Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiki12345678

kulturoznastwo i geografia dobre połoączenie co sądzicie ?

Polecane posty

Studiuje na pierwszym roku kulturoznastwa i już myślę o drugim kierunku mam na oku geografię albo etnologie,uważam że połączenie kulturoznastwa z jakimś innym kierunkiem może zaowocować całkiem niezłą pr7erspektywą na pracę ,choć może się mylę co o tym sądzicie ,może znacie kogoś kto właśnie studjuje te kierunki proszę o szybką odpowiedz.

Gość ggj
jak chcesz pracę to idź na polibudę :o

Gość 11211
kulturoznawstwo i geografia to dwa najmniej przyszłościowe kierunki :P jak chcesz studiować coś jeszcze to polecam ekonomie, zarządzanie, administrację itp.

ja mam znajomych na kulturoznawstwie :P ciul wi co po tym można by robić! takie samo shit jak europeistyka :D ale tak wracając do Twojego pytania to myślę ze kulturoznawstwo + etnologia to bdb połączenie :D

jak dasz rade dwa na raz, geografia jest ciężka i na pewno czasochłonna

Gość a ja powiem tak...
zero perspektyw na pracę po obu kierunkach, po etnologii podobnie. Generalnie stata czasu.

ojj teraz mamy takie czasy że chyba tylko po medycynie są jakies widoki na przyszłość :D grunt to studiować to co się lubi i czerpać z tego przyjemność, robota się zawsze jakaś znajdzie :classic_cool:

TEż mi sie wydaje ,że lepiej studiować to co ie lubi ,teraz takie czasy ,że nawet po tzw elitarnych kierunkach pracy nie ma jak sie ie ma odpowiednich znajomości

Gość Nieprzenikniona
Tak elitarne kierunki nie gwarantuja pracy. Z mojego roku po prawie prace ma moze 5%-10% absolwentow.

Gość do Nieprzeniknionej
a na jakiej uczelni studiowałaś? zaocznie czy dziennie? ja jestem na 1-szym roku prawa i zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam, wybierając ten właśnie kierunek...

Gość WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWY ROK
wejdz na www.intymnosc.pl/aff/7733 i dowiedz sie jak polepszyc swoje zycie seksualne :) Polecam i zycze wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Gość moim zdaniem to świetne
połączenie. Jeszcze lepiej etnologia i geografia, ale i tak jest nieźle. Fajnie, że oprócz stricte humanistycznego kierunku decydujesz się na bardziej ścisłą geografię, to Ci się przyda a dla niektórych kafeteriuszy będzie przykładem, że humanista to niekoniecznie ktoś, kto jest tępy z matmy.

myslałam też o adyministracji zaocznie bo to jednak trudno dwa kierunki dziennie ciągnąć,a kulturoznastwo jest takie ,że można je łączyć z wieloma kierunkami ,jeszcze pomuśle co wybiore

Gość moim zdaniem to świetne
Kulturoznawstwo wręcz się prosi o drugi kierunek. A wcale nie jest tak trudno studiować 2 kierunki dziennie - wystarczy wystąpić o IOS i nikt nie wymaga obecności na zajęciach, oczywiście wszystko trzeba zaliczyć, ale w końcu na studiach zaocznych też. Powodzenia życzę