Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagaraga

Pytanie do kobiet, które się malują

Polecane posty

Gość gagaraga

Jak dbacie o cerę? Makijaż niszczy cerę, można temu jakoś zapobiec lub to opóźnić? Używacie jakichś kremów pod makijaż? Mam 20 lat, a wydaje mi się że od prawie codziennego używania korektora robią mi się zmarszczki :(

makijaż nie niszczy cery, jeśli nie jest rodem z XIX wieku i stosuje się kosmetyki odpowiednie do swojej cery ba, nawet może ją poprawiać, np. chronić przed warunkami atmosferycznymi czy zanieczyszczeniami powietrza co do korektora - używasz w ogóle kremu najpierw jako podkładu pod makijaż (nawilżającego oczywiście)? korektor jest mokry, tłusty czy suchy?

Gość gagaraga
Smaruję twarz kocim smalcem by być bardziej drapieżna :classic_cool:

wcale sie nie maluje i zyje:) nawet pudru nie uzywam:) tylko kremik i to od nioedawna:) zadnych zmarszczek nie mam:)

Gość gagaraga
Ja mam cerę typu śliwka suszona to pewnie od tego fluidu na bazie parafiny .

Gość gagaraga
Ewa 33, używam tego korektora: http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=14381 nie używam żadnego kremu bo nawet nie wiem jaki powinnam :( a mnie się wydaje że chyba niszczy bo mam wrażenie że od kiedy używam pudru to wysuszyła mi się cera mimo że używam tonika nawilżającego.

Gość ja to rozumiem osoby z tradzik
ja maluje sie jak gdzies wychodze, natomiast jak wracam do domu zmywam makijaz takim olejkiem odbudowujacym lipidowa warstwe skory i nakladam krem iwostin na przebarwienia, lecze po ospie, od czasu do czasu maseczki delikatny piling, i pije wapno jakos tak to mi pomaga mam 22 lata

Gość gagaraga
Dokonuję też regularnego płukania ust ropą naftową .

Gość przy mojej naczynkowej
cerze makijaz chcąc niechcąc to podstawa:O szczegolnie przy takiej pogodzie gdzie mróz czy wiatr. na szczescie obrze dobrane kosmetyki nie tylko nie niszcza cery ale ją pielegnują. U mnie jest najpierw krem, potem podkład i na koniec puder, byle nei przesadzic z grubością warstw;)

Gość ja to rozumiem osoby z tradzik
jak cchesz podam Ci nazwe tego olejku, naparwde doby, nim tez mozna sie kapac, sa dostepne tylko w aptece, ja widze ogromna roznice na buzi skora twarzy zupelnie inna, mieka taka nawilzona, syosuje go z rana, popludniu jak zmywam makijaz iczasem przed samym snem

Tonizujesz twarz wiec chyba powinnas uzywac kremu:) Twoja cera moze byc przesuszona:) chodzisz czasami do kosmetyczki?Ja najlepiej zapytaj jaki krem bedzie dla Ciebie najlepszy:) Pewnie nawilzajacy:)

ja sie maluje ale niezbyt to lubie. dlatego robie to wtedy kiedy musze, a jak wracam do domu to pierwsze co robie, zmywam makijaz. nie sądze by jakos bardzo niszczyl cere.no ale nie ma sie co zastanawiac.przyzwyczailam sie juz. a do mycia uzywam zeli dla dzieci, krem na noc bambino, a na dzien pod makijaz nawilzajacy ziaja. pozatym szukam byle okazji zeby posiedziec w domu bez makijazu, lubie to. np teraz na swieta , malowalam sie tylko ze 3 razy tak kompletnie.mmm;d

Gość kamakakka
kiedys malowalam sie codziennie, najpierw krem, podkład, cien, tusz i kredka. Teraz maluje sie tylko tuszem a rano i wieczorem nakladam krem, czasami tez po pracy (mam sucha cere) Nie zauważyłam jednak żebym miała zniszczoną skórę. Jeśli będziesz używała odpowiednie kosmetyki to nie bedziesz miala zniszczonej cery. Używaj najlepiej kosmetykow z filtrem i bedzie ok

Gość dołączę do tematu
i poproszę o poradę! Używam korektora, ale pod oczami mam delikatną skórę i drobniutkie zmarszczki. Dlatego musze się bardzo namęczyć, żeby ten korektor dokładnie wetrzeć w skórę, bo z tych drobnych zmarszczek robią się zmarchy :-) w dodatku naciągam ją niemiłosiernie. Polećcie jakiś korektor - nie wiem - bardziej mokry? Bardziej tłusty? teraz używam maybelline , jest to mój pierwszy korektor w życiu.