Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka totalna

wstawienie zęba koszt

Polecane posty

Gość zalamka totalna

witam! czy orientuje sie ktos ile kosztuje wstawienie zeba (jedynki) w warszawie?

Gość ooIga
2 lata temu, porcelana na złocie ( implant) - 5 tysięcy

Gość doswiadczony przez dentystow
A korzeń jest? Może korona wystarczy? Wtedy pewnie 600-1200

Gość zalamka totalna
ja w nocy przywalilam w szafke (przez sen) cos mi luplo, dziaslo napuchniete a zabek sie rusza... wiec korzen jest...

Gość zalamka totalna
poki co wolalabym jakis najtanszy, byc moze miej trwalszy sposob, jak bedzie wiecej pieniedzy pomysle o czyms innym...

Gość doswiadczony przez dentystow
jak sie rusza to go zabezpiecz - nie jedz nim a jutro jak najszybciej do dobrego dentysty! musisz dobrać dobrego dentystę bo zły nic nie pomoże. WIększość jest złych niestety. Mam spore doświadczenie :) Może tylko się rozruszał w dziąsle i samo przejdzie. Inne możliwości to np. pęknięty korzeń ale wątpię. Korone się wsadza jak się złamie to co widać na zewnątrz a korzeń zostanie w dziąśle - najtańsza to akryl, stosuje się go tymczasowo potem porcelana pełna albo na metalu. Jest forum dentystyczne mozesz tam opisać przypadek - odpowiadają lekarze.

Gość zalamka totalna
dziekuje za odpowiedz doswiadczony... ja mam strasznie slabe zabki byc moze przez to ze w nocy bardzo mocno zaciskam szczeka i czasem zgrzytam, ale z ta nocna szafka to dzis przegielam, heh... a czy sie tylko rozruszal to watpie bo "buja" sie mocno... postaram sie go utrzymac jak najdluzej... pozdrawiam