Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozumiem tylko pojąć nie mogę

do uczących się anatomii

Polecane posty

Pytanie: jak uczycie się kości? Tzn. na zajęciach dostaliśmy kości do ręki :-) i na egzaminie też tak będzie. Ale na obrazkach wygląda to zupełnie inaczej, a z zajęć przecież wszystkiego się nie zapamięta! Jak sobie z tym radzicie? To nie medycyna, więc nauki o wiele mniej - no ale jednak.

Już miałam taki pomysł, żeby ulepić z masy solnej, ale za dużo pracy, brak zdolności no i pewnie wyszedłby mi jakiś mutant! :-D

No dobra, zapytam po Nowym Roku! :-)

Gość Marryannnneeeeee
Zainwestuj w atlas fotograficzny - swoja drogą bardzo dobra rzecz:)

Wlasciwie czego nie mozesz zapamietac? Nazw lacinskich czy polskich nazw? I chodzi o cala reke czy nadgarstek?

Dawno temu moja nauczycielka anatomii kazala wykuc wierszyk. Niby bzdurny ale pomaga w nauce kosci nadgarstka :) "LODKA plynie, KSIEZYC swieci TROJGRANIASTY GROSZEK leci CZWOROBOCZNA WIEKSZA z MNIEJSZA sie pobila GLÓWKE na HACZYKU zawiesila

ale powaga...najlepiej wystrugać, ulepić(nawet schematycznie..)momentalnie zapamiętujesz 🖐️

:D ...czułem,że prędzej czy później pojawi się owa propozycja :D ...albo czerep od grabarza za flachy dwie,ole a ja to bandole (idę na grób i se biorę) :D

Dzięki za odpowiedzi! :-) To nawet nie o to chodzi, że czegos nie rozumiem, tylko inaczej uczyć się na papierze, a inaczej dostać piszczel czy inną czaszkę do ręki i omawiać. Najtrudniejszy jest dla mnie pierwszy moment - gdzie tył, przód, lewo, prawo.... No, ale na dziś skończyłam :-) Przynajmniej plan na ten rok wykonany! Najlepsze życzenia Noworoczne dla wszystkich Kafaterian! 🌻

Gość to prowokacjaaaa
jesli chodzi o nauke weterynarii to mozna kupic nawet cale spreparowane szkielety konia albo krowy i tak sie latwiej uczyc no ale ludzkiego to chyba nie... to chamstwo!!

można kupić modele kości, ale drogo i po co? :-)