Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina0209

Zwolnienie z basenu

Polecane posty

Gość karolina0209

Witam chodzę do 2 gimnazjum i mam problem z basenem. Od razu chce uprzedzić że nie jestem leniem i nie mam nic przeciwko różnym ćwiczeniom (jeżdżę na rowerze, rolkach itp.) No więc... od zeszłego roku w naszej szkole zaczęły się odbywać obowiązkowe zajęcia na basenie (ocena wlicza się do średniej z wf-u) Moi rodzice nie mają nic przeciwko zwolnieniu jednak aby nie ćwiczyć dłużej niż tydzień muszę mieć zwolnienie od lekarza. Do 1-go stycznia miałam zwolnienie od dermatologa ("uczulenie na chlor") Miałam iść na testy aby to potwierdzić, jednak zapisy nie są przyjmowane do marca. A powody dla których nie chce ćwiczyć są takie: -Kompleksy (mam strasznie niską samoocenę) -dogryzanie kolegów (Tak, mamy basen z chłopakami, a oni są strasznie dziecinni. Na sam widok dziewczyny w stroju zaczynają się śmiać i dokuczać. To naprawdę strasznie dołujące :(( ) -Koleżanki też nie są zbyt miłe (śmieją się bo nie pływam zbyt szybko) -mam trochę nieprzyjemne uczucie gdy wchodzę do wody w której przebywają osoby które czasem się nie myją i moczą w niej swoje narządy płciowe (no nie wiem jak to nazwać, ja się po prostu brzydzę) -no i czas na jaki wchodzimy do wody (np. 8.05 – przyjście nauczycielki ; 8.20- wejście do wody po sprawdzeniu obecności i rozgrzewce; 8.35 – wyjście z wody.) No i tak to mniej więcej wygląda,, warto też dodać że na 15 dziewczyn mamy 3 przebieralnie i że zawsze się spóźniam na następną lekcje. Oczywiście starałam się o zwolnienie od pediatry, powiedziałam mu szczerą prawdę jednak nie udało się:( Mam nadzieje że znacie jakieś sposoby na otrzymanie zwolnienia, może ktoś kiedyś miał podobny problem? Proszę o rady to dla mnie naprawdę bardzo ważne :(

Gość pewnie boisz się
że zobaczą bez tapety.

Gość pewnie boisz się
że zobaczą cię bez tapety*

Gość kjdklsldjlwd
czemu masz niską samoocene?? jestes gruba, krzywa czy co???? dziewczyno ogarnij sie olej te przygłupy z twojej klasy... a basen jest super

Gość kup sobie do paznokci
Hehe, tez kombinowalam. tez od dermatologa mialam zwolnienie, w testach mi chlor nie wychodzil, co z tego, jak po basenie sie cala luszczylam i mi sie rany robily :( ja powiedzialam tez szczerze (bo to prawda) ze mam lek przed woda. idz do dermatologa. z tym ze ja mam tez atopowa skore.

Gość I am so sorry for you
dokladnie. Jak chodzilam do szkoly to poszlam do lekarza ogolnego. Zwolnienie na caly rok i sprawa z glowy

Gość karolina0209
kjdklsldjlwd - tak właściwie to jestem szczupła, ale nie lubię swojego ciała :/ a co do tapety to używam tylko błyszczyka :P Ja po prostu nienawidze tego basenu!!! To jest coś strasznego :( Też kiedyś uwielbiałm chodzić na basen, ale odkąd mam te durne lekcje łzy mi z oczu lecą na samą myśl ;( I dzięki za rady, mam nadzieję że ktoś się jescze wypowie. Sory za błędy.

Gość anulinka15
Nie martw sie kochana ja tez mam tak identycznie te same podody ale do tego nie umiem pływac wiem ze to obciach ze ma sie 15l i sie nie umie pływac ale poprostu mam lek przed woda i bylam wlasnie u ogulnego dzisiaj ze mam uczulenie na chlor wysypka a ona na to ze i tak musze pływac bo cciagle rosne itd i ze mam chodzi wypisała mi wapno i cos tam jeszcze ale ja itak mam w tto wylane nie bd chodzic nie nawidze basenu!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiejsza mlodziez jest strasznie leniwa:O Dziewczynki kilka razy w miesiacu niedysponowane:O u mojego syna w poprzedniej klasie na 16 osob tylko 2 osoby przychodzily na basen na poczatku roku szkolnego-klasa plywacka:O co sie okazalo-basen byl na 7 ma do 9 tej wiec lepiej bylo pospac:O

Gość gośćmiski
Durnowata brzydula lepiej byś poradziła niż dokuczała Nie każdy lubi basen smród chloru aż się trudno oddycha Pozdrawiam tych co nie lubią basenu