Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Gość victoria0424
Musisz być cierpliwa Kochana:) Już niedługo bedzie po wszystkim.

Gość izulek_2006
victoria a gdybys tak rano zmierzyla sobie temperature zanim wstaniesz z lozka w pochwie..jezeli byla by podwyzszona to tez dobry znak... gdy jest sie w ciazy w dniu spodziea=wanych miesiaczek jest podwyzszona...

Gość victoria0424
Mierzę mierze? i jak na razie jest wyższa , tz 36,7 a na poczatku cyklu mam 36,2-36,3. Zobaczymy jutro, ale podejrzewam że @ przyjdzie, nawet tak sie czuje jak zwykle przed @.

victoria napiszesz w końcu co z ta temperaturą dziś rano:) bo już 11:18 a ja tu czekam z zaciśniętymi kciukami:)

Gość victoria0424
Hej! Dzisiaj 36,5 i @ brak

Gość izulek_2006
no to jest nadzieja...trzymam kciuki...ja dalej w dwupaku...skorcze czasem mam ale lekkie...teraz moj maz wyjechal na 3 dni moja mama jest jakby co w rezerwie...torby prawie juz przy wyjsciu stoja...zastanawiam sie nawet czy nie isc na wizyte dzis do mojego gina mieszka drzwi obok ma gabinet...moze rozwarcie mi sie zwiekszylo..ale 80 zł..sama nie wiem co zrobic..po prostu powinnam cierpliwie czekac!!!

Gość victoria0424
To przynajmniej możesz czuć się bezpiecznie skoro w pobliżu jest lekarz:)

Gość izulek_2006
jestescie kochane...a tak wogole to ktora rodzi nastepna?

Victoria spadek temp oznacza @ niestety, jutro pewnie dostaniesz:( Ja też mialam 36,8 a dzień przed @ spadła do 36,5.

Gość victoria0424
No to zobaczymy jutro, w zasadzie 36,5 to w moim wykresie jedna z wyzszych temp, nie ma co rozmyślać, jak jutro temp bedzie jeszcze nizsza to już wszystko jasne, ale jak bedzie taka jak dziś albo wyższa to zrobię test i już;)

Gość izulek_2006
no to czekamy na wynik testu...mam nadzieje ze sie szybko odezwiesz bo strasznie jestem ciekawa

Gość victoria0424
No i niestety zrobiłam test i nic... @ tez nie ma, temp 36,6. Już się zaczynam martwić żebym chociaż nie miała torbieli, bo to też w moim przypadku opóźnia @. Może już przewrażliwiona jestem...

Gość izulek_2006
a moze to za szybko na test...poczekajmy jeszcze ze 3 dni moze...

Gość victoria0424
Brzuch mnie boli i piersi jak na @ od 2 dni... a tu ciągle cisza. Nie sądzę żeby było za wcześnie na test, 32 dzień cyklu. Druga kreska ani odrobinkę się nie zabarwiła wiec nie ma o czym mówić.

alutka:) ja mam dziś 16 dc, we wtorek byłam na teście po stosunku. test wyszedł w porządku, plemniczki są, żyją, ale czemu nie docierają??? owulacja rzekomo że będzie dziś najpóźniej bo pęcherzyk po clo był piękny. w następnym cyklu mam powtórzyć to co teraz, tzn 2-6 dc clo po 1/2 tabletki i w 13-16 dni zgłosić się raz jeszcze na test po stosunku. jak wyjdzie znowu oki, tzn jak plemniczki będą żyły to podejscie do inseminacji (troche zastanawiam się czy to konieczne tak szybko) ale wierzę lekarzowi i będę się go trzymać. zobaczymy jak to będzie, będę musiała wykonać jakieś badania wcześniej, ale nie mam póki co pojecia jakie to. zobacze. a Ty alutka co to masz za badania??

Gość alutka13
HEJ Lolitka ja mam zrobic badania hormonow w 20dc. i od 20 do 24dc brac duphaston. na razie jestem w 12dc. obiecał ze w pół roku powinnam zajść w ciąże. nie wiem jakie ma dalsze plany. mowil cos o 3 miesiecznym braniu "dupka". Ciekawa jestem jak mi wyjdą badania tarczycy. na razie biore teraz Prenatal classic. U Ciebie rzeczywiscie szybko tylko 2 cykle z clo? a potem inseminacja? miejmy nadzieje ze nie bedzie potrzebna:) czasami trzeba dluzej poczekac.

