Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama roczniaka

Jak mam karmić prawie 14 miesięczne dziecko?

Polecane posty

Mój synek za parę dni skończy 14 miesięcy. Niby powinien już jeść stałe pokarmy ale bardzo późno wyszły mu ząbki. W zasadzie to ma dopiero 4 - 2 jedynki na górze i na dole. Potrafi odgryźć kęs ale nie żuje bo nie ma czym i w efekcie dławi się. Jeszcze 2 miesiące temu kiedy nie miał ani jednego zęba pediatra zabroniła mu dawać jedzenie które trzeba pogryźć. Nie wiem już czym mam go karmić... Nasz dzień wygląda mniej więcej tak : 8:00 - mleko modyfikowane zagęszczane kleikiem 10:00 - kaszka ryżowa bądź inna 12:00 - misiowy jogurt 13:00 - zupka 16:00 - obiadek (słoiczek) 17:00 - owoce 20:00 - mleko modyfikowane z kaszką W międzyczasie synek dostaje soczki, chrupki kukurydziane i herbatki. Wczoraj ścięłam mu delikatnie jajecznicę na masełku. Wieczorem był cały w plamkach. Parówką gerbera się dławi, chlebek wkruszony do mleka modyfikowanego staje mu w gardle i zazwyczaj kończy się to wszystko wymiotami. Pomóżcie proszę bo już sama nie wiem co mam mu robić do jedzenia.

Nikt nie pomoże?

no ale herbatniki gryzie ? a sa dos twrde przecież pierwszy raz jadł jajko ? spróbuj dawc mu angielke z masłem jest delikatniejsza

Gość HERBATKI a nie herbatniki

:O oj żle przeczytałam :O przepraszam polecam angielke z masełkiem ewentulanie jeszce z dzemem

No właśnie wcześniej dawałam mu żółtka pól do zupki i nic mu nie było. Może to po tym maśle? Jak czytam inne mamy że dają takim dzieciom kanapeczki to normalnie zazdroszczę. Ile dziecko musi mieć zębów żeby mogło w miarę normalnie jeść i gryźć?

Gość moje miało 4 i wszystko jadło
rozgniecione warzywa w zupie (widelcem) i pokrojone na kęski kanapki.

synek był na piersi wcześniej i do końca 6 miesiąca jadł tylko cyca

no moj tez szybko jadł wszytko ale jak mju wyrosły pierwsze zabki to dawął mu skórke od chleba by sie uczył gryzc

moja ma 14 miesiecy i je podobnie jak twoj synek . po jajecznicy wyszlo uczulenie bo bylo bialko - ktore lubi uczulac

moje rano pije mleko z kaszką , pozniej je albo parówke, albo kanapke potem obiadek na deser owoce jej daje i na wieczor albo kanapke i do spania mleko albo tylko mleko , w miedzy czasie podjada chrupki, i owoce