Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................4 .12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............3...............08.12.2010.....lubelskie julia_85..................25...........2...............08 .11.2010.....mazow. ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 26 LAT SZCZECIN

Nie zmieniłam cyklu starań, a to już będzie 4 NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................4 .12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............4...............15.1 1.2010.....lubelskie julia_85..................25...........2...............08 .11.2010.....mazow. ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 26 LAT SZCZECIN

Gucci wklejam tabelkę z dedykacją dla Ciebie, żebyś poczuła że nie jesteś sama. Razem raźniej;) Dzisiaj w Pytaniu na śniadanie lekarz mówił, że stres może być przyczyną nieregularnych miesiaczek. W sumie żadne odkrycie, ale uświadomiłam sobie jak ja sie ostatnio bardzo stresuję i przestała mnie dziwić ta nieregularność. Zapisałam się do lekarza na wtorek w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co ciekawego mi poradzi. Basiulku a skąd Ty masz wiedzieć takie rzeczy. Przy kolejnym dziecku będzie już łatwiej;) Buziaki

Nie no znowu źle, ale namieszałam:) NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................4 .12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............4...............08.12.2010.....lubelskie julia_85..................25...........2...............08 .11.2010.....mazow. ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 26 LAT SZCZECIN

Gość izulek_2006
hej kochane siedze i rycze...mam zapalenie piersi goraczke i dreszcze jest mi zimno i nie wiem juz co ze soba zrobic.na 11 do lekarza ide po antybiotyk...kupiłam nianie z takim kwiatkiem...oddadza mi pieniadze na szczescie..nie ma to jak firmowka...chyba ze prawde mowi sprzedajaca ze mam metal w scianach i dlatego trace zasieg..a co do przewijaka to koniecznie musi miec zabezpieczenie w postaci korkow zeby sie nie zsowal...bo mi sie przechylił jak na niego oparlam...na szczescie bez dziecka...

Gość Julia_85
Witam Was Kobietki:* Ale namachałyście, zwłaszcza Victoria:) Victorio,Gucci bardzo mi przykro, że @ się pojawiła:?( Ja pewnie też dostanę lada moment...juz drugi dzień czekam, ale pewnie cykl mi się wydłużył. Basiula, nie przejmuj się, nie tylko Ty jesteś zielona;)Ja też się boję, że w ciąży będę panikowała, że jak pojawi się dzidziuś to nie poradzę sobie. Wiadomo nie obędzie się bez pomocy męża, rodziny...Bedzię dziewczynka?? macie już imię?:) Victorio, czym się stresujesz?Przecież masz przyjemną prace:)Ostatnio czytałam artykuł, że kobiety starające się pilnie o poczęcie, po kilku nieudanych próbach mogą zacząć stresować się samymi staraniam i wtedy może nie dojść nawet do owulacji:( Tak samo jeśli chodzi o sex - nie czerpiemy z niego przyjemności tylko myślimy o zapłodnieniu, a powinno się jak najbardziej rozluźnić;) Staram się więc tak o tym nie myśleć, zobaczymy co będzie. Izulek, bardzo Ci współczuje:( To pewnie jest bardzo bolącę no i pewnie karmić nie możesz:(Wracaj szybko do zdrówka.

izulek:( biedna szybkiego powrotu do zdrowia zycze:) ale musi to bolec auaaaaaa:( od czego sie robi takie zapalenie?? julia od kilku dni jakas taka nie swoja jestem czuje lek przed czyms nie wiem przed czym wszystko mnie denerwuje szybko sie złoszcze chyba hormony we mnie zaczynaja buzować palić mi sie chce jak jasna cholera chodze na spacery wieczorami żeby sie wyluzowac nic mnie nie cieszy usmiech mam kiedy mała mnie kopnie:) a tak to brak słów;/chodze naburmuszona i mam muchy w nosie;/ cały czas lekarz mi mówił że będzie dziewczynka więc chyba tak juz zostanie ehhehe a naimie bedzie miec Sandra. Za tydzien ide do lekarza zobaczymy co tam w brzuszku ciekawego sie dzieje od ostatniego razu musiała urosnąć bo juz w pasie mam 112cm:P na wage juz nie wchodze bo nie chce sie denerwowac:P

Julia- pracą to ja się prawie nigdy nie przejmuję, raczej sie rozluźniam jak mam coś fajnego do roboty. Nawet obroną magisterki się nie przejmuję a to już w środę. Eh, aż ciężko mówić... mam ojca alkoholika i tu tkwi problem. Mimo że nie mieszkam z rodzicami, "styl życia" mojego ojca ma bardzo duży wpływ na mój układ nerwowy. Masz rację z tą przyjemnością czerpaną z seksu. Sama zauważyłam, że ostatnio kochamy się z mężem, nawet jak za bardzo nie mamy na to ochoty, kierując się myślą "a może akurat zbliża się owulacja". Ostatnio mąż kuzynki (ktora jest w ciązy) powiedział mojemu mężowi, że trzeba sie nieźle wyluzować, żeby takie dzieciątko spłodzić, może coś w tym jest. Izulek zdrówka życzę!