Gość izulek_2006
czesc dziewczyny widze ze dzialania pełna para....trzymam kciuki...ja siedze w domku sama maz dzis wraca wiec bede miala zajecie w koncu...dziecko w przedszkolu wiec nuda...mieszkanie lsni jak po dezynfekcji...juz nie wiem co robic z wolnym czasem ale...nie bede narzekac juz bo jestem ostatnia osoba na tym forum ktora powinna narzekac...wiecie o czym mowie....zapewne kazda z was by sie zamienila ze mna i skakala ze szczescia odliczajac te 10 dni do terminu porodu dlatego zmieniam sposob myslenia...

Hej dziewczynki :* Izulek, a może to wcale nie będzie 10 dni :) Ja miałam termin na 12 października, a wody mi odeszły ponad dwa tygodnie wcześniej - 26 września, całkiem niespodziewanie, bo przecież akurat tego nie można się "spodziewać" ;) Może Twój dzidziuś też będzie chciał przyjść szybciej na świat... A masz jakiekolwiek bóle przepowiadające? Chociaż takie bardzo delikatne? Ja nie miałam zupełnie żadnych, wody mi sie sączyły 12 godzin (licząc do godziny cesarki), rozwarcie na 3 palce, a skurczy i bólów żadnych, zero! Więc nigdy nic nie wiadomo, bądź dobrej myśli! Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze starania, szybko dołączajcie na dolną część tabelki! Dużo siły i cierpliwości wszystkim staraczkom życzę! Buziaczki!

Gość izulek_2006
mam jakies skorcze raz na godine od 2-3 dni... niebolesne pozatym nic a nic...a rozwarcie na 3 cm mam od 2 tygodni...wiec dziwny moj organizm...ale juz teraz cierpliwie czekam...bylam wlasnie na zakupkach kupilam pare ciuszkow na 56 rozmiar bo wszystko mam na 62...ceny kosmos...

Gość victoria0424
NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 11. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............9.............. .27.10.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................3 1.10.10 .. ..mazow. Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............2............... .???????.........śląskie victoria0424...........24............3...............15.11.2010.....lubelskie ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO elixx ...............22.........2...............19.09.2010 .............Bielsko-B aniamaja....... 29...........3................11.10.2010 .............zach.pom izulek_2006 .... 25 .........2 ...............25.10.2010 .............zach.pom oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 ....... 33......... 3................27.09.2010.............pomorskie

Gość victoria0424
No i szanowna @ przyszła. Pocieszające jest to że pierwszy raz miałam ładny wykres temperatur. Po prosutu przegapiliśmy owulacje:P Tak sie pocieszam;)

Cześć kobitki!!! Dawno mnie nie było ale trochę zalatana byłam. Kilka szkoleń mnie chwyciło i wieczorem leciałam z nóg... Paula mi się pochorowała, ma zapalenie uszu i gardła,wczoraj byłyśmy u pediatry i laryngologa też zaliczyłyśmy:( Więc parę dni posiędzę z Nią w domku. Izulek Kochany nadal nie rozładowana:P Przyjdzie czas i na Ciebie:) Najgorsze to czekanie...Ja miałam termin na sobote a przed we wtorek jak poszłam do gin to stwierdziła że nadal nic się nie dzieje, rozwarcie 2 cm od 7 m-ca głowa w kanale rodnym i cisza. Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek bo ciśnienie mi podskoczyło i strasznie puchłam...ryczałam w domu bo już miałam dosyć szpitali...a z wtorku na środę odeszły mi wody i urodziłam Paulisię. Jaka zdziwiona była moja lekarka w środę rano na obchodzie, gdy mnie z Małą na położnictwie zobaczyła...śmiała się że przecież byłyśmy na jutro (tj czwartek) na patologii umówione:P Jak miło się to teraz wspomina:) Mrika czy ja Ci juz gratulowałam? GRATULACJĘ!!!! Dużo zdrówka!!!! Basiulek a Ty co się nie odzywasz?????? Ja się w tym cyklu nie starałam jakoś specjalnie. Juz mi się @ powoli zaczyna. I chyba przestanę się starać w ogóle bo chcę zmienić pracę, mam nadzieję jakoś do końca roku. Mam już coś na oku i mam zamiar wykorzystać okazję. Zobaczymy jak to wyjdzie.... Oczywiście na forum pozostaję bo uwielbiam Was wszystkie i każdą z osobna:) Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki a już zaciążonym życzę dużo zdrówka i pomyślnego rozwiązania:)

