Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnik3445

Jak to jest z zyciem

Polecane posty

Nie jestem nieomylny, z pewnością..nie uważam się za człowieka mądrego..Mówię tylko to co potrafię zauważyć..na tyle jestem inteligentny:p

umysl jest nieodlaczna czescia mozgu :). Tylko rosliny zyja wedlug schematu. Zgadnij dlaczego ze zwierzetami tak nie jest ? Kojarzysz co to jest algorytm? Wychodzac z domu ukladasz sobie taki algorym myslisz sobie "ide do sklepu, musze wyjsc z domu, nie wyjde przez okno bo pasowaloby przez drzwi". Zwierzeta tak jak ludzie dopasowuja sie do sytuacji, asymiluja sie ze srodowiskiem w ktorym musza zyc. Tak samo z czlowiekiem bylo. Zwierzeta nie zbuduja rakiety bo nie maja kciukow, pozwalaja nam z wieksza wydajnoscia chwytac. Malpy tez udowadniaja nam ze mysla i maja uczucia. Poogladaj czasem discovery channel, bardzo fajne rzeczy tam daja czasem.

Miałem psa, kota, muchy, komary, myszy w piwnicy:D Widziałem sporo programów dotyczących flory i fauny i na podstawie tego jestem w stanie stwierdzić, że zwierzęta różnią się możliwościami od ludzi.

Oczywiscie ze mozliwosciami sie roznia i to widac w kazdym miejscu. Ale bledem jest nazywac zwierzeta czyms bez uczuc bo juz udowodnily nam ze jesli chodzi o uczucia to moglibysmy sie od nich uczyc.

TAAAAK!!Drugi raz mówię, że nigdzie nie napisałem, że są bez uczuć, bo jakieś mają..Pies np. potrafi zacieszać - na widok pana merda ogonem:D Jednak chyba doszliśmy do konsensusu, w kwestii wyższości człowieka nad zwierzęciem:)

bez przesady z Ta wyzszoscia. W rodzaju ludzkim tylko jednostki dysponuja taka wiedza i inteligencja o ktorej juz tu wspominales. Wszystkie niedociagniecia biologiczne nadrabiamy technika :)

Pewnie, że się nie znam.Mógłbym się od Ciebie uczyć.Niemniej, jak od 3 godzin próbuje to wykazać człowiek góruje nad zwierzętami..

Tak szejku..z tą inteligencją to różnie bywa u każdego..Żeby tak w świecie zwierząt chociaż jednostki dysponowały wiedzą jaką posiada człowiek lub wyższą , to można by je porównywać do ludzi;p

To dobrze ze nie smutasz :) Widze ze cale serce wkladasz w dyskusje, niezle :> Bo widzisz, na to jak czlowiek sie rozwinal wplynela chec posiadania wladzy, potegi. To co dalo nam takiego kopa w technice teraz moze nas zgubic. I jesli bedzie tak dalej szlo to 4 wojna bedzie na kamienie a wtedy zwierzeta pokaza na co je stac :>

Kant idź spać;p Mówisz, że wiesz więcej..Nie śmiem zaprzeczyć, zatem daj chodź jeden powód, dla którego mógłbym przyjąć tak absurdalne założenie, że człowiek to niższa kategoria od zwierzęcia..:p Nie mam już siły:D

No wlasnie, nikt nie mowi ze czlowiek jest na nizszej klasie niz zwierze (paradoks, bo czlowiek ma te same cechy co zwierzeta). Ja bronie tezy ze obydwie strony trzeba traktowac z nalezytym szacunkiem i raczej nie powinno sie mowic kto jest gorszy a kto lepszy. Ich (zwierzat) rozwoj poszedl w swoja strona a nasz w swoja :)

Tak, technikę wykorzystujemy także często przeciw sobie:p Kij w tą inteligencje.Pragnę usilnie zakończyć wszelkie dywagacje, i powiedzieć, że bylibyśmy tacy sami jak zwierzęta, gdyby nie sumienie, umył, który umożliwia nam rozważanie przeróżnych kwestii:p DOBRANOC Kant i Szejku:)

zwierzeta tez maja umysl i sumienie :) Przynajmniej te z ktorymi przebywalem mialy. WIedzialy kiedy zrobily cos zlego i przepraszaly, na swoj zwierzecy sposob. Dobrej 🖐️

To pomyśl jeszcze jak zwierzęta zachowują się na swój widok w lustrze, a jak ludzie..To dowodzi ich nieświadomości w pewnych kwestiach.Elo!

Dobra, juz nie pisze na ten temat bo mozemy tak dyskutowac cala noc. Tak btw, nieswiadomosc =/= sumienie Kant, skoro wygralas to znaczy ze ja tez. High five!

No... ja na przyklad biore realne postanowienia, a nie takie jak Ty. Z gory skazane na kleske! :)

Czemu pociagajacy ? Nie widzialas mnie :P Nie idz.. godzina jeszcze mloda jest :)

Dla mnie jako facetowi wyglad to troche wiecej niz 10%, ale dzieki :) Ty tez musisz miec to COS skoro taki sznur ruchaczy sie za Toba ciagnie :)

w taki sposob sobie to tlumaczysz? Pewnie tak jest ale napewno nie we wszystkich przypadkach. Pozatym wiesz.. sporo fot tu krazy a na malo ktore tak reaguja :) Az tak glodni nie sa skoro przebieraja w uzytkownikach :)

Gość She83
znowu wracajac do tematu, zwierzeta nie mysla abstrakcyjnie, kaz czlowiekowi i zwierzeciu wyliczyc skomplikowane zadanie matematyczne...

Gość on_z_wawy7777777777777
fajnie zeszliscie z tematu btw czlowiek to nie zwierze bo ma rozum i umie podejmowac decyzje samodzielnie jak np. klamac lub nie a zwierze nie zabardzo. Co do wiary raczej nie ma czegos takiego jak Bog,chociaz milo bybylo gdyby cos bylo bo wizja pustki nie napaja optymizmem. swoja droga kant fajna laska z ciebie. Szkoda ze zawsze jakas fajna jest zajeta

Jak byście dalej tak filozofowali to może doszlibyśmy do tak absurdalnych wniosków jak w podanym niżej przykładzie:p Do udowodnienia: Czas to pan Józef Założenie: dozorca ma na imię Józef Czas to pieniądz, pieniądz to forsa, forsa to grunt, grunt to ziemia, ziemia to matka, matka to anioł, anioł to stróż, stróż to dozorca - z założenia - Józef, tak więc czas to pan Józef. Fryderyk Nietzche, Arthur Schopenhauer również, dzięki filozofowaniu doszli do wybitnych wniosków i stworzyli teorię nadczłowieka, która jest totalnym absurdem.. Pozdro 🖐️