcześniej był nutramigen i objawy podobne do tych, które opisujesz plus chlustające wymioty. Zielone kupy to nie problem, ale bóle brzuszka tak. Poczekaj jeszcze z tydzień i jak nie minie to idz koniecznie do lekarza. Z tym mlekiem różnie bywa. Córka ma teraz skończone 13 miesięcy i nadal pije pepti 1, bo po 2 ma biegunkę i odparzoną pupę a gastrolog twierdzi, że skoro tak to 1 jest ok

Gość lalali
A bąki? Mój synek puszcza po tym tak niesamowicie śmierdzące bąki, że nos urywa :o