Witam jestem pierwszy raz na tym forum. Staramy się z mężem o dzidziusia już ponad rok. Od ok. 6 m-cy mam cykle stymulowane clo. Niby wszystko idzie ok. Ostatnio miałam podany zastrzyk z pregnylu, staraliśmy się w odpowiednie dni (jestem monitorowana przez lekarza) i w dniu kiedy powinnam dostać miesiączkę pojawiła mi sie tylko brązowa wydzielina trwająca tylko jeden dzień. Testy ciążowe są negatywne. Ja już nie wiem co mam robić.

Gość izulek_2006
witaj basiula6... przede wszystkim musisz poczekac te testy tez tak dziwnie dzialaja mi na poczatku nie wykazywaly ciazy a po kilku dniach juz tak... jedynym objawem mojej ciazy byla podwyzszona temperatura w pochwie do 37.3 potem nawet juz siegnela 37.7 moj ginekolog byl w lekkim zdziwieniu... nawet testy beta ktore robilam 3 razy nie wwykaazaly za 1 razem dopiero po tygodniu... ja dalej w dwupaku...malemu sie nie spieszy...najgorsza jest chyba bezsennosc krece sie w nocy i wierce a jem non stop geba mi sie nie zamyka...mam juz taka masakre w zoladku ze szok...wczoraj dostalam biegunke pomyslalam ze organizm sie oczyszcza przed porodem haa haa jak sobie uswiadomilam co zjadlam to wszystko bylo jasne... nie wiem czy normalna kobieta by zniosla moja diete a raczej jej brak oj dziewczyny .piszie cos cokolwiek...

Dzięki za pocieszenie izulek_2006. Ja na bHcg idę dopiero w poniedziałek. Wynik będę miała tego samego dnia. Najgorsze jest to, że jak wyjdzie że nic z tego mam stracony cykl. I tak kolejny miesiąc.

witamy basiula6:) mam zapytanko, ja też zażywam clo, czy coś wiecej tego oprócz monitoringu lekarz zalecał Ci? czy proponował insemiację?

Hej lolitka 85. na razie nic mi lekarz nie proponował. u mnie w ogóle to jest ciągle pod górkę. Najpierw wcale nie miałam owulacji a co się z tym wiąże nie miałam bardzo długo okresu. Potem jak już udało się luteiną okres wywołać to się okazało że moje pęcherzyki nie rosną, jak już zaczęłam stosować clo, no to się okazało że pęcherzyki piękne, ale nie pękają. no więc teraz dostałam zastrzyk na pęknięcie i pęcherzyk pękł na 100% (monitoring). Może rzeczywiście za bardzo chcę mieć dzidzie. jeżeli nie uda nam się przy kolejnym cyklu, to chyba zapytam lekarza o możliwość inseminacji. Tylko będziemy musieli wykonać ponowne badanie nasienia (bo wyniki mężusia też nie są najlepsze i też ma włączone leczenie).

Gość lolitka85
basiula6 no to faktycznie, ale najwazniejsze ze sytuacja juz opanowna i że pęcherzyk pękł. ja też w sumie nie mam żadnej pewności ze moje pękają, lekarz tylko widzi je że są. ja mam teraz mieć jak przyjdzie@ drugi cykl z clo, potem test po stosunku przy tym monitoring i jak wyjdzie ok to wskazanie do inseminacji, ale przed jakieś badania. samej inseminacji się ne boję ale tych badań, między innymi na drożność jajowodów;( troche się naczytała i że do przyjemnych nie należy (bardzo boje się bólu) i ze po takim badaniu zostaje się dobe w szpitalu. no zobaczymy, ale jak trzeba będzie to jak najbardziej polecę od razu. my dokłądnie rok temu zaczęliśmy staranka, z 3 miesieczną przerwą w trakcie i póki co żadnych efeków;(

Gość alutka13
Lolitka nie martw się słyszałam, że badanie drożności można zrobić pod narkozą. Po prostu poprosisz o znieczulenie. też czytałam, ze może to byc nawet bardzo bolesne:( ja tez nalezę do tych co sięboją bólu. potrafię zemdleć podczas pobierania krwi. naczytałam się również opisów porodów i juz mi sie słabo robi na samą myśl!