Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga - lat 18

Ginekolog stwierdził że powinnam już zdecydować się na dziecko!

Polecane posty

Gość Iga - lat 18

Za dwa lata nie będę mogła najprawdopodobniej mieć już dzieci!ustaliłam to nawet z rodzicami! Tata jak i mama powiedzieli że dają mi zielone światło! że nie chcą mnie zmuszać ani do urodzenia dziecka ani do zrzeknięcia się z macierzyństwa! Problem jest z moim chłopakiem i z jego rodzicami! Mój chłopak jest rok starszy ode mnie ale powiedział że nie chce mieć narazie dzieci. Moi rodzice nawet rozmawiali z jego rodzicami,ale jego rodzice twierdzą niestety tak samo jak ich syn :(

Gość esthera
masz jakies problemy zdrowotne, ze za 2 lata bedzie juz za pozno...? czy ginekolog ot tak rzucil taka uwage?

Gość dreyhzs
rany.... ale dlaczego nie możesz mieć za te 2 lata ??

Gość Iga - lat 18
Ze względów zdrowotnych! Lekarz stwierdził że to jest już ostatni dzwonek na dziecko! tylko problem z chłopakiem, on powiedział że nie chce być ojcem :( A dla mnie za te dwa lata będzie już za późno :(

Gość a co to za problem
a co to za problem zdrowotny, ktory w wieku 20 lat ma uczynic cie bezplodna?

Gość prowokacja jak nic.......
dzieciaki sie nudzą 😴

Gość esthera
moze lepiej skonsultuj to z jakims innym lekarzem. sama sie nie zaplodnisz, a jesli twoj chlopak narazie nie chce, to niewiele zdzialasz. na pocieszenie powiem ci, ze moj ginekolog stwierdzil ostatnio, ze moj czas na dziecko byl jakies 4 lata temu :O

Gość Iga - lat 18
To niestety nie jest prowokacja. Lekarz stwierdził że to jedyny moment w którym moge spokojnie bez komplikacji urodzić, za dwa lata nie będę mogła mieć dzieci. Przyczyną są jajniki!

Gość hłe hłe
a co z tymi jajnikami jest nie tak?

Gość a co to za problem
no wlasnie, jajnniki to nie "przyczyna" tylko narzad, napisz konkretnie jaka nazwe ma schorzenie

Gość no wlasnei czekamy
na podpowiedz jak nazywa sie to schorzenie!:P:P:P:P

Gość Iga - lat 18
oj zażartowałam sobie z was, ale mimo wszystko myślę co by tu zrobić aby wrobić chłopaka w dziecko bo chce mieć taka słitaśną dzidzię

Gość tralalala9
Wiece co ja znam przypadek gdzie gin powiedział dziewczynie , ze to jej ostatni dzownek na spokojne zapłodnienie i urodzenie bo ma więcej męskiego hormonu niz zenskiego i czekaj ja wczesniejsza menopauza

Gość a co to za problem
wczesniejsza menopauza dotyczy kobiet miedzy 35 a 45 rokiem zycia a nie w wieku 20 lat

Gość tralalala9
ta dziewczyna miala tak z 28. Ale nie wiem czy ogladaliscie kiedyć byl nawet odcinek Rozmowy w toku gdzie byly dziewczyny w wieku 20 paru lat i mialy menopauze, wasy itp

Gość a co to za problem
to nie byla menopauza tylko niewydolnosc przysadki, warto znac roznice

Gość rozmowy w toku o tak
bylo tam, nawet 16latka miala menopauze, byly i 20latki.. takze wszywstko jest mozliwe!!

Gość a co to za problem
sratatata, sama prowadzaca jest niedouczona a dziewczyny nierzadko nie wiedzana co choruja i tak sie tworza mity

ja znam przypadek kiedy ginekolog powiedzial ze to ostatni dzwonek para zdecydowala sie na jedno dziecko pozniej urodzilo im sie drugie i trzecie i tak, to byl ostatni dzwonek :o skontaktujcie sie z innym lekarzem, miejcie opinie od minimum 2 lekarzy, nawet dlatego ze ludzie nie sa nieomylni, lekarz moze sie mylic

Gość tralalala9
Ja sie na tym nie znam , mowie tylko tyle co wiem i co slyszalam ale pamietam, ze tam tez sie lekarz wypowiadal , ze to mozliwe. Kiedys też na tvp2 byl program tyko , ze z USA o wczesnej starosci i tez byly dziewczyny po 20 pare lat ktore mialy menopauze i tam sie jakis lekarz swiatowej slawy wypowiadal, ze takie cos bardzo trudno leczyc itd. Mowie tylko tyle co slyszalam i widzialam a jak to jest to nie wiem bo nigdy w taiej sytuacji nie bylam :)

Gość na podstawie twojego nicku
wnioskuje ze ma 18 lat - i co to ostatni dzwonek . piszesz jak kobieta po 40 stce

Gość hanndjsfh
kiiedys byala taka dziewczyna w rozmowach w toku i tez miala podobna sytuacje i w iwkeu 17 lat zdecydowala sie na dziecko

Gość JAKS TKA JEDNA
Mam kolezanke , u ktorej lakarz stwierdzil problemy z jajnikami i byla w takiej samej sytuacji jak autorka , trzeba sie bylo zdecydowac na dziecko , miala wtedy 24 lata , na szczescie jej chlopak podszedl do tego jak trzeba i teraz maja 6 letnia wspaniala coreczka, sa udanym malzenstwem . Z tymi jajnikami to chodzilo o to, ze przestaja produkowac pecherzyki i nie mozna po pewnym czasie zajsc w ciaze , tu nie chodzi o zadne menopalzy :O

Gość JAKS TKA JEDNA
Przedwczesne wygaśnięcie czynności jajników to zakończenie germinatywnej i hormonalnej funkcji jajnika spowodowane wyczerpaniem puli pęcherzyków związkowych przed wiekiem typowym dla fizjologicznej menopauzy. Chyba o to chodzi