Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabina z poznania

Kornelia czy Laura?

Polecane posty

Moja corka 9 lat ma na imie Laura :) a miala byc wiktoria wtedy to byl szal na te imie :) ale zobaczylam stara reklame w tv szamponu Johnsosn i tam grala dziewczynka z dlugimi jasnymi wlosami byla sliczna i do sluchawki z takim slicznym akcentem mowila hallo tu Laura :) zakochalam sie w tym imieniu i powiedziala ze jak bedzie dziewczynka to wlasnie Laura :) pozdrawiam

Gość Bibułka123456
Kornelia jest ładniejsze :P

Gość sabina z poznania
jejku, i jedno i drugie ma zwolenniczki.i jak tu się zdecydować...

Gość kobjksDLOK
KORNELIA - ja także jestem w ciąży i mam zamiar nazwać mała Kornelia, chyba że będzie chłopczyk to Kornel :)

Wydaje mi się że jak już urodzisz córeczke i na nią spojrzysz to od razu bedziesz wiedzieć czy to jest Kornelia czy Laura:-) A kiedy rodzisz?

Gość sabina z poznania
w lutym, więc już dużo czasu nie mam. tak naprawdę od miesięcy myślimy nad imieniem i nie potrafimy wybrać, paranoja:O

z dwojga zlego bym wybrala Laure bo kornelia brzmi strasznie twardo i old schoolowo ;p

Gość sabina z poznania
fakt-Kornelia to twarde imię, ale takie kobiece:) Laura zresztą też;)

jestem za Kornelią, bo Laura jest bardziej oklepana, sama znam trzy małe Laury w sąsiedztwie, Kornelii żadnej nie znam. Natomiast przeciw Laurze przemawia zdrobnienie "Laurka" które jest wg mnie beznadziejne i kojarzy się z laurką urodzinową.

Gość nununu
moja siostrzenica ma na imie Laura Sofia,bardzo ladnie brzmia ze soba,mala jest bardzo inteligentna i sliczna dziewczynka,wiec ja zdecydowanie wybrlabym Laure:)

Gość sabina z poznania
Paulino zdrobnienie Laurka też mi sie nie podoba;) kurcz, czasu mało as my dalej jesteśmy w kropce:O i jedno i drugie podoba się nam tak samo. tutaj też idą łeb w łeb;)

Gość sybila
Ja też do samego końca zastanawiałam się jak dać na imię swojej córeczce. Nie mogliśmy się z mężem zdecydować a kiedy się urodziła stwierdziliśmy że żadne z imion nad którymi się zastanawialiśmy nie pasuje do tego maleństwa. I ostatecznie została Karina Amelia

Ja już proponuje Laura;) Powiesz tak pracuję w żłobku wiem że to nie zależy od imienia ale Laura jest strasznie uparta,zawzięta a Kornelia hmmm upierdliwa,dogryźliwa,perfidna jak tak można określić zachowanie dziecka. . . Ogólnie Laura jest ładniejsze;)Taka słodka Laurcia;)

Gość sybila
Oba są śliczne i orginalne. W sumie może mieć dwa imiona Kornelia Laura, albo Laura Kornelia :)

Gość sabina z poznania
sybila Karina bardzo ładnie:) no ja wiem, ze może mieć dwa imiona ale problem w jakiej kolejności...oba tak samo mi sie podobają więc które dac pierwsze?... Effko nie wierzę w to, ze imię ma wpływ na osobowość człowieka, więc takie argumenty do mnie nie trafiają:)

Gość ani to ani to
Oba mi sie nie podobają, ale jesli sama miałabym nosić jedno z tych imion, to wolałabym już być Laurą.

Gość sabina z poznania
ok;)

Gość sabina z poznania
dziewczyny wypowiadajcie się, proszę:)

Kornelia to też ładne imię ale zdrobnienie Kornelka lub Kornelcia już mi sie nie podoba.Jak dla mnie Zdecydowanie Laura wygrywa:) Można mówić Laurenka,Laurita itd.:)

Gość sabina z poznania
na Kornelie można mówić: Nel, Nela, Nelka, Korni, Kora:) 2 ostatnie najbardziej mi sie podobają:)

Gość Ups....................
Laura

Gość przyszlamama
Laura

Gość elis2222
Laura!!!Mam corcie o tym imieniu i wolamy na nia Lala albo Laurunia.Jest strasznie uparta,zawsze musi postawic na swoim,ale za to bardzo smiala,sprytna i samodzielna.Szybko sie uczy i jest bardzo komunikatywna.Jesli chodzi o charakterystyke imienia to wiele cech ma odzwierdziedlenie w zyciu codziennym...

Gość biznesmennn
Ja wolę zarobić 1% dzięki 100 ludziom, niż 100% sam. Im szybciej zaczniesz z nami współpracować - tym więcej zarobisz ! http://www.otostrona.pl/fm-biznes/ Współpracuj z firmą, która nie boi się kryzysu, oferuje przedmioty, których używa każdy z nas. Możesz kupować je 43% taniej.

ja jednak bym sie obawiała że ciotki, babki i dziadki będą wszyscy wołać na nią: "Laurka" - słyszę to co chwilę na ulicy bo mam w sąsiedztwie Laury. "Laurunia" raczej nikt nie mówi, a zresztą dla mnie to przedobrzone, tak jakby na mnie mówili Paulinunia. Bez przesady. Więc skoro obydwa imiona podobałyby mi sie tak samo, a jedno z nich miałoby beznadziejne zdrobnienie, to wybrałabym to drugie i nazwała córkę Kornelia Laura. Ale to tylko moja subiektywna opinia.

Gość sabina z poznania
może pójde tym tropem;) swoja drogą nie wiem po co imię Laura zdrabniać...jest krótkie i wdzięczne , nie wydaje mi się że trzeba je tak przesładzać, tym bardziej że wychodzi faktycznie głupio:O

fakt, ale ludzie mają tendencje do zdrabniania imion, nawet tych które zdrobnien nie mają i potem słyszysz taką "Laurkę", a w tym przypadku niestety to nie jest dobry pomysł. No ale powiedz to wszytskim dookoła zeby nie zdrabniali to będzie obraza. Więc ja bym wybrała Kornelię, prędzej przeżyję Kornelkę niż Laurkę;) ale pomyśl sobie spokojnie nad tym jeszcze, w koncu Twoja decyzja.

Gość sabina z poznania
Paulino ja tak juz myślę od miesięcy i nie jestem w stanie wybrać, no dramat:O oba bardzo mi sie podobają:) Laurka to faktycznie przegięcie ale ....no oba są super i tyle:)