Gość Julia_85
Oj kochane moje jak czytam problemy Wasze to chciałabym Was przytulić choć Was nie znam, ale bardzo się wczuwam wierzcie mi...a przytulanie pomaga więc trzeba się przytulić do mężusia;) Basiula, to napewno hormony, staraj się myśleć pozytywnie i cieszyć się, że brzuszek rośnie;)a wagą się nie przejmuj, po porodzie wszytsko wróci do normy. A na uspokojenie zrób coś co sprawi Ci przyjemność;) Victorio bronisz się?będę trzymała mocno kciuki:)Napewno pisanie pracy i zbliżająca się obrona też wpłyneły na ten stres...Kochana, nie dziwie się że się martwisz i przejmujesz, bo to w końcu ojciec... Wierze Ci , że bardzo się przejmujesz, bo tam gdzie jest alkohol zazwyczaj są kłótnie i cierpienie bliskich osób z tego powodu. Ale napewno masz wspaniałego męża i chcesz założyć rodzinę i to jest teraz najważniejsze. Staraj się nie myśleć o problemach, a przynajmniej podchodzić z dystansem do tego. Sciskam Cię bardzo mocno :)

Gość Julia_85
Basiula, super, ładne imię. Chciałabym mieć pierwszą dziewczynkę, ale jak zajdę w ciąże, to chyba będzie mało ważne, aby zdrowiutkie było.

dziewczyny, po raz pierwszy w życiu,a miesiaczkuje juz 12 lat i zawsze nieregularnosc u mnie występowała w tę srugą stronę, że @ przychodziła opóźniona. a w piątek dostałam w 26dc i zatkało mnie... Co może być tego przyczyną? Moje cykle bywają rózne ale nigdy nie krótsze o 32 dni. Co to może oznaczać?

Gość izulek_2006
hej..zapalenie piersi robi sie jak zastoj pokrmu sie zrobi...to znaczy zatyka sie kanalik przez ktory ma mleko wyplywac i robia sie guzy w piersi...bo nie moze wyjsc mleko....trzeba karmic jak najwiecej to chora piersia dziecko musi wymasowac to mleko...mam goraczke 39...powyej 39 juz nie mozna karmic....nie zycze nikomu tego bolu...dreszcze zimno mi i wogole dotyk mnie boli...dzis nawet zimna kierownica mi bol sprawila... uczcie sie bo niedlugokazda z was to moze spotkac...mam antybiotyk i robic oklady na piers ktora ma 40 stopni temperatury ze zmrozonych lisci kapusty

Gość Julia_85
Izulek, jak się czujesz? Dajesz radę z karmieniem?

Gość izulek_2006
hej hej...karmie piersia zaciskam zeby i po chwili bol mija.moj synek wlasnie spi wiec mam chwile na zakupy przez allegro bo o wyjsciu z domu nie ma mowy...planuje kupic nianie motoroli za 500 zl i zastanawiam sie czy faktycznie jej potrzebuje czy to tylko moj kolejny kaprys...no i poduszke do karmieniatzw rogal

cześć dziewczyny ;-) po pierwsze Izka współczuje z karmieniem ale słyszałam że to często się zdarza młodym mamą ;-(ja jakoś dziś się czuje chora ..może coś mnie łapie ;-(

Hej kobietki :) Przedwczoraj u nas była już zima :P Prawie cały dzień padał śnieg i było bielutko wszędzie ;) No ale temperatura zrobiła swoje i śnieg stopniał wczoraj... Iza poduszkę do karmienia bardzo polecam używam i mogę zdecydowanie powiedzieć, ze doskonale odciąża kręgosłup :) Co go niani, to ja mam jeszcze po córci (bez obrazu, tylko dźwięk) z Canpol Babies. Nie była droga , kosztowała 150 zł (oczywiście 5 lat temu, jak córcia się urodziła, nie wiem ile teraz kosztuje). Jak dla mnie jest rewelacyjna i w zupełności wystarcza, ale wiadomo każda Mama ma swoje oczekiwania :) A pisałaś kiedyś, że synuś płakał, bo się wystraszył zimnych chusteczek... Nasza położna ze szkoły rodzenia mówi, że jak jest sezon grzewczy to można trzymać chusteczki na kaloryferze tą stroną, gdzie się je otwiera i będą ciepłe, czyli dziecko nie przeżyje szoku termicznego :) I nie martw się, że chusteczki wyschną, bo nie zdążą wyschnąć, tyle się ich użuywa gwarantuję! Ja tak robiłam z córcią i teraz też tak robię polecam :) Monia wózek jest rewelacyjny! Tylko raczej nie kupuj przez internet, lepiej pójść do sklepu i na własne oczy obejrzeć, „pojeździć, żeby mieć pewność, ze nie będzie się żałowało zakupu :) No i jeszcze jedno, jak kupisz wózek z internetu, a będzie np. potrzeba oddać go do reklamacji, to pomyśl, że trzeba będzie go pakować i wysłać, a jak kupisz w swoim mieście w sklepie, to po prostu jedziesz z tym wózkiem jak na „spacer i zostawiasz w sklepie... Przemyśl to, bo moja znajoma co prawda nie kupiła z internetu, ale pojechała na zakupy wózkowe do Gdańska (oddalony od nas 120 km), obejrzała wózek, ale na myśl jej nie przyszło, żeby nim pojeździć po sklepie, dopiero jeżdżąc na spacery z dzidzią stwierdziła, ze wózek po prostu zjeżdża na lewą stronę... Więc ok. 2 tygodnie po zakupie znowu się udała do Gdańska z reklamacją...;/ Więc dziewczyny dobrze przemyślcie taki zakup! Pozdrawiam wszystkie staraczki :) Miłego dnia!

