Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliusiaaa

skoki cisnienia w ciaży

Polecane posty

Gość eliusiaaa

Od jakiegoś czasu czuję że skacze mi cisnienie krwi i puls też mi się podwyższa czasami nawte do 120 na minutę. nie wiem czy nie powinnam z tym pojechać na pogotowie. Czy takie skoki mogą być groźne dla mojego maleństwa? Jestem teraz w 13tc. A mmoże takie skoki ciśnienia są czymś normalnym w ciąży i nie powinnam sie tym martwić.(Jest to moja pierwsza ciaża)Na ostatniej wizycie miałam ciśnienie 150 na 90 ale lekarka powiedziała ze to drugie jest w normie i nie mam sie czym przejmować.

Wysokie ciśnienie w ciąży to raczej poważna sprawa. Mój lekarz zalecił mi monitorowanie sobie ciśnienia w domu 3x dziennie i zapisywać wyniki. Przypisał mi dopegyt o ile dobrze pamiętam przy ciśnieniu 150/100 tak na wszelki wypadek. U mnie ciśnienie było zawsze wysokie tylko podczas wizyt u gina w domu były w normie. Nie wiem jak jest u Ciebie ale nie lekceważ sobie tego bo wysokie ciśnienie może oznaczać w późniejszych terminie zatrucie ciążowe i może doprowadzić do rzucawki. Lekarz powinien Cie o tym poinformować chyba, że też masz te skoki tylko w trakcie wizyt u lekarza.

Gość ja wiem ja wiem
odpisałąm ci w innym twoim watku, po cholerę zakłądasz tyle tematów, nie wystarczy podbić? Jest groźne, moze świadczyc o rzucawce, masz niedouczoną lekarkę