Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 no rocznikowo 26

Pomocy w nocy całe ciało swędzi mnie okrutnie

Polecane posty

Gość 25 no rocznikowo 26

Od 2 nocy budzę się z powodu okropnego swędzenia (nogi, pośladki, ramiona, kostki), przez to drapanie swędzące miejsca wyglądają jak poparzone pokrzywą. Po wczorajszej nocy już rano nie było śladu drapania po dzisiejszej nocy ma takie 2 czerwonawe place na nogach. Co to może być za holerstwo

Gość pasztety są pyszne
Uczulenie na płyn do prania / płukania w którym prane było kołderro i prześcieradełło ps służę pomocą chętnie podrapię :D

Gość 25 no rocznikowo 26
to chyba nie uczulenie , bo wykąpałam się w gorącej wodzie i było to samo...

Gość benguś
Mam to samo. Diabli wie skąd to się wzięło. Strasznie,się boję że ro coś poważnego

Gość gość
Zbadaj cukier,kup proszek antyalergiczny.

Gość gość
umyj sie?

Gość bez pomysly na nick
jeśli po gorącej kąpieli swędzi cię ciało to jest prawdopodobieństwo poważnej choroby krwi np. czerwienica, toczeń itp. zakładam ze wszystko pierzesz w tych samych środkach wiec to nie alergia.

Gość gość
Nie słuchaj poprzednichj komentarzy, bo nikt z nich nie ma racji. I przede wszystkim nie rób badania na cukier z glukozą, tylko najwyżej hemoglobinę glikowaną, bo pogorszysz te objawy bardzo mocno. To typowe objawy infekcji grzybiczej - kandydozy. Prawdopodobnie jesz zbyt dużo słodyczy i produktów z pszenicy, a niedawno brałaś jakiś antybiotyk, hormon czy steryd. Jeżeli nie zmienisz diety na taką, która nie żywi grzybów i nie zaczniesz leczyć kandydozy, to to wszystko nie ustąpi. Zadne maści nie mają sensu, bo potrzebne jest leczenie od środka. Alergie są wynikem działania grzybów.

Gość gość
Taaaaa na pewni Ty masz racje

Gość gość
zamieniasz sie w zombie :D

Gość gość
umylas sie tak jak powiedzialam?

Gość gość
"gość dziś Taaaaa na pewni Ty masz racje". Tak, na pewno ja z 3.27 mam rację. A Twoja ignorancja Cię nie usprawiedliwia. Mnóstwo osób choruje na grzybicę, ona powoduje mnóstwo objawów. Swędzenie jest najbardziej charakterystyczne.

Gość gość
choroby wątroby też początkowo objawiaja się swędzeniem skóry

Gość Lagent Tomek
1. Najprawdopodobniej alergia kontaktowa. Wez cos na uczulenie (np. Zyrtec) i jsli przejdzie to jest wlasnie to. 2. Poczatki zoltaczki. 3. Ziarnica zlosliwa. Masz jakies powiekszone wezly chlonne i/lub pocisz sie bardzo w nocy? Jesli nie to nie to i mozesz sie uspokoic. 4.Toczen, czerwienica etc. - mozliwe ale malo prawdopodobne.

Gość gość
Przyczyn może być wiele. AZS, świerzb, co raz popularniejsze pluskwy zwiezione z wysp przez naszych emigrantów, grzybica, bakteryjne zakażenie i cholera wie co jeszcze. Najlepszym sposobem poradzenia sobie z tymi dolegliwościami jest wizyta u dermatologa, który z pewnością ma większą wiedzę i doświadczenie w rozpoznawaniu i leczeniu chorób skóry niż nasze zgadywanie. Sama mam skłonność do autodiagnozy i samoleczenia. Czasem się udaje, a czasem kulą w płot, wydana kasa i stracony czas.

Gość gość
Swierzba masz, a idz ty brudasie sie wykap i do apteki idz. Tfu! Ludzi pozarazasz!

Gość iluminacja_
Kup wapno i pij codziennie. Jak mam niedobór wapnia to też mnie wszystko swędzi. Jak nie kupisz to nie,drap się dalej:) kosztuje grosze.

Gość gość
Najgorsze jest to swędzenie w miejscach intymnych. Chodze teraz podniecona non stop :-(

Gość gość
soda duzo sody do kapieli pomaga nawet przy ospie odrze alergiach a najlepiej do dermatologa,

Gość gość
Cukrzyca

Gość gość
To może być alergia.

Gość gość
Może pokrzywka idiopatyczna. Ja ja też przechodziłem idź z tym do dermatologa bo może samo bez leków nie przejść. https://cutt.ly/ywXd9

Gość gość
Moim zdaniem warto korzystać z emolienów, ponieważ mają doskonałe działanie ochronne na skórę. Sama widzę wielką różnice po ich wprowadzeniu Elodermu. Skóra się nie łuszczy i nie swędzi, mało tego jest gładka i miła w dotyku.

Gość Emka

Ja mam z elodermu emulsję do kąpieli. W sezonie zimowy nie dałaby rady bez niej wytrzymać, wszystko by nie swędziało i nie mogłabym nosić rajstop.