Gość Julia_85
Witam Was Marika, pisz jak najwiecej takich rad.Są bezccenne:) Victoria ma dzić obronę wieć wszystkie trzymajmy kciuki!!!!! Ja wczoraj dostałam @(znowu bardzo skromny), w sumie to będę miała więcej czasu by się bardziej przygotować do ciąży - tak się pocieszam... Kobietki mam do Was pytanie: czy Wasi ginekolodzy zlecili Wam jakieś inne badania niż usg, przed staraniami o dzidzię. Chodzi mi m.in. o badanie cytologiczne, krwi itp. mówiące o stanie zdrowia i gotowości do ciąży. A i jeszcze chciałam zapytać czy któraś z Was szczepiła się na na zapalenie wątroby typa A i B?

Gość Julia_85
NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................4 .12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............4...............08.1 2.2010.....lubelskie julia_85..................25...........3...............06.12.2010.....mazow. ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 26 LAT SZCZECIN

Hej:) Julia przykro mi w powodu @:( Co do badań to ja na początek robiłam sobie badanie tarczycy czyli TSH i FT4 a do tego prolaktynę (którą leczę juz 8miesięcy). Izulek współczuje tego zapalenia piersi, moja siostra to przechodziła, miała 40 stopni gorączki i moja mama dzwoniła na pogotowie, przyjechali dali jej jakieś czopki przeciwgorączkowe i tyle, na drugi dzień była u lekarza który powiedział jej że ją gdzieś przewiało i stąd zapalenie, a tak się składa że ona chodziła bez stanika więc możliwe że tak było.

witajcie:) mam dziś straszną załamkę;( wczoraj byłam na teście po stosunku i ostatnio wyszedł w porządku, ze plemniczki jakieś tam były (tyle że tamto było przed owu) a wczoraj 15 dc (juz po owu) test wykazał ze wsyztskie są martwe, ani jeden sie nie rusza. Mąż ma jechać na badanie nasienia do Krakowa do "DIAGNOSTYKI" umówiłam go już na przyszły tydzień, wyniki do 3 dni mają być. Wszystko obróciło się o 180 stopni, miałam dostać wszystkie skierowania na badania w kierunku inseminacji a tu wyskoczyło coś takiego;( całą drogę jak wracaliśmy to przepłakałam. powiedzcie mi, co myslicie, czy w śluzie po owulacji plemniki powinny żyć (test po 1 godz. od współzycia) jakie to wsyystko trudne, ja już sobie z tym nie radzę.

Lolitka ja się nie znam na tych testach ,ale czytałam że robi się je przed owulacją żeby zobaczyć jak plemniki zachowują się w płodnym śluzie a po owulce to chyba nic nie daje? A co lekarz powiedział?

dziękuje marika . Lolitka a co lekarz powiedział ? mam nadzieje że będzie dobrze trzymam kciuki za ciebie

Gość Julia_85
Lolitka, bardzo mi przykro:( Ja tym bardziej nie znam się na tych testach. Trzymaj się i nie trać wiary:*

Gość niecierpliwa..................
Witam Postanowiłam do Was napisać bo sama nie wiem co myśleć....dziś powinnam dostać okresu...zamiast tego mam bardzo obfity, mleczno-biały śluz.troszkę bolą mnie piersi i czasem mam napady gorąca.Dodam, że staramy się o dzidziusia od września br. Ostatnio boli mnie prawy jajnik( takie kłucia).Nie jest to jakiś straszny ból ale dość nieprzyjemny. Od 5 dni mam zgagę, chwilami bardzo odczuwalną. Czy to może być ciąża??? Proszę o radę...

Gość niecierpliwa..................
Robiłam test 14 dni po stosunku i byl negatywny....nie chcę znów tego przeżywać...

lekarz kazał odstawić clo, bo wg niego bez sensu stymulowac kolejne cykle, skoro wyniknęła inna rzecz, mamy zrobić badanie nasienia i zgłosić się z wynikiem do niego. mam tylko nadzieje i wierzę że wynik będzie dawał nadzieje, ze jakieś leki, witaminy poprawią nasienie, bo jeżeli okaże się że wychodzą one martwe to wtedy pobierają materiał z jąder i jedynie in vitro. Jest jeszcze jedna opcja że mam wrogi śluz i giną we mnie, ale skoro ostatnio preżyły i widac było kilka.. Rece mi opadają na to wszystko, tyle kosztowały mnie już wizyty, badania, a tu końca nie widać, dodatkowo kolejna rzecz wypadła. na ta chwilę lekarz stwierdził ze nie ma szans na ciąże.