Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitaaa

Co do depilacji nóg i rąk?

Polecane posty

Gość kitaaa

Czym depilujecie nogi? Inaczej depilujecie ręce a inaczej nogi? Jestem ciekawa, bo ja dotychczas depilowałam depilatorem, ale zauważyłam , że wlosy coraz szybciej odrastaja i gorzej! WRASTAJĄ ;/ Może ja coś robię źle? Jak temu zapobiec? Depilatorem nie odważylam sie wydepilować rąk - zawsze maszynka, ale włosy odrastają grube :( Nigdy nie stosowałam kremów - chętnie zapoznam się z opiniami, uwagami.

Gość rude to wredne
niewątpliwie najlepsza metodą depilacji jest laser bo usuwa trwale włoski. ale jest strasznie drogi a trzeba wykonac całą serie zabiegów. ja ci polecę najlepszą metodę depilacji domowej. to pasta cukrowa.jest bardzo efektywna i praktycznie nie ma żadnych przeciwskazań do stosowania. ponieważ nie chce mi sie pisać, przekopiowałam Ci częśc mojego referatu. przeczytaj sobie. W domowym zaciszu można wykonać również depilację cukrem. Metoda ta znana jest kobietom z Dalekiego Wschodu. Przypomina depilację woskiem i ma same zalety. Do zrobienia masy cukrowej potrzeba szklanki wody, soku z połowy cytryny i szklanki cukru. Masę należy podgrzać aż stanie się przeźroczysta i pozostawić do ostygnięcia. Zarówno przyklejanie masy jak i jej odrywanie należy robić zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa. Cukrowanie jest metodą nie tylko tanią i skuteczną ale przede wszystkim naturalną. Może być stosowana nawet do wrażliwej skóry. Ten sposób depilacji minimalizuje ryzyko wrastania włosków, ponieważ usuwa się je zgodnie z kierunkiem ich wzrostu. Dzięki temu, zabieg jest mniej bolesny niż woskowanie, co jest istotne przy depilacji okolic bikini. Efekt utrzymuje się około 4 tygodni. Depilacja cukrem usuwa nawet włoski mające tylko 2 milimetry długości. Skóra po tym zabiegu jest aksamitnie gładka.

Gość kitaaa
No jakoś nie wiem - jestem średnio przekonana do takich domowych mikstur, raczej nie skorzystam, ale dziękuję za zainteresowanie tematem. Czy ktoś jeszcze może podzielić się opiniami?

Gość rude to wredne
pasty cukrowe są najlepsze i najbezpieczniejsze. można je tez podobno kupić w drogeriach. depilacja chemiczna czyli kremy, pianki mogą z czasem uczulać.wosk na ciepło tez jest dobry ale musiałabyś chodzić do kosmetyczki a to tez kosztuje.i są pewne przeciwskazania do wosku na ciepło.