Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marianne21

Stylista fryzur- czyli dobieranie fryzur do twarzy!!!!

Polecane posty

Witam! Chcialabym sie poradzic co do fryzury lecz nie znalazlam zadnego takiego forum, wiec zakladam swoje :) Prosze o wypowiedzi.... Otoz mam twarz owalna, wysokie czolo i odkad pamietam nosze wlosy za ramiona (naturalny ciemny blond) pocieniowane wzdloz twarzy i tyl z lekka grzywka cos w tym stylu http://fryzury.sekrety-urody.net/galeria/albums/fryzury-2008/1(36).jpg ale ostatnio spodobala mie sie ta fryzurka http://ikf.styl.fm/img13355.fryzury-srednie.194165.jpg jak myslicie czy bedzie do mnie pasowac??? nie mam zbyt gestych wlosow i czesto mi sie przetluszczaja?? A moze ktoras z was ma taka??? Prosze o podpowiedzi!!!!

Gość Anq25
Po pierwsze nie ma czegoś takiego, że masz twarz owalną i wysokie czoło...twarz zupełnie owalna jest zazwyczaj proporcjonalna i nie ma wysokiego czoła, jak masz wysokie czoło to możliwe, że masz twarz pociągłą. Na jakiej podstawie stwierdziłaś, że masz twarz owalną? Po drugie nie da się dobrać fryzury nie widząc Ciebie na żywo i nie widząc całej twojej głowy i twarzy z każdej strony. Trudno określić nie widząc Cię, nie wiem jaki masz nos, rozstaw oczu, brwi, kształt czaszki, długość szyi, rodzaj włosów. Po trzecie pierwszy link nie działa. Z resztą to i tak mało istotne bo modelka to nie Ty:) Po czwarte, fryzura którą wkleiłaś sprawdza się na cienkich włosach tylko jeżeli nie mają tendencji do wywijania się pod wypływem wilgoci i robienia w strączki a osoba, która ma tą fryzurkę ma czas i zdolność suszenia włosów na grubej okrągłej szczotce.

Gość Anq25
co do miejsca gdzie możesz pytać o takie rzeczy to jest strona fryzjerska: myfryzjerzy.pl

Gość Anq25
A dobra załadowało się to zdjęcie. Obie modelki mają identyczne klasyczne cieniowanie, tylko ta pierwsza ma zostawione na lini karku dłuższe pasma, gdyby je ściąć będą identyczne fryzury, kwestia ułożenia i rodzaju włosów.

Dzieki za podpowiedz. Nie jestem w tym fachowcem dlatego nie wiem. Czytalam ze sa 4 rodzaje twarzy wiec stwierdzilam ze najbardziej posuje do owalnej. Masz racje bez zdjecia tak sie nie da ale ja zabardzo nie chcem wstawiac swojego... prosze o wiecej porad i pozdrawiam!!!!