Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krisana

PORÓD W WODZIE JAK TO JEST?

Polecane posty

Gość trelka morelka
niehigienicznie-chyba,ze komus nie przeszkadza plywac we wlasnej krwi i ekskrementach. poza tym-nie mozesz sobie polezec w wodzie jak w wannie,od razu po porodzie.tylko wyjsc obolala,osuszyc sie i polozyc na lozku.

Gość krolowa Narnii
moja kolezanka tak rodzila i mowi, ze wrazenia ma pozytywne. Ja rodze za miesiac i tez mam zamiar we wodzie

hm...nie myslalam o tym jak to jest po tylko rozwazalam akcje ;) a ty rodzilas w ten sposob?

wydaje mi sie ze woda (jesli ktos sie w niej dobrze czuje np.ja) pomaga rozluznic sie i "zrelaksowac" moze bardzie psychicznie niz fizycznie

mi nie chodzilo o u tube bo sama umiem szukac tylko o doswiadczenia kobiet ktore to przezyly badz moja udzielic cennych wskazowek

Gość mama klaudii
ja miałam tak rodzic niestety były komplikacje ale kolezanki rodziły i były bardzo zadowolone ... co do tego że pływasz w krwi itd.to przecież ta woda jest wymieniana podobno bardzo rozluźnia i łagodzi bóle minusem jest to ze nie dostaniesz znieczulenia ani nic przeciwbólowego

Gość mama klaudii
no i dla dziecka mniejszy szok jak wyjdzie prosto do wody

Gość mama klaudii
i jest o wiele mniej pękniec i nacięć jak poród jest w wodzie.... z moich kolezanek zadna nie byla nacinana ani nie pękła

Gość krolowa Narnii
moja kolezanka dostala znieczulenie. Z tym, ze my rodzimy w Uk, nie wiem jak to wyglada w Pl

Gość mama klaudii
krolowa narnii wystkie rodziły w uk.ale w jednym szpitalu i powiedzieli że jak w wodzie tonie ma szans na znieczulenie ... mi mowili tez tak samo jak bylam na szkole rodzenia

wiecie co?.... to najładniejszy poród jaki w zyciu widziałam....głupia jestem?:)