anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 witajcie... czego przyczyną może być czarny, twardy stolec? dziwne pytanie, ale martwi mnie... czy może mieć to coś wspólnego z ciążą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość esthera Napisano Styczeń 2, 2010 czarny? to objaw jakiegos krwawienia z przewodu pokarmowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 martwię się że to ciąża bo oczywiście czytałam na forum że dziewczyna taki miała i już mam schizy...:( czyli co mi radzisz? poczekać i obserwować?czy działać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 nie, ale robiliśmy to gdy miałam okres, a dodatkowo nie skończył we mnie...wcale nie skończył. a czy może być powodem to, że ost dużo piłam alkoholu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość esthera Napisano Styczeń 2, 2010 przeanalizuj swoja diete w ciagu ostatnich paru dni. moze jadlas buraczki? albo jagody, szpinak, wisnie? albo przyjmujesz jakis suplement witaminowy z zelazem? jesli nie, to na twoim miejscu bardziej przejmowalabym sie swoim zdrowiem, niz ciaza. taki objaw moze zwiastowac cos bardzo niebezpiecznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka skakanka kafeteria Napisano Styczeń 2, 2010 a może zaszłaś w ciąże przez płyn ejakulacyjny , nie pomyslalas ? to teraz bardzo czeste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 ale w trakcie okresu? w sumie nie wykluczam tego, ale jest co zapładniać w czasie okresu?? no nic takiego nie jadłam, ale dużo piłam alkoholu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Do autorki... Napisano Styczeń 2, 2010 Twardy stolec oznacza zaparcie, a to oznacza, że zjadłaś w czasie świąt za dużo czekolady, mięsa i innych, a za mało warzyw i owoców. Nie każde zaparcie oznacza ciążę. Rzekłabym, że TYLKO niektóre mogą oznaczać, ale też nie od razu, więc wyluzj i zjedz dużo jabłek, pij dużo wody, żeby następny stolec był rzadszy, to Ci to przejdzie... Powodzenia!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 ale mi chodzi też o jego straszny, czarny kolor...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 2, 2010 Moja droga, nie widzę związku między ciążą a czarnym stolcem! Jak ktos napisał: dieta! czekolada itp. Jak miałam anemię musiałam jeść dużo pokarmów z żelazem tzn. mięso czerwone, zielone warzywa- wtedy też występuje czarny stolec. A jeśli przyjmujesz preparaty zawierające nawet niewiele żelaza taki stolec będziesz miała cały czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka0000 0 Napisano Styczeń 2, 2010 no właśnie nie przyjmuję, mam tak chyba pierwszy raz w życiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Opinia.... Napisano Styczeń 3, 2010 Ze strony: Smolisty stolec powinien zawsze budzić czujność, gdyż może być objawem ciężkich chorób przewodu pokarmowego i wówczas niezbędna jest hospitalizacja i diagnostyka powyższego stanu. Łatwiejsze do rozpoznania są smoliste stolce związane z krwawieniem z nosa czy jamy ustnej (krew połknięta). Należy pamiętać także o tym, że smolisty stolec może być związany z połknięciem cudzej krwi (np. u matek karmiących piersią - krew może pochodzić z pękniętych brodawek sutkowych; w przypadku specyficznych zwyczajów żywieniowych np. spożywanie zup przygotowywanych na krwi drobiu także może dać czarny stolec). Zmiana zabarwienia może być ponadto związana z dietą (na czarno zabarwiają stolec jagody, wiśnie, buraki, szpinak czy lukrecja) oraz z przyjmowanymi lekami. Czarne podbarwienie stolca powodują: preparaty żelaza, węgiel, preparaty bizmutu. Jak dla mnie - jeśli sytuacja się będzie powtarzać przez tydzień, to do lekarza iść (zapewne trzeba będzie zebrać wtedy próbkę stolca do badania). Jeśli stolec taki był jednorazowy - odpuścić sobie zamartwianie się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Luisiana99 Napisano Styczeń 23, 2018 stawiałabym na buraczki, od nich można nawet sikać na różowo :) tez zawierają dużo żelaza - wiem bo akurat jestem na diecie podnoszącej żelazo i poję się soczkiem z buraczkow (pyszota z Rabenhorsta :P )i mam takie same kwiatki, nie przejmuj sie :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach