Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc mama

czy to ten dzien?

Polecane posty

Gość chce byc mama

witam wszystkie mamy i przyszle rowniez, nie wiem ale chyba sie za bardzo nakrecam, jak to jest z tym sluzem w czasie dni plodnych???chyba to ten dzien ale juz sama nie wiem;)

polecam test owulacyjny. Koszt ok.30-40zł (pare sztuk w opakowaniu). Robisz go wtedy, gdy wyliczysz z cyklu, że masz mieć jajeczkowanie. U mnie się sprawdziło. Mąż oszczędzał chłopaków (przez 2-3 dni)na moment, aż test owulacyjny pokarze jajeczkowanie ;)

Gość chce byc mama
dzieki teraz to nie kupie tego testu nigdzie zostalam bez auta;( ale jak ten sluz wyglada???

Gość chce byc mama
dodam tylko ze wczesniej przez kilka dni bylo suchutko a dzis normalnie cala mokra jestem hehe, jestem w 13 dniu cyklu

no to masz końcówkę owulacji, jeśli cykl 28dniowy. A testy kup sobie na następny miesiąc. :) Dzieciaczka tak szybko przeważnie się nie zmajstruje ;)

Gość dmuchnąć w usta
Przy cyklu 28dniowym powinno się udać jeśli to 13 dzień.

Gość chce byc mama
czyli jak koncowka to dwa dni temu nic z tego nie wyszlo:(

Gość chce byc mama
31 grudnia ostatni raz , no cykle u mnie to roznie raz 28, 26, 30 no ale sprobowac chyba dzis nie zaszkodzi hehe, kochamy sie srednio co dwa trzy dni wiec moze dzis? ten sluz jest dzis bardzo lepki "mokry" duzo go:)

no to może załapałaś.... ale jedno powiem - nie nakręcaj się bardzo :) Przeważnie nikt nie zachodzi w ciążę po pierwszym cyklu starań. Nie ma tak łatwo ;) Ja starałam się 4 cykle (ale to cud że w ogóle zaszłam, bo mam chorobę która bardzo obniża możliwość zajścia w ciążę)

Gość chce byc mama
i jezaeli doszlo do zaplodnienia wczesniej to czy powinnam miec wlasnie taki sluz teraz? jaki on jest po zaplodnieniu?

możesz mieć cuda :) jedna babka ma tak, inna tak :) Mnie zaczęły boleć piersi (jak wa wielkie siniaki, aż nie mogłam na brzuchu spać), dostałam choroby lokomocyjnej, wszystko mi śmierdziało, miałam podwyższoną temperaturę. I to wszystko jeszcze na tydzien przed spodziewanym okresem. Test robiłam 3 dni przed miesiączką, bo byłam praktycznie pewna :)

Gość chce byc mama
marysia- nie nakrecam sie ale jakos nigdy nie zwracalam szczegolnej uwagi na cykl i sluz, wiem ze to nie taka prosta sprawa ale za duzo nie wiem na ten temat bo szczerze nie interesowalo mnie to nigdy, 2 mies temu porobilam badania wszystko "prawie" ok i tak nas naszlo heheh a dwa do mlodych nie naleze wiec powolutku trzeba powiekszac rodzinke;)

a ze śluzem to nie pamiętam. Pamiętam tylko, że w ciąży go bardzo dużo i jest wodnisty :)

Gość chce byc mama
jeszcze jedna sprawa- czuje w srodku w brzuchu takie mocne cieplo, wrecz goraco. troszke pobolewa ale nie jest zle.

doradzam ten kalendarzyk. tam wszytko wyliczysz ;) Obliczał mi kiedy mam jajeczkowanie, to wtedy robiłam test owulacyjny. Jeśli chodzi o nakręcanie, to z ciążami jest tak - im bardziej chcesz, tym bardziej nie możesz zajść mimo, iż jesteś zdrowa.... bo wszystko w głowie siedzi :)

jak masz teraz duzo sluzu to warto by bylo dzis zaatakowac chlopaka,a najlepiej wczoraj..

Gość chce byc mama
nie nakrecam sie ale serduszko juz chce miec drugie hehe dzieki bardzo za pomoc:)

Gość chce byc mama
moze chlopaczki z przedwczoraj przezyly hehe ale dzis go na pewno zaatakuje;)

marysia m -ten twoj link z kalendarzykiem jest bardzo omocny ,dzieki :) wlasnie wprowadzilam wszystkie dane,od tego miesiaca zaczynamy starania o dzidzie ;)