Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomocy pomocy pomocy

Thunderbird POMOCY!!!! PILNE!!! BŁAGAM!!!

Polecane posty

Mam konta pocztowe na: onet: ...@op.pl ...@autograf.pl interia: ...@interia.pl ...@interia.eu gmail: ...@gmail.com Nie wiem, co wpisac w zakladkach, juz wiele godzin sie mecze, niby wszystko O.K. - ale NIE DZIALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pierwszej osobie, ktora mi wpisze mi dzialajace rady (wszystkie powinny dzialac) przeleje 6 zl na piwo!!! Sorki, ale nie mam wiecej :( Ale mowie serio :)

Tak, oczywiscie, ze tu szukalam.

Gość krolowa Narnii
a po hooj ci tyle skrzynek??

Jesli mi pomozesz, to Ci odpowiem. "Chuj" pisze sie przez CH :)

Gość krolowa Narnii
HOOJ mnie to interesuje

Gość ale o co chodzi jakie zakładki

o takie zakladki: serwer poczty przychodzacej serwer poczty wychodzacje IMAP czy POP odpowiednie porty itd. W kontach pocztowych mam jedne ustawienia, inne mi Thunderbird pobiera autoimatycznie, jeszcze inne zdarzaja sie na stronach z podpowiedziami innych osob, ktore mialy problemm z Thunderbirdem, a zadne nie dzialaja!

Gość uskok78890
niejasno piszesz albo usuwasz z windowsie zakladka usun/dodaj

do Krolowa Narni wlasnie widze, wchodzisz tu tylko, zeby poprzeklinac, szumu narobic, a o niczym nie masz zielonego pojecia.

Nie chce usuwac. Chce DODAC tak, aby DZIALALY

Gość uskok78890
to dodaj nie mozesz

Gość no to ci nie poradzę
bo ja też miałam kilka kont i po prostu kliknęłam narzędzia - konfiguracja konta - zaznaczyłam któreś, na dole jest - usuń konto - i na tym był koniec. Usuwało się.

dodaję tak samo - tylko na końcu nie "usuń konto" tylko "dodaj konto".

Oczywiscie, ze moge dodac :) tylko wiesz, nie sciagaja sie wiadomosci :)

a potem jak zaznaczysz nowe konto, klikniesz "serwer poczty wychodzącej", potem edytuj - też nie? Juz chyba w końcu wiem, o co chodzi - miałam podobnie, ale z wysyłaniem. Okazało się, że źle robiłam coś w ustawieniach tych serwerów. Ale próbowałam tak długo, aż się udało. Choć nie wszystkie - np. z wp nie. Poszukaj w pomocy na stronach, gdzie masz te konta - tam przeważnie jest krok po kroku jak skonfigurować program pocztowy. Za którymś razem się udaje.

Gość uskok78890
moze musisz autoryzowac poczte albo masz złe ustawienia poczty pop3 stmp i ustawienie poczty jako serwer wychodzacy jest chyba 587

sorry - właśnie z op mi się nie udało. A poprzednia osoba dobrze mówi.

no to Ci nie porade - tak wlasnie o to chodzi, a probuje juz pd wczoraj. Dlatego prosze o podanie wlasciwych parametrow. Szukalam pomocy na stronach, gdzie mam konta, na forach Thunderbirda i w paru innych miejscach. Uskok - na pewno mam zle ustawienia czegos, ale nie wiem czego. Co to znaczy autoryzowanie poczty?

Gość uskok78890
wpisz na google "ustawienia poczty Thunderbirda"

zwróć jeszcze uwagę jak wpisujesz nazwę serwera - bo ja się tutaj najbardziej myliłam, bo na stronach czasem podane jest tylko przykładowe - a ja głupia to wpisywałam.

Gość uskok78890
to wez wpisz autoryzacja poczty na google i poczytaj spokojnie

Boshe... przykladowo - INTERIA.EU Imie i nazwisko: ABC Adres email: ABC@interia.eu hasło: ABC _ _ _ "Program Thunderbird wyszukuje ustawienia dla konta: serwer poczty przychodzacej: interia,eu - pop 3 - 110 serwer poczty wychodzacej: INTERIA.EU - smtp - 25 NIE DZIALA!!! Komunikat: wystapil blad zwiazany z serwerem pocztowym POP 3 _ _ _ no to teraz sobie skorzystamy z podpowiedzi w Ustawieniach konta na Interii: Serwer POP3 poczta.interia.pl Serwer poczty wychodzącej SMTP wymaga uwierzytelniania Serwer SMTP poczta.interia.pl Nazwa użytkownika POP3 ABC@interia.eu Obsługa bezpiecznego połączenia SSL/TSL dla serwerów POP3/SMTP tak O.K., bawimy sie dalej wyszukujemy na stronie Interii POP i SMTP - 110 i 587 http://info.poczta.interia.pl/pomoc/artykuly,1276750,parametry-do-konfiguracji-programow-pocztowych KOMUNIKAT: Program Thunderbird nie znalazl ustawien konta _ _ _ Okay. No to dalej Gdzies pisali zeby wpisac nie "poczta interia.pl" a "...eu" ... nie dziala.... _ _ _ gdzies indziej twierdzili, ze serwer poczty wychodzacej to "hub@interia.eu" ... nie dziala...

Z ta autoryzacja to tez chaos informacyjny. Wpisuje login i haslo (ustawiam zapamietywanie w programie)

uskok78890 wpisz na google "ustawienia poczty Thunderbirda" Wpisuje od wczoraj. Jak rowniez "konfiguracja" i pare innych. Wszedzie belkot i sprzeczne info lub nie dzialajace podpowiedzi.

Nikt nie ma zielonego pojecia? A moze ktos ma konta z w/wym koncowkami i zechcialby podac mi ustawienia

własnie założyłam z ciekawości konto interia.eu i........ nie ściąga wiadomości.......